Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...

     
  • 12.05.2024 09:50
    Neskutečný případ. Bohužel není ojedinělý, což znamená, že ...

    Read more...

     
  • 12.05.2024 07:45
    Tak to je opravdu děsivé. A je toho čím dál více, tohle už ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nocni vlci

 „Když byl blbec v ringu, tak byl nebezpečnej pro toho člověka v ringu, když byl blbec v politice, tak byl nebezpečnej pro celou Nocni vlci EUspolečnost.“ - ČSSD se vydala na Olšanské hřbitovy, ať ví, do čeho jde. Noční vlk Foldyna versus Hamáček

… Pamatuji si bývalé řadové vojáky oné války. Neslavili, většinou mlčeli a pili. Někteří do němoty, aby nemysleli na to, co s nimi udělal režim, za který nasazovali život. Řečeno slovy dobové písně, byl to svátek se slzami v očích. Ti, kteří dnes v Rusku a na cestách po Evropě vykřikují, že můžou tehdejší výprask vůči Západu zopakovat, jsou nebezpeční šašci. … Svátek se slzami v očích

„Noční vlci“, jak symbolický název. Vlci přicházejí v noci, nečekaně, zákeřně, neviditelně, jako okupanti v roce 1968.

* * *

Čína: 65 milionů mrtvých Sovětský svaz: 20 milionů mrtvých Kambodža: 2 miliony mrtvých Severní Korea: 2 miliony mrtvých Afrika: 1,7 milionů mrtvých Afgánistán: 1,5 milionů mrtvých Vietnam: 1 milion mrtvých východní Evropa: 1 milion mrtvých Latinská Amerika: 150 000 mrtvých. Svět: 94 350 000 mrtvých. ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA: Bilanci těchto politických represí není možné určit zcela přesně. Komunistická moc dbala na to, aby zametla co nejvíce stop. Údaje, které uvádíme, jsou na spodním okraji číselné hranice. Popraveno z politických důvodů cca. 280 osob. Zastřeleno na hranicích cca. 374 osob. Zemřelo ve vězeních a lágrech cca. 4500 – 7000 osob. Z politických důvodů odsouzeno v ČSR cca. 250 000 osob. Emigrovalo cca. 200 000 – 300 000 osob. (https://maryska.blog.idnes.c­z/blog.aspx?c=210361).

 * * *

Tradiční opakování pietních aktů připomíná stále silně formální pietní akty za totality. Kdo si na nich troufne připomenout, že jsme se dostali po válce do totality stejně zločinné, resp. více, než byla nacistická?! Žádní skvělí řečníci spatra, hovořící o podstatném v minulosti i dnes. Pokud se objeví, tak jen bez přítomnosti médií, nebo nejsou odvysíláni a končí v archivu. Připomínáme si takřka denně zločiny nacismu a porážku nacistů, ale zločiny komunismu si připomínáme stále méně?! Proč asi stejně neslavíme vítězství nad komunisty, jejichž ideologie je zločinnější než nacismus? Kdo by slavil „cinkání klíčemi“, které umožnilo beztrestnost a pokračování ve zločinech struktur, které vznikly za totality a které ničí zemi už 30 let, především mravně a morálně! To nikdy nezůstane bez následků, pokud sklopíme hlavy a budeme čekat kdo to za nás vykoná!

Nedivme se, že prostor v hlavních Událostech ČT včera dostal pouze Emil Kulfánek místopředseda ČSBS, této postkomunistické organizace. Sice připomněl oběti Bulharů, Pražského povstání a poprvé i spojeneckých vojsk, ale aby ČT tyto hřbitovy ukázala, ani náhodou. Součástí vojenského hřbitova na Olšanech je i pomník našich pilotů RAF, na ten zapomněl, ale možná o něm ani neví. Vojáka připomíná pouze jeho uniforma…  

Sluší se připomenout i oběti rumunských vojáků – níže odstavec ze článku „Obrazy ze života velkého krále“ (LN, Jan Loziňský, 13.1.2018), Michala I.

Rumun v českých dějinách

Na prostějovské náměstí přijíždějí vojen­ská vozidla. Po silnicích k Polně se blíží kolona vojenské techniky. V lesích na Havlíčkobrodsku, Třebíčsku a Humpolecku si vojáci rozbíjejí stanoviště. Zrekvírovaní koně spásají louky míst­ních zemědělců. 1. a 4. armáda zahánějí Wehrmacht na ústup, ale je to těžký boj, který nakonec bude stát okolo 60 tisíc ži­votů příslušníků jednoho východoevrop­ského národa.

Nejsou to Rusové ani žádné jiné etnikum ze Sovětského svazu, jsou to Rumu­ni. Na území Československa se pohybu­je na začátku a na jaře 1945 z rozkazu krá­le na čtvrt milionu rumunských vojáků, kteří zejména na Vysočině a na Hané osvobodí z nacistického jha mnoho čes­kých vesnic a celých 31 měst.

23. srpna 1944 učiní král Michal I. své nejtěžší životní rozhodnutí. Sovět­ská armáda stojí na rumunských hranicích, ale v zemi jsou stále německé jed­notky. Rumunská ropa je pro Hitlera ne­smírně cenná. Král ví, že maršál Antonescu má své špehy všude. Ale králov­ský puč se nakonec podaří, Michal I. Antoneska sesadí a otočí kormidlo dě­jin, když se přidá s celým Rumunskem na stranu Spojenců. Později dostane nejvyšší sovětská a americká válečná vy­znamenání. I přesto, že jeho obrat prav­děpodobně zachránil desetitisíce životů a zkrátil válku včetně obrovské pomoci Československu, vyčtou mu nacionalis­tické kruhy, že jeho královský puč byl de facto kapitulací Sovětskému svazu a vydláždil cestu k převzetí moci komu­nisty.

Kolik pomníků a vojenských hřbitovů vojáků Rumunské armády nalezneme na našem území – a v jakém stavu?

Dne 2.září 2015 při 70. výročí konce II.světové války jsme na Olšanském vojenském hřbitově položili na hroby vojáků 268 růží, hlavně zapomínaným spojencům a našim pilotům RAF. Růže jsme položili i k památníku vojáků Rudé armády. Nezaregistroval jsem, že by se „Noční vlci“ zachovali na Olšanech podobně?! Na každý pád jim veřejnoprávní ČT věnovala mnohem více prostoru než Slavnostem svobody v Plzni!

Na okraj připomínám, že Anglie také okupovala Indii, soudila a zavřela Ghándího, nakonec ho 2x pozvala do Anglie a odešla. Posuďte sami jak pomohla demokracii Anglie v Indii a Rusko v naší zemi!

Jinak těší, že neustálé upozorňování tohoto webu na nepravdivou informaci o konci II.světové války v květnu, už převzala většina médií a doplňují „v Evropě“.   

 

Jan Šinágl, 8.5.2018

* * *

Praha 2.září 2015: Děkujeme, že jste za nás umírali – a odpusťte…

P.S.

Většinu růží jsem tehdy zaplatil ze svého, rád a byl vděčen za každou korunu. Je smutné, že jen některé „kladeče“ napadlo zeptat se „A kdo to zaplatil?“ Ve Švýcarsku by to bylo nepředstavitelné, ale to už by bylo jiné téma. V tomto směru na Západ stále hodně ztrácíme. Jsou hodnoty, které se nedají koupit, ale získat jen výchovou, tradicí a osobním příkladem.

* * *

* * *

Aktualizováno 15.5.2018

Reportéři ČT - Problémová bezstarostná jízda – intelekt poslance Foldyny je dost omezený, včetně slovní zásoby – „píčoviny, posraný, jděte do prdele…“. Další z mnoha hrobařů ČSSD po Haškovi, Škromachovi a Chovancovi. Mimochodem Jan Hamáček jednal tajně s čínskými komunisty. Kontrolní otázka? Kolik motorek ruské výroby jste u „vlasteneckých“ Nočních vlků zaznamenali?! Bez obrovské materiální pomoci spojenců, by Rudá armáda obtížněji dosáhla vítězství, pokud vůbec, a stálo by to životy mnohem více ruských vojáků. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Horský 2018-05-17 19:03
Samozřejmě i Rudá armáda byla již 17.dubna 1945 v Brně. Na Prahu se nemoha hned vydat, nejen kvůli soustředění SS na Benešovsku,asi horší než dobytí Berlina-ale také, že jednotky NKVD Směršč /Smrt špionům-viz oslavné sovětské dokumenty na TV Svět/zahájili okamžitě zatýkání bývalých občanů SSSR, jinak již dávno občanů ČSR a jejich odvlekání do Gulagu.
+1 #2 Václav 2018-05-15 13:14
PO EMIGRACI 1968/69 JSEM SE SEZNÁMIL S NĚKTERÝMI VLASOVCI KOLEM EXILOVÉHO RUSKÉHO NAKLADATELSTVÍ POSSEV. Byli to slušní lidé a Rusové,které prodal Stalin do Německa za devizy-říšské źlaté je ukrývali až do roku 1947. Jak známo podle ostudné dohody je Američané i Britové vydávali předtím do SSSR.Ale už při příjezdu lodí se ozývaly v Oděse z budov výstřely...
+1 #1 Horský 2018-05-15 12:57
I když již máme několik publikací o "vlasovcích"poř ad byl i opakován na ČT,
nezasloužili si i při vzpomínkách na osvobození Prahy položení věnců u pomníku ROA v Praze? Zachránili v květnu 1945 Prahu a padlo jich přitom mnohem víc než rudoarmějců, kteří přijeli 9.května po německé kapitulaci,před tím odpočívali v klidu někde u Drážďan, podobně jako u Varšavy a ve chvíli,po 6.květnu 1945, kdy Plzeň tančila s Američany a kdy Prahou v Bartolomějské i Hradcem Královéprojíždě la americká průzkumná kolona vítaná obyvateli v domnění, že již přijeli osvoboditelé, bohužel.Pražské květnové povstání nemuselo mít tolik českých obětí,kdyby tomu Džugašvili se svou tzv. demarkační čárou v záp.Čechách a s RA dokonce na dálku a v nedohlednu nezabránil. Zato americká armáda byla na území bývalého Československa již od 17.dubna 1945, kdy překročia v Hranicích u Aše hranice. Vzdálenost do Prahy cca. 230 km, po dobytí Chebu už žádná něm.obrana nexistovala, cesta byla od 6.května volná.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)