Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Toto video mělo být natočeno v listopadu 2014, krátce před výbuchem dalšího muničního skladu ve Vrběticích. Premiéru mělo až dne 29. 4. 2021?

Výroky z videa: Nevyškolení hasiči vysláni, aniž by věděli, že jde o výbušniny – kde jsou ty rakety SS? - Ministr: „Jak to víte“, vystřihnuto. Ministr nevěděl kolik tam toho je. Stát selhal a toleroval špinavé kšefty se svinstvem - Arabové si jezdili přímo do Vrbětic nakupovat zbraně, přes mezinárodní úmluvy. Svědci po výslechu vojenskou policií museli podepsat mlčení. Jména dvou obětí neznámá - Kryjí se zájmy obchodníků se zbraněmi - Zkorumpovanost českého státu, 20 roků se zde pil metyl - Evakuace týden po výbuchu - Ministři nevěděli nic, místní xkrát více. Konference starostů s ministry neveřejná, starostové mlčeli, strach o dotace. Chovanec: „Stát nemůže nakládat se soukromým majetkem, jsme v právním státě“. Jak může mít jedna firma v „právním státě“ 100 tun munice?! Normální obchod se smrtí. Proč stát neprodává svoji munici a nechá vydělat soukromníky, místo aby byly peníze pro  sociální sféru? - Pakuje se na tom pár bývalých lampasáků. Kolik bývalých ministrů má akcie, co je bokem? Je to neprůhledné, tristní, hlavně trapné, živnostníci se honí, že neplatí daně atd. - Dotaz: „Co tam je?“ Bordel z celé Evropy. Na nákládání munice najímáni lidé určení na veřejně prospěšné práce, nebo studenti na brigádách. Tři studenti ve 100 tunovém skladu bez dozoru?! Nebyli vyslechnuti. To se může stát jen v Rusku a u nás, jsme taková ruská Evropa.

Už to stačilo. Jste arogantní a bez empatie, napsal Zemanovi syn oběti výbuchu ve Vrběticích

Až stará sova promluví... Pravá příčina Vrbětic?

Při ralye auta jezdily v blízkosti muničních skladů - Ukradeny měděnné drýty z hromosvodu „před kamerami?! - Obrovská manipulace národa s informacemi. Díry v plotě i v kontrole – články pouze ve zlínském vydání celostátních deníků. IMEX group několikrát zanikl, dostal se do konkursu, změnil jméno, jedno mají společné Petr Bernatík. Licenci získala firma obžalovaná z nelegálního vývozu samopalů?! Mají na to, aby měli i licenci - Matení ČT, která neodvysílá natočené z obyvatelstvem. 800 m od obce fabrika na zpracování raketového paliva z celé Evropy, střední škola vzdálené 1 km - Když přivezou brambory, rozhlas hlásí 3x denně, když ministři, mlčení. Když je to tak bezpečné, ať si to dají ministři do Prahy, nebo do Parlamentu - Nekontrolované, žádné daně, šedá ekonomika. „Úcta“ státu ke zlodějským firmám je větší než k obyčejným lidem. Ministři slíbili vyšetřování a vládnoucí strany ho zablokovaly. Potrestáni mají být majitelé a ti co jim to dovolili. Všichni se zbavují odpovědnosti - Vojenský výzkumný ústav zřídilo MO, ale nemá s ním nic společného?! Muničáky normálně nevybuchují. Když vybuchne bomba, vzduch se rychle vyčístí, zde 3 týdny bylo něco ve vzduchu a nikdo neřekl co, zakázaný fosfor?! - Děsi mne v jakém žiji státě. Za 14 dnů se vše bagatelizovalo. Týden před výbuchem byl velký pohyb kamionu ve Vrběticích. Nezavolali  hasiče ze Vsetína, vyškolené zbrojovkou a riskovali životy dobrovolných hasičů. Brífing kde se neví a odpovědní si přehazují odpovědnost zmizel z internetu - Stropnický: „Je třeba zvážit příjmy státu a vyhodnotit to z rizikem, které to přináší.“ 40.000 lidí v ohrožení - Za komunistů jsme byli druzí největší výrobcí zbraní, ti lidé se „zašili“, našli „teplá místečka“ a pak to rozjeli. Svědci museli podepsat prohlášení, že budou mlčet o záležitostech soukromé firmy - 1400 C, to bomby nedělají, ale proč to hoří tak dlouho? I po 3 týdnech 80C? A jak je to vtečené v zemi? V hoře vás chytnou s malorážkou a pomalu vás odvedou jako zločince v klepetech za jednu blbou pytlačku, kdy nikomu neublížíte a tady 5x přeskladněný sklad, všichni vám lžou. Jsme zvědaví na rozuzlení příběhu, nebude. S největší pravděpodobností to zavinili ti dva chlapi, ale kdo to ví, oni tam ještě nebyli a už vyprávějí pohádku, že to zavinili dva chlapi. Z tohoto skladu to mělo jít do nějaké bývalé ruské republiky. Když bych to chtěl dát do EU, tak to vezmu v Chrudimi, nebo v Ústí nad Orlicí. Ještě se neprokázalo, že to způsobili ti dva mrtví chlapi. Co když to tam udělala ta srna, zajíc, vlaštovka, nebo kulový blesk? Velké kulové…

***

Vyznat se v záplavě informací není snadné, pro laika nemožné. Že toto video „nahrává“ Rusku je evidentní. Proč nejsou uvedeny jména vystupujících? Proč není uveden autor videa? Proč nebylo video zveřejněno po natočení? Manipulace s veřejností je stále sofistikovanější.

Ponechme na čtenáři co si o tom všem myslet? Jistě je mnoho informací relevantních. Jen potvrzují mravní a korupční stav naší společnosti.

 

Jan Šinágl, 22.5.2021

***

Báseň A.S.Puškina: „Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…“, je stále aktuální – i po 195 letech…

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní

svobodu v poušti rozsévat,

z čistého srdce, z duše rád

úhorům v zotročené pláni

životodárné sémě dát –

nadarmo jsem však mrhal prací,

námahou, časem inspirací…

 

Paste se tedy klidně dál!

Hlas cti vás nevyburcoval

Nestojíť stáda o svobodu!

Stříhej a řež je, bij a nič;

dědictvím jejich z rodu k rodu

je chomout s rolničkou a bič. …     

 

1823

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)