Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vitaskova AlenaBetonové truhlíky ostudou Prahy – Bravo obci Kravaře - Hnutí ANO má budoucnost, protože je to jediná z nových stran, jejíž zakladatel má za sebou velmi úspěšnou minulost. I když ji prozatím příliš neznáme, nevadí. Známe však všechny ostatní strany, kam to za ta léta se svými takylídry dotáhly.

Kdo sledoval argumentaci předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové v OVM dne 25.8.2013, nemůže si už dělat žádné iluze o dění v naší zemi a kdo v ní ve skutečnosti, resp. co jí vládne. Ze 37 minut pravdy o fotovoltaikách jde mráz po zádech! V první části fundovaně popisuje celou problematiku, od cca 18 minuty TO na svoji osobu, které hodnotí slovy: "Jde o brutální způsob odstranění z funkce, po němž následuje již jen vražda." Připomínám, že tento megatunel, zločin na občanech a jejich zemi, umožnil tzv. přílepek k zákonu dosud neznámé poslankyně?! To jen potvrzuje katastrofální poměry ve vedení země, v podstatě bezvládí.

Šéfka ERÚ neodstoupí, pokud bude obžalována v kauze podvodu

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková nehodlá rezignovat na svou funkci, pokud bude obžalována v kauze solárního podvodu, uvedla v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Policisté ve čtvrtek navrhli v kauze obžalovat deset lidí, mezi nimiž je právě také Vitásková. Ta kauzu označila za "brutální způsob jejího odstranění z funkce, po němž následuje již jen vražda". Podle brněnské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Olomouci se případ týká údajného podvodného získání licence do konce roku 2010 na dvě severočeské fotovoltaické elektrárny na Chomutovsku. Záměrem obviněných prý bylo získat vyšší cenu za výkup takto vyrobené elektřiny. Vitásková připomněla, že v době, ke které se má vztahovat připravovaná obžaloba, úřad ještě nevedla. U vydání licencí podle ní byl její předchůdce ve funkci předsedy úřadu Josef Fiřt, a další vedoucí pracovníci ERÚ Blahoslav Němeček a Antonín Panák. Podle policistů se skupina údajně snažila získat licenci a následně připojit elektrárny k distribuční soustavě elektřiny do konce roku 2010, ačkoliv obě elektrárny nebyly ještě v tom roce dokončeny. Pokud by se na podvod nepřišlo, během příštích 20 let by kvůli garantované vyšší ceně za výkup takto vyrobené elektřiny vznikla podle státního zástupce škoda 1,9 miliardy korun. ČRo, 26.8.20132

* * *

Nedělní Televizní noviny na TV NOVA byly otřesné! Doporučuji betonové truhlíky v Praze od 26:25 min, kdy se zhovadilost ukazuje v plné „kráse“, svatbu Terezy Kerndlové za účasti prezidenta Zemana od 35:40 min. a obec Kravaře na českolipsku od 37:05 min., která zveřejnila jména pachatelů krádeží na obecním webu. Vedení obce v čele se starostou Vítem Vomáčkou, lze jen obdivovat! Řeší problém, navíc levně, na rozdíl od neschopné policie a justice. Pochopitelně ÚOOÚ už hrozí pokutou 5 milionů korun a chrání zloděje. Paní to řekla správně: „Tak ať nekradou!“ Vzpomínám si na rozhovor s jedním policistou na venkově v USA v roce 1987. Ten mi řekl, že jména pachatelů zveřejňují běžně jim dostupnými sdělovacími prostředky ve městě - noviny, plakáty, nástěnky a dnes jistě i na internetu! Je to levné, rychlé, účinné a jistě i pro mnohé potencionální pachatele odstrašující, o výchovném účinku na pachatele nemluvě. Další důkaz o nesmyslnosti přemnožené legislativy, která nikdy nemůže nahradit zdravý rozum a dobré mravy a mnohdy zločinnost ještě podporuje – o zbytečně vyhozených miliardách nemluvě!

Hnutí ANO má budoucnost, protože je to jediná z nových stran, jejíž zakladatel má za sebou velmi úspěšnou minulost. I když ji prozatím příliš neznáme, nevadí. Známe však všechny ostatní strany, kam to za ta léta se svými takylídry dotáhly.

K.Mrzílek, 26.8.2013

 

Jan Šinágl, 27.8.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.43 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)