Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MFD Vasja odstrelovacka  311014„Když český prezident přirovnává své vulgarismy Schwarzenbergovým, proč by žáci nemohli přirovnávatLN Skrvna Havel 041114 své sprosťárny tomu, který visí za zkoprnělým učitelem ve třídě na zdi?! Je to jenom užvaněná drbna, která musí mít poslední slovo.“

Nejvyšší ústavní činitel země nemá zábran veřejně vyslovit výrazy „zkur…i“, „k..da“, „ho..o“. ZDE si můžete poslechnout originální záznam „Hovorů z Lán“ na ČRo 3.11.2014. Doporučuji od cca 32 minuty! Senát by měl nyní dokázat, že má své opodstatnění, nemá-li ostuda dopadnout i na něj, zemi a nás, pokud nebude urychleně konat.

Michail Chodorkovskij je korupčník, tunelář, jako Krejčíř, Kožený a Pitr. Co vybudoval Chodorkovskij a co vybudovali ti druzí?! Když vysloví sprosté slovo kníže, má zcela jiný význam, než když jej vysloví Zeman. To Zeman nemůže pochopit. Kellner si Zeman pussy a zacipodal ruku s presidentem Číny. Zeman viděl Kellnera podruhé. Kellnerova firma sídlí v zahraničí, kde také platí daněZeman a Korea nejbohatší Čech. Zeman měl starosti, aby důstojnost slavnosti 28.října jeho nevyspalostí neutrpěla, proto letěl soukromým letadlem Kellnera – kéž by slanost neutrpěla jen jeho nevyspalostí! Jako vnímáme my Ukrajince, vnímají nás Němci. Obávám se, že Němci se nemýlí, ale my ano?! Země, která bez reakce nechá ve svém čele člověka takových pokleslých mravů a způsobů, si takového „reprezentanta“ zaslouží. 25. výročí listopadu 89 je výzvou každému z nás. Chceme zůstat občany, nebo se stávat postupně zase poslušnými ovčany?! Má-li země elitu, tak má nyní možnost jednat. Bude-li jen psát, není elitou a nemá právo se za ní považovat. Uslyšíme opět velké, bojácné TICHO?! Doufejme, že tentokrát už ne!

Dnes jsem napsal senátoru za náš kraj Jiřímu Obelfalzerovi. Koncept výzvy může použít každý v dopise svým zástupcům v Senátu:

Vážený pane senátore,

 

jistě i Vás, jako pravicového senátora, poslední chování prezidenta Miloše Zemana znepokojuje, resp. šokuje, jako širokou veřejnost. Dovoluji si Vás proto požádat, abyste jako senátor zvolený za naši oblast inicioval v Senátu, jako jediné instituci, která je k tomu oprávněna, veškeré možné kroky, které by vedly k předčasnému odstoupení prezidenta. Věřím, že i současné znění Ústavy ČR Senátu tuto možnost dává. Lze důvodně předpokládat, že se prezident republiky dopouští velezrady ve spojení s cizí mocností, pokusem ohrozit a ovládnout demokratický systém země. Zejména jeho osobní, veřejnou podporou politiky komunistické Číny a Ruska, které se k bývalému komunistickému režimu přibližuje stále více. Senát by měl opět zvážit důvodné podání žaloby pro velezradu presidenta země, stejně jako tomu bylo u prezidenta Václava Klause. Jednání obou bylo a je odsouzeníhodné i z hlediska členství naší země v EU. Jejich vstřícné, nekritické a nedůstojné chování vůči Rusku, nese znaky úslužnosti až kolaborace. Možnost, že prezident, díky pokračující, nezodpovědné životosprávě vůči zemi i sobě samému, bude stále méně pánem svého těla i myšlení, je stále reálnější. Je tedy odpovědností Senátu i Vaší, abyste urychleně konal v zájmu země a naplnil tak i obsah mandátu, který jste slíbil svým voličům a potvrdil senátorským slibem. Přeji Vám mnoho zdaru!


V úctě

Jan Šinágl 

* * *

„Když český prezident přirovnává své vulgarismy Schwarzenbergovým, proč by žáci nemohli přirovnávat své sprosťárny tomu, který visí za zkoprnělým učitelem ve třídě na zdi?! Je to jenom užvaněná drbna, která musí mít poslední slovo.“ Karel Mrzílek, 4.11.2014

* * *

Ředitel, tuším Ústavu pro jazyk český, přirovnal na ČT výroky Zemana ke kultuře nejhorších pisoárů. Typické, že prezident Zeman byl při rozhovoru pro ČRo v Lánech oblečen v noblesním prostředí v kostkované košili. Dost smutné, že redaktor ČRo Jan Pokorný se nestyděl dělat rozhovor s prezidentem v texaskách a bez kravaty. Zde výchova jeho komunistických rodičů velmi selhala. Alespoň zvukař byl společensky oblečen jak se sluší. Pokud Rada ČRo nebude mít důvod Pokorného potrestat za vedení rozhovoru, ale za oblečení by mu měla udělit citelnou pokutu. Nedivme se, když naše mládež mluví po takovýchto příkladech vulgárně a chodí do Národního divadla v keckách!

Přímou volbou Zemana prezidentem jsme světu ukázali vlastní nevyspělost. Ještě jsme pro ni nedorostli, ohrožujeme jí sami sebe. Ukazuje se, jak je důležité, aby v Parlamentu byli ti nejschopnější z nás a jednali v našem zájmu. Je to zase o přímé volbě, nicméně riziko, že budoucí poslanci zvolí presidentem člověka typu Zemana, by bylo značně sníženo, resp. vyloučeno. Přímou volbou poslanců se i při současném stavu občanské společnosti jistě dostane do Sněmovny více schopných, charakterních lidí, než když si je bez ohledu na jejich schopnosti, charakter a minulost dá na kandidátky strana, která tak zneužije voličský hlas občana, který tak přispěje k volbě poslance, kterého by nikdy nevolil.

Články výše o Vasje odstřelovače (MFD 31.10.2014) a Skvrna Havel (LN 4.11.2014) nechť nám jsou varováním.

Na webu ČTK se tak konkrétně o senátoru Jaroslavu Doubravovi nepíše, jako píše Patra Procházková v LN! Poprvé a naposledy jsem senátora Doubravou potkal ve Vídni na krajanské akci před lety, kdy byl členem delegace senátního Výboru pro krajany. Bohužel jsme ke svému zděšení pozdě zjistili, že je členem KSČM a senátorem za tuto stranu. Všechny nás šokoval svým „kultivovaným“ chováním při obědě v jedné vídeňské, zahradní restauraci. Objednal si pořádnou porci kuřete a pustil se do něho stylem „páté cenové skupiny“. Do té doby jsem považoval Senát za ctihodnou instituci. Po tomto „zážitku“ (oběd jsem nedojedl), jsem byl nucen na Senát svůj názor poněkud změnit. Ctihodný senátor se v zahraničí choval jako prase, při vší úctě k těmto inteligentním zvířatům. Že prasetem zůstal dodnes, které „chrochtá“ všude, kde mu dají „nažrat“, dokazuje článek Petry Procházkové níže!

 

Jan Šinágl, 4.11.2014

* * *

K**da, zku***li, h***o, prezident Zeman promluvil z Lán

Petice odsuzující chování prezidenta České republiky Miloše Zemana, s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

Psáno v den památky zemřelých k poučení živých…

* * *

Český senátor oslavuje rebely i anexi Krymu

PETRA PROCHÁZKOVÁ

Doubrava JaroslavLUHANSK (zvláštní zpravodajka LN na Ukrajině) „Jsou věci, kte­ré chlap udělat musí. Kdybych sem nepřijel, přestal bych si vážit sám sebe.“ Po těchto slovech za­vládlo v sále mlčení plné úcty. Český senátor Jaroslav Doubra­va (dříve KSČM. nyní Severočeši.cz) na tiskové konferenci v Luhansku. hlavním městě tak­zvané Luhanské lidové republiky (LLR), která se snaží s pomocí Ruska odtrhnout od Ukrajiny, místní novinářky dojal. Ruské no­vináře nadchl a několik málo za­hraničních reportérů, kteří do Luhanska přijeli stejně jako Doubra­va sledovat nedělní parlamentní volby, uvedl do rozpaků. Ty ale záhy rozptýlil.

„Jsem tu, aby se naše veřej­nost dozvěděla pravdu,“ vysvět­lil svou přítomnost. Potvrdil, že není vyslán českým Senátem. Přijel přes Moskvu a do Luhanska se dostal autem spolu, jak v rozhovoru pro LN řekl, s „českým Rusem“ Alexandrem Gegalčijem. Cestou viděli rozbombardované školy a nemocnice, což je podle jejich slov výsledek zvěrstev, která páchá ukrajinská armáda. V rozhovoru po tiskovce v budově luhanské administrati­vy senátor Doubrava LN tvrdil, že v Luhansku ukrajinští vojáci uřezali hlavy několika místním obyvatelům a dopouštěli se dal­ších válečných zločinů.

Tisková konference obou re­prezentantů české politické scé­ny byla v Luhansku včera ně­čím zcela mimořádným. Pozoro­vatelů na volby ze zemí EU při­jede málo, i když podle senátora Doubravy v sobotu dorazí jeho kolegové z Itálie, Rakouska a dalších zemí. Senátor Doubrava vzbudil po­zornost hlavně ruských televizí. Ty pečlivě zaznamenávaly jeho výroky o tom, že české sdělova­cí prostředky o dění na východ­ní Ukrajině informují krajně ne­pravdivě a zkreslují skutečnosti. Gegalčij dokonce uvedl, že v České republice „obrovské množství normálních lidí de­monstruje proti médiím“. Jde prý o výjimečnou vlnu protestů proti novinářům, která nemá v Česku obdoby.

Téměř potlesk vyvolal český senátor ve chvíli, kdy odsoudil činnost ukrajinské armády. Podle něj již překročila Rubikon. „Nepochopím, jak ukrajin­ská armáda může ostřelovat a bombardovat svá vlastní měs­ta. Toho se nedopustil ani Hitler za druhé světové války,“ řekl. Senátor Doubrava pochválil kromě vůdců východoukrajinských rebelů, kteří podle něj skvěle organizují volby, o je­jichž legitimitě není pochyb, ješ­tě premiéra Sobotku a prezidenta Zemana. „Vyjádření obou nej­sou úplně v souladu s EU. S těmi nesmyslnými sankce­mi,“ řekl Doubrava.

Novinářům, které většinou představovala místní, angažova­ná luhanská média, poradil: „Historie, i ta nedávná, vám uka­zuje, kde máte přátele a spojen­ce. S nimi bude myslím dobré kráčet, i když svou cestou. Přeji vám, aby byla úspěšná.“

V rozhovoru pro LN ale sená­tor potvrdil, že samostatná exis­tence Luhanské a Doněcké re­publiky není reálná a že dojde ke spojení těchto území s Ruskem. Což je prý správné, stejně jako bylo správné zabrání Krymu Ruskem, podle Doubra­vy na základě zcela svobodného a dobře organizovaného referen­da. Kdo platí misi českého senátora, on sám neví.

LN, 1.11.2014

* * *

Diskutujte: Smutek Sira Wintona

Martin Donda 2014-11-03 12:31

Dovolte, abych zde vzdal hold umění, postoji a z toho vyplívající prozíravosti Jana Švankmajera. Na jeho retrospektivní výstavě v domě u Kamenného zvonu vystavil Jan Švankmajer též dopis z roku 2011 adresovaný tehdejšímu prezidentu republiky Václavu Klausovi. Odmítl v něm státní vyznamenání. V dopise napsal, že "stát je organizované násilí, je zdrojem represe a manipulace. Celou svojí tvorbou jsem vždy stál na druhém břehu," a rozloučil se pozdravem "všechnu moc imaginaci". Napsal zde také, že ze stejného důvodu odmítl Řád čestné legie nabízené mu francouzskou vládou. Ve stejném duchu se dříve vyhradil proti zneužívání umění pro komerční účely, když přirovnal současné umělce natáčející reklamu k propagandistům minulého režimu. Umění by podle něj mělo stát vždy v protiváze jakékoliv moci.

* * *

MANIFESTAČNÍ PETICE JANA NĚMCE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

My níže podepsaní nesouhlasíme s jednáním a vystupováním prezidenta Miloše Zemana a požadujeme jeho okamžitou abdikaci. A to zejména z těchto důvodů: 

1. Miloš Zeman nehájí zájmy České republiky a dělá jí špatné jméno doma i v zahraničí.

2. Jedná v rozporu s dobrými mravy a zásadami slušného chování.

3. Je špatným příkladem pro občany České republiky.

4. Není pokračovatelem Masarykovské tradice, i když se na něj často odvolává.

Plně v souladu s článkem 65 Ústavy České republiky si uvědomujeme, že jediným možným řešením této situace, je rezignace prezidenta. Miloš Zeman několikrát uvedl, že byl zvolen přímou volbou 2 717 405 hlasy a proto si může dělat v podstatě, co chce. Pokud se nám podaří získat více než 2 717 405 podpisů, třeba tento argument bude respektovat a sám odstoupí. Pokud ne, budeme alespoň vědět, že velká část národa si zachovala zdravý rozum.

4.11.2014 už 20.000 podpisů!

* * *

Diskutujte: Okolnosti zrodu ČSR: otřesné informace, fakta a důkazy

Marinka 2014-11-04 09:00

Prumerny cech se stavi do role obeti a to od roku 1918. Pritom je zcela jasne, ze etnicti cesi byli od 19.stoleti vicemene nevzdelany, nekultivovany a ekonomicky zaostaly narod s vysokou kriminalitou. Co jeste je nutne zminit jsou pogromy cechu na zidy o to rok 1897 a nasledne 1919 kdy Ceska Armada vykradla celou zidovskou obec Holesov a dokonce strilela do lidi.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.89 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #2 Pepa Zdepa 2014-11-04 14:07
O právo zde nikdy nešlo a ani nikdy samozřejmě nepůjde. Jde o kšeft! Vždyť to sami říkají - a titulují vás - "Vážení obchodní partneři"!

Obchodní partneři, přijďte mezi své!
www.k213.cz/.../
-2 #1 arogantní zeman 2014-11-03 20:00
Revoluce v Praze 17.listopadu přijďte svrhnout OVARA

facebook.com/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)