Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cerny Jiri

Petice na podporu Jiřího Černého s tímto textem:

"Svérázný dárek k jiným narozeninám, které oslaví přespříští pondělí, dostal další úctyhodný jubilant, 83letý hudební kritik Jiří Černý. Odpovědná redaktorka programu Dvojky Českého rozhlasu Kateřina Dvořáková zrušila se souhlasem vedoucího stanice Ondřeje Nováčka, sluhy ředitele Reného Zavorala, který už mnohokrát osvědčil naprostou nekompetentnost, Černého výborný pořad Klub osamělých srdcí seržanta Pepře, který se vysílal třináct let a dosáhl počtu 551 premiér, v nichž zaznělo na 3700 skvělých nahrávek. V rámci inovace jsem se dozvěděl, že novou posilou tam se svým obvyklým tlacháním bude Halina Pawlowská. Tomu už se nemůžete ani smát. Poté co Jiřího s jeho tehdejší manželkou Mirkou na počátku normalizace z rádia vyhodili za nezapomenutelnou Houpačku, dočkal se na stará kolena znovu pěkného vděku. Co na tuhle hanebnost odpoví Rada Českého rozhlasu s experty formátu Hany Dohnálkové, Slávka Jandáka nebo experta na pornografii na Vltavě Tomáše Kňourka?" Jan Rejžek - autor článku.

„Vyhodili Jiřího Černého. Ti, co dělali listopadový převrat, musí byt přece potrestáni. Jednu normalizaci jsem zažil, rozeznám nástup té další.“ Jaromír Štětina

Hudební kritik a publicista Jiří Černý působil v ČRo od roku 1964. Posledních 13 let uváděl populární a úspěšný hudební pořad „Klub osamělých srdcí seržanta Pepře“. ČRo 2 pořad zrušil bez vysvětlení.

Málokdy se slyší tak nádherná čeština a kultivovaný projev jakým Jiří Černý po 55 let obohacoval a pomáhal kultivovat  generace rozhlasových posluchačů.  Dát takovému člověku, který má i ve věku 83 let stále co rozdávat nám všem, je barbarství a dalším důkazem, že ve vedení veřejnoprávního ČRo jsou lidé, kteří tam nikdy být neměli!

Nepřekvapuje, že jsou zaměstnanci ČRo propouštění a pořady rušeny v rámci tzv. „úsporných opatření“. Sledovanost, oblíbenost není zřejmě žádný argument. Za to generální ředitel René Zavoral si bez problémů pořídí nové auto v ceně přes 1 milion korun v nejluxusnějším provedení, kdy Škodovku nahradilo Volvo, ačkoliv by poskytla stejné služby a mnohem levněji. Vskutku „patriot“, nebo spíše novodobý papaláš.

Kde zůstala úcta a elementární slušnost, co na to Rada ČRo? Kéž by se zavedla i přímá volba na vedení veřejnoprávního ČRo a ČT – tedy ředitelů i rad! Bude-li dekultivace a bulvarizace médií, včetně veřejnoprávních pokračovat, budeme se stále více posouvat na východ se všemi dopady a důsledky!

 

Jan Šinágl, 27.2.2019

***

Český rozhlas vyštípal legendárního publicistu. Černý tu začínal před 55 lety

… O ukončení spolupráce rozhlasu s Černým informoval na twitteru také spolek Milion chvilek pro demokracii, který současně zveřejnil informaci o internetové petici za návrat Černého do rozhlasu a obnovení jeho pořadu Klub osamělých srdcí seržanta Pepře.

… Kriticky konec Černého komentoval europoslanec Jaromír Štětina:. „Vyhodili Jiřího Černého. Ti, co dělali listopadový převrat, musí byt přece potrestáni. Jednu normalizaci jsem zažil, rozeznám nástup té další.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.71 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)