Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pred_25_letyPo 6 letech končí 30.června pořad ČT Před 25 lety – Na Falung Gong si ČT troufne také až po 25 letech…?! – Proč asi ten nezájem o „cizí“ svobodu…?!

… Téměř čtvrt století po pádu komunistického režimu chtějí Poláci přejmenovat ulice připomínající toto období. Z polských měst by tak v budoucnu zmizely Leninova ulice i třída Rudé armády. Projekt příslušného zákona již schválili polští senátoři. … U nás máme jako jediná země bývalého bloku komunistickou stranu v Parlamentu. Aktuálně hrozí, že její bývalí členové se stanou v úřednické vládě ministry a opět předvedou svoji neschopnost za kterou měli už mnozí z nich dávno sedět někde zcela jinde! Toto tzv. „sociální inženýři“ likvidují naši zemi už od roku 1948 a i za současné povodně a škody jim můžeme z velké části poděkovat!

V neděli 30.června odvysílá zpravodajský kanál České  televize poslední díl pořadu Před 25 lety. Na Facebooku to oznámil dramaturg pořadu Martin Zoul. „Milí přátelé moderní historie, nepíše se nám to snadno, existence našeho pořadu se ale chýlí ke konci. Z obrazovky definitivně zmizí s počátkem letních prázdnin, poslední díl je naplánován na neděli 30.6.“

Pořad „Před 25 lety“ by měl svoji historickou  a osvětovou hodnotu, kdyby byl doprovázen komentáři historiků a následnými diskusemi. Jeho forma vzhledem ke stavu společnosti jen podpráhově, rafinovaně propagovala „staré dobré časy“ bez osobní odpovědnosti, po kterých se stále nemalé většině obyvatelstva stýská. V podstatě se v posledních měsících tento pořad, v této formě, stal skrytou reklamou levici a komunistům i za peníze jeho stále žijících statisíců obětí.

Nepřekvapuje, že skvělý dokument Free China: The Courage to Believe (Svobodu Číně: odvaha věřit) nemá odvahu veřejnoprávní ČT odvysílat na rozdíl od Belgie či Slovenska. Zdůvodnění ČT, že „by byl malý zájem a jen pro úzkou skupinu“ je čistě alibistické. Vůbec jsem nezaregistroval, že na všechny pořady ČT se dívají masy lidí a že ČT už ví co nevysílat předem kvůli malému zájmu…?! Kde potom zůstala osvětová role veřejnoprávní ČT, která by neměla být nucena chovat se tržně a nepřizpůsobovat se nízkému vkusu a nenáročnosti většiny tak, jak nám denně ukazují komerční televize. Jak se má většina diváků dozvědět o dění jinde, když je i veřejnoprávními médii zamlčováno. Dokument jsem měl nedávno možnost shlédnou v sídle PEN CLUB Praha. Šokující dokument, který by nepochybně zaujal i většinu televizních diváků. Více k tématu článek níže spisovatelky Jany Červenkové Falung Gong: proč ten nezájem z LN 24.6.213

Veřejnoprávní ČT nám tak ukazuje, že není zcela nezávislá. Odvahu odvysílat tento dokument bude mít zřejmě také až po 25 letech, pokud komunismus v Číně padne a všechna média budou vysílat dokumenty o zločinech proti lidskosti v Číně bez jakéhokoliv rizika.

Je to podobné jako v době letů Jurie Gagarina a Valentiny Těreškovové, kdy nám v době jejich slávy média nesdělila ani slovo o sklonu prvního kosmonauta k pití a ženám, o tom jak se první kosmonautka pozvracela a pokálela v raketě a kdy by nebyla schopna dostat raketu k zemi ručně, kdyby selhal automatický systém. Až nyní se o tom ruská média odvažují psát stejně jako o kolosálních podvodech tzv. „Hrdinů SSSR“, nebo „Hrdinů Velké Vlastenecké Války“, kteří neprávem pobírali a pobírají velké výhody a kdy ke skutečnému hrdinství jich nemálo z nich mělo hodně daleko a kdy skuteční hrdinové jsou zapomínáni.

Skuteční hrdinové nemají potřebu být slaveni a oceňováni, jejich nejvyšším oceněním jsou jejich činy. U nás nebude situace o mnoho lepší a při českém charakteru možná ještě mnohem horší. Skutečné boje se u nás nikdy nekonaly masově, ale masy hrdinů se po válce najednou objevily. „Hrdinové“ se stávali členy KSČ, pobírali a pobírají výhody, které jejich nemalé části jistě nenáleží. Obávám se, že by bylo dost peněz pro všechny důchodce, kdyby se nezaslouženě vysoké důchody odebraly bývalým estébákům a všem dalším, kteří pomáhali budovat a udržovat zločinný komunistický systém při životě – včetně tzv. „hrdinů“.

 

Jan Šinágl, 25.6.2013

 

Pamětníci od roku 1948 – 10. část … Tou dobou se také dozvídám, že květnový komunista a současný předseda ONV v Hořovicích, učitel Pacovský ze Žebráku, spáchal sebevraždu zastřelením a že ve vězeňské nemocnici na Pankráci zemřel bývalý agrární předák, statkář Emanuel Zikán, od května 1945 také komunista a později dokonce okresní tajemník KSČ v Hořovicích. …

Učitel Václav Pacovský a bývalý předseda MNV v Žebráku, byl znám svým výrokem z května 1945: „Nedopouštějte se činů, za které byste se vy a vaši potomci museli jednou stydět.“ Dne 1. února 1949 opouští školu i MNV učitel Václav Pacovský, předseda ONV v Hořovicích. Jeho bratr Antonín Pacovský zahynul v Terezíně. Oba byli nadšenými skauty a postavili dodnes stojící chatu za fotbalovým hřištěm, tradiční místo setkávání malých i velkých. Oba byli nadšení komunismem, ale i pevného charakteru. Antonín pravou podstatu komunismu nepoznal, resp. nestačil poznat, kdy byl 2.května 1945 popraven v Terezíně. Václav komunistům věřil a nadšeně mu v prvních letech sloužil až do doby, kdy poznal jeho pravou zločinnou podstatu. Svůj život ukončil sebevraždou na Pankráci, resp. měl ukončit… Nepochybně by stejně dopadl i Antonín, kdyby přežil Terezín -  charakterní, poctivé a nemlčící členy KSČ nepotřebovala! Čest památce Antonína a Václava Pacovských. Připomenu radním města Žebráku, že k pamětní desce Antonína Pacovského patří i pamětní deska Václava Pacovského – první jako oběti nacismu, druhý jako oběti komunismu. J.Š.

 

LN_Falung_Gong_240613

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)