Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN KO Vyznamne dny 110719(Vlevo výstižné postřehy Karla Olivy k tématu "významných dnů, LN,11.7.2019)

Vláda podpořila 21. srpen jako Památný den obětí invaze. Poslanecký návrh podepsalo devět desítek zákonodárců ze všech klubů kromě KSČM. Podle předkladatelů patří 21.srpen k nejtragičtějším okamžikům moderní historie naší země. ČT věnovala zprávě pouhých 20 vteřin - 21. srpen Dnem obětí invaze. První vláda, která tuto samozřejmost dokázala realizovat po 30.letech od Listopadu 89. J.Š.

* * *

Pan Stanjura nemá co dělat, kromě „antibabiše“, tak srovnává Babiše se Sobotkou. Za důkaz pokládá chování prezidenta.

Vy poslanci opozice, jste už asi vyšinutí až k nicnedělání kromě „antibabiše“, protože zkrátka Babiše je nutno se zbavit, za každou cenu, a nic jiného si nemůžete dovolit dělat. Kdyby Babiš byl slabým politikem, vůbec by vám nevadil. Neříkám, že je dokonalý, ale že je dobrý a silný, dovádí Vás k zoufalství.

Byli jste zvoleni do parlamentu a místo práce na zvelebení republiky, na opatřeních proti suchu, neúrodě, kůrovci, usychání stromů, záchrany lesů, regulacích potoků a řek, držení vlhkosti půdy, urychlení stavebních prací, odstranění "klausových min" v hospodářství a předpisech, rozjetí investování, reformy vzdělávacího systému, důchodového systému, vzájemnému porozumění v národě atd., nemáte na víc, než rvát se o vládu v zemi - o hlasy chudiny, organizování „antibabiše“ se statisíci účastníky, atd.

Pane Stanjuro, kdyby Babiš byl slabým politikem, vůbec by vám nevadil. Neříkám, že je dokonalý, ale že je dobrý a silný, dovádí Vás k zoufalství.

 

7. 2019,  Stanislav Vrbík, Zlín

* * *

Z článku o Letné - Na Letné obnovena tradice cirkusových představení, jen vstup byl zdarma…

... Poslankyně za ODS Černochová nazvala ministryni Malátovou hloupou. Bez ohledu zda tomu tak je či ne, jako hloupá působí především poslankyně sama. „Exceloval“ především Zbyněk Stanjura, poslanec ODS, kdy během svého vystoupení ukázal na premiéra se slovy „tohle“. Ten se jen pousmál. O bratru Stanjury Liboru Stanjurovi se psalo, že dluží miliony. Manželce Zbyňka Stanjury patřila rodinná firma ESCON, která 15 let porušovala zákon. Vzpomínám si jak byl kdysi poslanec za ODS Stanjura dotazován z čeho tak zázračně zbohatnul po roce 1989? Odpověděl obchody v zahraničí,  tuším v Holandsku. Jakými konkrétními obchody už neuvedl. Takového jednání jsou schopni jen zcela bezpáteřní lidé, o to více mají potřebu mluvit o morálce a dobrých mravech. Odborníky jsou nazýváni psychopaty…

* * *

Jan Zahradil: „JSME SRDCEM EVROPY“…

* * *

Schwarzenberg v @RESPEKT_CZ o Havlovi: "(...) on se na mě tak usmál a říká: „Ty jsi tady dlouhá léta nebyl, tak já ti něco povím. Lidé baráky opraví, i ten les se zazelená, seženeme filtry do továren. To lze vyřešit. Ale škody na duších, to bude trvat dlouho.“ A měl pravdu.

* * *

Výbušná výpověď: Čtveřice vyšetřovatelů promluvila. Kauza Čapí hnízdo vznikla na příkaz Chovance, tvrdí.32.130 přečtení.

J.Š.

 

J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.56 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-8 #1 Jan Šinagl 2019-07-08 10:58
V jednotě proti Babišovi jako za komunistů! Ten člověk musí být sakra dobrý, když může sám za všechno a ohrožuje všechny! Naštěstí na všechny demonstrující stačí Václavák či Letná. Na podporu premiéra by jich nestačilo ani 10. Už aby byly volby! Můžeme jen spekulovat, kdo asi zaúkoloval exekutora, aby vypáčil zámky u mého domu, zabavil mi všechny počítače za pár tisíc korun, všechna data za desetiletí mé práce, kdy daleko dražší věci ho vůbec nezajímali? Podle MsP, Exekuční komory, exekučního a jmenovacího soudu, PČR a ÚOOÚ bylo vše v pořádku…?! Jsou na mne podány žaloby za více než 6 milionů korun. První z roku 2011, kterou jsem vyhrál, se vrátila na začátek. Taková je cena svobody slova, projevu a práva veřejnosti na informace v roce 2019 v ČR. O mnoha stížnostech a podnětech na moji osobu na PČR a další instituce země nemluvě. „Demokratická“ média poslušně mlčí, aby nepopudila…

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)