Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a HradMinistr dopravy Antonín Prachař za Hnutí ANO vlastními úředníky obelhán? - Po stopě peněz k regulátorům

Zůstal převážně u malých, nízkých, osobních, nepodstatných věcí. Malý člověk nemůže konat a chovat se jinak. Posuďte sami. Dát předsedovi EP míč podepsaný Panenkou, připomenout mu porážku Německa ve finále v kopané a že Berlín byl kdysi malá bezvýznamná vesnička v Českém království je trapné a ubohé. Stejně tak jako si stěžovat na nekvalitní steaky, nefunkční výtahy a úsporné žárovky, navíc se tomu ještě povýšeně smát a myslet si, že je to vtipné a zábavné. Právem řekla jedna novinářka velmi decentně, že je to poněkud zvláštní, nejsme na takovéto způsoby zvyklí. Jako prezident České republiky mluvit v EP anglicky a rusky jen dokresluje provinciální až plebejské způsoby. Škoda, že prezident Zeman neřekl předsedovi EP, kdo byli rodiče otce Českého království Karla IV, nebo místo fotbalového míče od Panenky nepřinesl zrušené Benešovy dekrety v krabici s černou páskou.

Kdo by se také chlubil vyhnáním třetiny vlastního obyvatelstva, jeho okradením a kdy jich zahynulo při divokém odsunu podle střízlivých odhadů 170.000, včetně starců, nemocných a dětí. Kdo by se také chlubil Postoloprty, kde při masakru na nevinných civilistech zahynulo 3x více lidí než v Lidicích, včetně pěti malých dětí a že se o tom stále na školách nevyučuje a zarytě mlčí. To, že Zeman vychvaloval přednosti socialismu už nelze komentovat. Představil se v podstatě jako vyslanec Východu a jeho deformovaných způsobů a myšlení. To málo racionálních postřehů v záplavě malosti takřka zaniklo.   

Jako prognostik naprosto zklamal. O hlavních tématech EU - Ukrajině, strategie Putina vůči Západu, krize eura, mlčel. Přitom si jinak ve znalostech ekonomie libuje, jak připomíná v dnešních LN Kateřina Šafaříková ve svém výstižném článku Zemanovo nic, nyní evropské.

 

Jan Šinágl, 27.2.2014

* * *

Ministr dopravy Antonín Prachař za Hnutí ANO vlastními úředníky obelhán?

„Celý proces přípravy projektu je nepřehledný, chaotický a celé to na nás působí, že je tu snaha o naplnění zájmů místní stavební lobby. V jednu chvíli České dráhy peníze na realizaci nemají a od projektu odstupují, po nátlaku ministra Antonína Prachaře peníze najednou mají. Přitom za zachování nádraží nebojují jen místní občané, ale ministrem prosazovaný projekt kritizuje už i Česká komora architektů.“

* * *

Po stopě peněz k regulátorům

Když první náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová tento týden mluvila o potřebě jít v kauze Opencard po tocích peněz namísto pouhého obviňování městských úředníků, kteří jen plnili příkazy, ťala tím do živého. Problém je ve fungování dozorujícího státního zastupitelství, uvedla. Myšlenka Marvanové, že je nutné sledovat peněžní toky, by se dala uplatnit i na jiné případy. Jak je možné, že Metropolitní spořitelní družstvo poskytovalo tolik půjček spřáteleným firmám, než se do věci vložila ČNB? Jak se J&T podařilo získat 27% podíl v Unipetrolu – což představuje 73 % volně obchodovatelných akcií – aniž by se začalo bít na poplach? Pomohl snad někdo z Českého telekomunikačního úřadu PPF uskutečnit její důmyslný plán zahnat Telefóniku do kouta a přimět ji k prodeji českého O2 (řecká kauza OPAP by mohla napovědět)? Jak je možné, že tolik fiktivních společností dokáže získat zpět takové sumy na DPH a zdekovat se s nimi dřív, než si toho daňové úřady všimnou? Balzac napsal, že za každým velkým majetkem se skrývá velký zločin. Nad každým velkým zločinem zase dohlíží dozorující úředník nebo regulátor.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.33 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)