Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Úkolem veřejnoprávní ČT je objektivní informování a ne takovýmto zpravodajstvím v divácích budit dojem, že EK a čeští úředníci jsou hlupáci – jako hlupák promluvil generální ředitel Milan Teplý. Jsme členy EU a měli bychom proto s naprostou samozřejmostí respektovat i daná pravidla, ať se nám líbí, nebo ne. To by bylo poněkud málo jen chtít peníze a přitom si neplnit své základní povinnosti, samozřejmé pro každý slušný a vyspělý stát. …

 

Odesílatel:

SODALES SOLONIS o.s.,

Předseda

Jan Šinágl

Nejedlých 335

267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Rada ČT

Předseda

PhDr. Milan Uhde

Kavčí hory

140 70 Praha 4

 

ID datové schránkyweeab8c

 

Věc: stížnost na příspěvěk v pořadu Události

 

                                                                 V Žebráku dne 14. února 2014

 

Vážený pane předsedo Rady ČT,

 

V pořadu Události dne 13.2.2014 - http://www.ceskatelevize.cz/specialy/udalosti/ (od 27 min.), byla veřejnost informována o zákazu EK používat označení „pomazánkové máslo“. K tématu napsal dnes pan Miroslav Václavek tento článek - http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/396381/Jak-nam-to-Slovaci-natreli-s-pomazankovym-maslem.html. Na základětohoto článku podávám radě ČT stížnost pro neobjektivnost reportáže, zamlčení podstatných skutečností a možného porušení zákona.

  1. Domnívám se, že zde prokazatelně došlo ke skryté reklamě pro firmu MADETA za peníze daňových poplatníků a to ve velké míře.
  2. Vůbec nebyla zmíněna žaloba Slovenské republiky na Českou republiku, ve věci porušování předpisů Evropské komise Českou republikou vývozem výrobku na Slovensko, označeného v rozporu s platnými předpisy EK a která byla příčinou slovenské stížnosti.
  3. Generální ředitel firmy MADETA Milan Teplý prohlásil: „Blbost zvítězila… český občan a český úředník se vohnul…“, aniž by mu byla položena otázka kdo a proč podal stížnost na firmu MADETA a proč jeho firma vyvážela své výrobky na Slovensko v rozporu s předpisy EK?

Úkolem veřejnoprávní ČT je objektivní informování a ne takovýmto zpravodajstvím v divácích budit dojem, že EK a čeští úředníci jsou hlupáci – jako hlupák promluvil generální ředitel Milan Teplý. Jsme členy EU a měli bychom proto s naprostou samozřejmostí respektovat i daná pravidla, ať se nám líbí, nebo ne. To by bylo poněkud málo jen chtít peníze a přitom si neplnit své základní povinnosti, samozřejmé pro každý slušný a vyspělý stát.

Chci věřit, že Rada ČT podnikne takové kroky, aby podobné selhání veřejnoprávní ČT zůstalo vzácnou výjimkou.

Děkuji Vám předem za Vaši odpověď a za vyřízení mé stížnosti. S touto stížností a Vaší odpovědí budou seznámeny média a veřejnost.

 

V úctě k Vaší vysoké a neodejmutelné odpovědnosti

Jan Šinágl v.r.

Předseda SODALES SOLONIS o.s.

www.sinagl.cz

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Josef Procháska 2014-02-23 12:12
Jednou už by jsme si měli uvědomit, že se věci mají nazývat správně. Je pomazánkové máslo MÁSLO? NENÍ! Když je to jen nějaká pomazánka, tak to pojmenujte pomazánka. To samé RUM. Pravda je, že tady u nás se falšují nejenom názvy výrobků. Falšují se tu potraviny a kde co. Tak ať s tim udělá EU pořádek, když to neumíme sami!
+2 #1 Václav Princ 2014-02-15 14:44
Se stížností nesouhlasím. Odsoudili jsme plánování ČSSR, ale to nebylo nikdy takové, jaká nařízení vydává EU. V cizojazyčné Evropě je nesmysl, aby nám bylo určováno, jestli rum může být rum nebo pomazánkové máslo je pomazánkové máslo. Určitě se nejedná o čerstvé máslo a název není zavádějící. Navíc, zákazníci vědí o co jde. Pokud bychom měli být nespokojení se sdělovacími prostředky, tak určitě ne pro pomazánkové máslo, ale pro neobjektivní informace, pro cenzuru, zavádějící informace obecně, kterými zkreslují sdělovací prostředky skutečnost bez ohledu na většinové názory občanů. Sdělovací prostředky jsou státem ve státě. Občané dnes žijí v duševní emigraci, odděleně od toho, o čem informují sdělovací prostředky.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)