Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Schwarzenberg Karel motylek

Aktualizováno 30.11.2023: IURIDICTUM: Lex Schwarzenberg

***

Aktualizováno 18.11.2023: Příběh Orlíku a milovaného knížete Schwarzenberga, kterého ale Češi s láskou okradli - Alžběta Pezoldová a Karel Schwarzenberg - Nevlastní bratr Karel má navrch. Alžběta utřela nos. Splní se nakonec předpověď Rüdigera von Pezolda sdělená Paloušovi? Celkem jde o 40 miliard korun. Pezoldovi se vzali v roce 1970, mají dvě dcery a pět synů. Na majetku po Adolfu Schwarzenbergovi, převedený zákonem č. 143/1947 Sb. na zemi Českou, by měl kdo hospodařit, dostane-li dědička, oč po léta marně žádá - Kmotři, stínový premiér i senátor. Kdo všechno má schwarzenberský majetek Vzkaz Schwarzenberga Havlovi a nejenom jemu

***

Nebudu připomínat co je všude opakováno a známé, připomenu co je méně známé a nemělo by být také zapomenuto. JŠ

***

Svými postoji a konáním byl symbolem „české otázky“, dvou set let hledání rovnováhy mezi charakterem jednotlivce a jazykem většiny. Stejně jako jeho otec a děd věřil, že řešení je ve službě zemi, ke které člověk patří. „Služba něčemu většímu, než jsme my, lidi spojuje – na jazyku, kterým to děláme, pak nezáleží. Takhle prosté to je“.

Stát vykradl i jeden z nejstarších penzijních fondů na světě, který Schwarzenbergové už v osmnáctém století založili pro tisíce svých zaměstnanců. Ti, jaksi samozřejmě, už nedostali nic. Jediným, kdo se veřejně postavil proti této zvůli, byl historik a publicista Václav Černý. Napsal, že najednou zavládl pocit, že něco vybudovat a vlastnit je zločin. Všichni Schwarzenbergové odešli jen s pár kufry osobních věcí do emigrace.

Bílý lev nestačí, omluvme se za Lex Schwarzenberg

Dnes ho vychvalují i ti, kdo ho pomlouvali a špinili. Tak nějak po čecháčkovsku. Jen málo z těch slov bude upřímných. Význam Karla Schwarzenberga by nejlépe ocenil český parlament, kdyby přijal usnesení, ve kterém by vyslovil omluvu a politování nad bezprávím, kterým on i jeho rodina museli projít. Propojilo by to minulost s budoucností v jeden společný příběh českého hrdinství i zbabělosti, vyprávěný v zájmu země. Byl by to mezník české historie. Ale najde se v houfů Čecháčků alespoň jeden poslanec, který by se to vůbec odvážil navrhnout? Celý článek>

***

Karlovi Sachwarzenbergovi - z orlické větve - byl rodový majetek vrácen, hlubocké větvi byla vrácena pouze rodinná hrobka, ačkoliv měla hlubocká větev nemenší zásluhy o naší zemi, ba ještě větší? Tato obrovská křivda nezmizí při sebedůstojnějším rozloučení. Bude nám připomínat naše zločiny a pokrytectví, se kterými nejsme schopni se dodnes důstojně a spravedlivě vyrovnat. Mimochodem Karel Schwarzenberg sdědil majetek pod podmínkou, že pomůže Alžbětě Pezoldové. Svůj slib nedodržel. V aktuálním skandálu MZV ČR Maroccogate, byl osloven a požádán o pomoc i Karel Schwarzenberg.  Jeho asistentka na prosbu o pomoc odpověděla: „Už je důchodce“Schwarzenberg přirovnal práci diplomatů k práci prostitutek, což pro dnešní českou diplomacii, bohužel, platí.

Naposledy jsem se setkal s Karlem Schwarzenbergem v Lošanech v roce 2022 (při odhalení „Památníku tří odbojů“, byl už na vozíku). Reagoval i po letech na můj článek o slovenských Židech a Romech, kteří pracovali na lesních polomech ve Schwarzenberských lesích a končili své životy v Osvětimi: „Bylo už to v době, kdy už jsme nemohli rozhodovat sami.“

Mimochodem slovenským Židům zabavoval majetky i otec Livie Klausové Štefan Miština, jako příslušník tajné policie Slovenského štátu.

Klaus SchwarzenbergPorovnáme-li životy a odvedenou práci Václava Klause a Karla Schwarzenberga, zjistíme, že porovnávat neporovnatelné nelze. Klaus řeční o dobrých mravech, ale sám je představitel pravého opaku. Zavedl u nás mafiánský lobysmus a kapitalismus. To mu jistě nebude bránit v tom, aby se pokrytecky mše v Katedrále sv. Víta zúčastnil. Víme jakými podvodnými praktikami byl zvolen presidentem republiky, kdy by jinak jistě zvítězil Jan Švejnar. Podobně jako prohrál Karel Schwarzenberg proti Miloši Zemanovi, díky celostránkovému inzerátu v nejčtenějším deníku BLESK – v rozporu se zákonem v den volby presidenta s textem: „Naše první dáma bude Němka“. Mimochodem Václav Klaus je těžko jméno českého původu?

Karel Schwarzenberg měl ve Vídni slovutný hotel, kde bydlel i japonský císař. Jednou byl s Václavem Klausem v Japonsku na oficiální návštěvě a byli spolu na slavnostní císařské večeři. Při návratu delegace do hotelu byl Klaus stašně rozčílen. Říkal Schwarzenbergovi: „Jak je možné, že se celý večer bavil s vámi, a ne se mnou, jak to má být podle protokolu?“. Schwarzenberg jen ucedil: „No, on totiž, když je ve Vídni, bydlí u mě v hotelu.“

Jak stále nenávidíme ty, jimž nebudeme nikdy moci dost poděkovat za to, co pro naši zemi a její rozkvět vykonali a kteří nám dnes tak zoufale chybí. Nepochybuji, že prof. Tomáš Halík pronese dne 9.12.2023 skvělé kázání v Katedrále sv. Víta, ale pochybuji, že nalezne odvahu i pro kritická slova na adresu Karla Schwarzenberga. Stejně tak nenalezl odvahu při zádušní mši za Otakara Motejla, který zabil člověka a vykoupil se donášením na disidenty jako jejich právní zástupce. Dnešní "mediální" historici o tom mlčí, zato o dr. Robertu Fremrovi zveřejnili vše, co v archivech ABS našli.  

Nikdy nezapomenu na řeč Františka Schwarzenberga v Curychu začátkem listopadu 89. Kdy skvělým způsobem zhodnotil české dějiny. Končil slovy: „Je čas, aby prach z trůnu českých králů čas odvanul“. Za pár dnů se jeho symbolická předpověď naplnila.

Připojuji rozhovor s Karlem Schwarzenbergem níže z roku 2019 z nehož cituji (je patrno jak trpí rozedmou plic a bronchitidou): Češi a Rakušané jsou jeden národ s dvěma řečmi. Jsme velcí alkoholici, ochotni poddávat se diktátorům a muzikální. Moje hlavní povolání je být Schwarzenbergem. Našel jste na sobě něco špatného? Já ne, to jen ti druzí:-) Jeden zákon Lex Schwarzenberg zabral majetky a platí dodnes. Jsem mizerný katolík, ale nadšený katolík.

Co zůstalo z české politiky?

Málo, zatraceně málo. Věděl jsaem, že prohraji volbu presidenta. Špinavé hry patří k politice. To je normální. Když vidím dnešního presidenta (Zemana) dělal bych to mnohem lépe. Populistická strana dělá zleva i z prava co se jí líbí a co potřebuje. Dobrý populista nevynechá nic.

Evropa je největší projekt, ale potřebuje reformy

Není vůle a osobnosti. Rakousko-Uhersko fungovalo a také se zhroutilo. Propáslo včasné reformy a zhroutilo se. Osud Evropy nerozhodnou uprchlíci. Osudové otázky Evropy jsou jiné. Evropa může dobře existovat i kdyby své nabyté pravomoci odevzdala. Proč má rozhodovat o sýrech či marmeládě? Na druhé straně proč má národní politika rozhodovat o otázkách obrany, bezpečnosti, zahraniční politiky.

Nepodstatné věci řeší Brusel a podstatné národní státy

Rady dávat nebudu. Potěší jen toho, kdo je dává, ne toho, kdo je přijímá. Člověk je relativné úspěšný v politice, pokud realizuje alespoň 25% ze svých cílů. Co mi chybí? Že už nemohu být aktivní v exekutivě. Když člověk jedná a pracuje, je to něco jiného. Čas od času se hodí podívat se do Bible. Největší radost zažívám s osmi vnuky.

***

Alžběta Pezoldová a Karel Schwarzenberg

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2023-11-16 22:44
Ve věku 85 let zemřel Bohemian Karel Schwarzenberg, vášnivý Evropan a zastánce jaderných elektráren. Upřímnou soustrast jeho rodině. Bývalý ministr zahraničí kníže Schwarzenberg vlastnil několik zámků a statků, o které přišel po nástupu komunistů k moci v roce 1948, ale které částečně získal zpět díky restitucím v roce 1989. Jeho starorakouští sudetoněmečtí spoluobčané, kteří byli Edvardem Benešem vyhnáni a v některých případech zavražděni, nedostali nic. Museli utéct do Rakouska a Bavorska bez jakéhokoli majetku, aby si tam vybudovali nový život!

Heinz Vielgrader
Rappoltenkirche n

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)