Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Takhle asi nějak podobně začínala francouzská revoluce. Pařížská chudina – někým též zvaná lůza – vytáhla do ulic drancovat krámky pekařů, protože si nemohla koupit vysokým zdaněním zdražený chléb.

Dnešní lůza londýnská a birminghamská drancuje obchody se šatstvem a elektronikou, které věří, že má právo si přivlastnit, aniž by si na ně musela vydělávat, nebo zničit, aniž by je musela opravovat. Pařížská lůza hladověla po chlebu, anglická lůza hladoví po smyslu života, o který ji připravilo půl století degradace státního školství, v němž dnes hlavní starostí učitelů je, jak z každého pracovního dne vyváznout bez zranění.

Totéž může kdykoli vypuknout v kterékoli západoevropské zemi s velkými počty nedovzdělané a nezaměstnatelné mládeže žijící na sociální podpoře a bez výhledu na úspěšnou životní kariéru. Česko má štěstí, je téměř bez lůzy. Zatím.

Hrr na boháče, křičeli ti i oni – a mínili tím ty pařížské pekaře a londýnské krámkaře. Ty, kteří měli něčeho trochu víc a byli na ráně. Ty, kterým se dnes říká střední třída. Ty, kteří jsou páteří každého státu, žijícího z jejich daní. Ty, kteří potřebují od státu největší ochranu, protože oni celý stát živí, včetně těch, co ji rabují. A bez jejichž bezpečné prosperity se každý stát hroutí.

Krachu a revoluci se každý stát přibližuje každým zvýšením daní, jimiž je střední třída nucena živit rostoucí chamtivost rostoucích počtů těch, kdo jí vládnou. Tehdy to byly královské Versailles, dnes jsou to nekonečné úřady, od městských přes státní po Brusel. Jenže ty ta rabující lůza nevidí. Zatím.

Nepotrvá dlouho, než se před zdivočelou mládeží budou vládci opět muset barikádovat. Ti bruselští jsou už zabarikádovaní. Před krachem vzdělanosti, který degradací školství způsobili, svou třídu barikádují elitními „evropskými školami“ v exkluzivních čtvrtích evropských měst, s nejlepšími učiteli, s nejmodernějšími pomůckami a s výslovným cílem (slovy zakladatele Jeana Moneta) vychovávat „děti evropského myšlení, školené a vybavené dokončovat a konsolidovat práci, kterou začali jejich otcové a uvádět v život sjednocenou a úspěšnou Evropu“.

Je těch dětí třiadvacet tisíc, v sedmi zemích, v čtrnácti školách, z toho čtyři v Bruselu a dvě v Lucemburku. Stojí 300 milionů eur ročně. Nás. Z našich daní. Aby jim EU mohla říkat školy „veřejné“, asi deset procent volných míst zbývá na děti pracovníků NATO a jejich velvyslanectví, kteří ale platí školné. Třetí kategorie je čistě teoretická: děti kohokoli, kdo by chtěl platit školné 15.000 eur ročně. Za předpokladu, že zůstala volná místa nezaplněná dvěma kategoriemi předchozími. To se stává jen zázrakem, v samotném Bruselu nikdy. Tam jak byrokracie bobtná, se ke čtyřem školám dětí byrokratů musela začít stavět pátá.

Naše na věčné časy vládnoucí elita. Exkluzivní, znamenitě propojená nepotismem a sítí spolužáckých kontaktů, do nichž se jiné děti nedostanou. Tvořená s vědomím, že negramotům ze státních škol se snadněji vládne.

A teď, světe zboř se, jí lůza drze říká, že už to její vládnutí možná nebude jen tak ledajaká procházka po zelené louce. Zatím to za ni schytává ta střední třída. Zatím.

 

Benjamin Kuras

Vyšlo v MFDnes

http://www.prvnizpravy.cz/sloupky/evropska-luza-a-evropske-elity/

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #3 Franta Kopecky 2011-09-12 18:20
Jirka - di do prdele s kecama.
Tady žije spousta lidi s platem 15 000 kč měsíčně.
A ty chudáci uředníci Bruselští umírají hlady ?
-2 #2 Jirka 2011-09-12 14:37
Zamysleme se nad senzacechtivými články eurofobů - chceme být v Evropě, nebo na sicilském kmotrovském východě?

Polemika s článkem:
- 300 milionů eur ročně je pro každého z nás zhruba 1 euro ročně
- úředníci v Bruselu, Luxemburku a jinde jsou také normální pracovníci mající i rodiny a děti, kteří získali své místo náročným téměž 12 měsíců trvajícím naprosto anonymním konkursem (na rozdíl od českých úředníků, kteří nemají ani zákon o státní službě a tedy se mění jako rukavice na povel politiků, jejich kvalita také není nezávisle prověřována)
- naprostá většina úředníků, aby byla dobře placena, musí splnit podmínky konkursu, mj. dvě ze tří pracovních řeší (AN, DE, FR), plus samozřejmě odborné vzdělání a praxi
- úředníci žijí odloučeni od svých přátel, příbuzných atd., vykořenění, budují si druhou domácnost, jsou vystaveni vysokým cenám v daných zemích, což "tlumí" efekt vyšších mezd (neboli vydělám několik tisíc euro, ale také třeba za nájem a inkaso dám přes tisíc, za pojištění a dopravu další atd.
- každý má férovou možnost se o místo v EU ucházet, pokud má odpovídající vzdělání a umí jazyky, vše je centrálně, objektivně a anonymně organizováno přes internetové stránky "europa.eu/epso/"
- pokud někdo "závidí" evropským úředníkům jejich platy, klidně to zkuste, není to žádný med.
POZN: hovořil jsem o ÚŘEDNÍCÍCH, kteří jsou vybírání EPSO na základě meritu, na rozdíl od poslanců Evropského parlamentu, kteří jsou voleni jednou za pět let a problém je zejména v tom, že na vlně euroskepticismu a eurofobie a populismu se dostávají do parlamentu i např. lidé z ODS, kteří na EU nadávají, ale z ní hezky tyjí a to místečko jim pěkně vynáší.
+4 #1 Míra Vojta 2011-08-22 16:00
Je čas svrhnout tu samozvanou elitu, která už ani neví, kolik práce musí ostatní odvést, aby uživili třeba českého příživníka Hynka Fajmonta - zástupce pravicové(!) ODS. Fajmonta, který byl protlačen svými kmotry Klausem, Topolánkem, Kuberou a dalšími, aby hájil ty nejhorší levicové skutky - bezdůvodné okrádání úspěšných stále rostoucími daněmi! Ani jeden z českých politiků nevytvořil nikdy žádnou pracovní příležitost pro jiné ani nikdy nikomu nesloužil - do politiky se v Česku chodí proto, aby si vyvolení nechávali sloužit. Budou vyhnáni, lynčováni a veřejně popravování zdivočelou mládeží, již oloupili o naději na dobrou budoucnost. Soudci a státní zástupci se zbaběle zamknou do svých kanceláří, policisti se rozprchnou. A komunisti se svojí dosud nerozprášenou organizační strukturou včetně lidových milicí (přejmenováno na Městskou policii) číhají na svoji příležitost. Nedejme se mýlit tím, že KSČ(M) obnoví trest smrti během několika minut, zbaví se Klause, Topolánka, Kubery a dalších, aby mohla znovu nastolit hrůzovládu po čínském a sovětském vzoru. MY TO NESMÍME DOVOLIT!!! Musíme si Klause, Topolánka, Kuberu, Gandaloviče a další zloděje odsoudit a potrestat sami. Míra Vojta, Ústí nad Labem;

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)