Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CNB narod prodanAneb 7.listopad v Moskvě, rudou barvou dneska září … Náhoda či záměrná symbolika, koho a v čím zájmu. Země nám rudne stále více aniž by to většině vadilo?! – Prezident Miloš Zeman urazil 26.prosince všechny slušné občany!

… ČR si půjčila od svých občanů desítky miliard korun pomocí propagandy Jana Fischera a ministerstva financí, načež v den ukončení prodeje dluhopisů pomocí ČNB znehodnotila jakoukoli možnost zisku pro naprostou většinu investorů. Negativní dopad na běžné střadatele, kteří danou intervencí rovněž reálně přijdou o významnou část svých úspor nikoho z vyvolených nezajímá. Pár lidí na tom zbohatlo. Vítejte v České republice.

www.Denik.cz: „Stát jako výhodná spořitelna pro drobné střadatele. Od včerejška tato věta opět platí. Na 1800 pobočkách pošt a vybraných bank začal prodej vánoční emise státních spořicích dluhopisů.“

I touto větou lákala různá média Čechy k nákupu státem vydaných „vánočních dluhopisů“. Na první pohled je to krásná nabídka. Podpoříte svůj milovaný stát a získáte výnosné úroky s minimálním rizikem. No neberte to. Problémem je jen malý detail, že žijeme v ČR, kde nic nemusí být takové, jaké se na první pohled zdá.

O státní dluhopisy byl mezi Čechy enormní zájem, vždyť dvou až tří procentní úročení vkladů za garance státu je věc, která se neodmítá. Celkem lidé naší země půjčili státu v této „Vánoční akci“ 21 miliard korun. Spokojený byl jistě i ministr financí v demisi Jan Fischer (na úvodní fotografii při představování vánoční emise státních spořících dluhopisů).

Vánočnímu happyendu tak chyběl jen šťastný konec. Ve čtvrtek 7. listopadu byl prodej těchto dluhopisů pro enormní zájem Čechů ukončen. Je jistě jen náhodou, že v ten samý den provedla ČNB (Česká národní banka) svoji spornou intervenci a drasticky oslabila kurz koruny. Na tom, že je tento krok ČNB z ekonomického hlediska hloupost, která je zároveň dlouhodobě neudržitelná,  se shodne většina odborníků. O tom, že to přinese zásadní zdražení prakticky všech výrobků a služeb před Vánocemi se ani nebudu rozsáhleji zmiňovat.

„Načasování intervence je přinejmenším překvapivé. Přišlo totiž okamžitě po ukončení emise vánočních dluhopisů MF. Kvůli tomu dojde, zejména u tříletých dluhopisů, prakticky k vymazání výnosu,“ upozorňuje jednatel významného obchodníka s investičním zlatem MPM Invest Michal Sýkora. Řekněme si to otevřeně. Naprostá většina lidí, kteří věřili slibům státu, přijde o reálné navýšení svého vkladu.

Musíme se rovněž pozastavit nad jiným zajímavým detailem, a to motivací členů rady ČNB, kteří hlasovali pro znehodnocení české koruny. Tento návrh na intervenci byl v ČNB procpán dál jen velmi těsnou většinou vedení rady, které zřejmě krátkodobě ztratilo soudnost v makroekonomických otázkách českého hospodářství, nebo naopak zastávalo soudnost v osobních ekonomických otázkách.

Pár jistě náhodných dat:

5. listopadu podepsal pan Kellner dohodu se Španěly o koupi O2 za 64 miliard Kč. Španělé dali přednost danému způsobu platby zejména kvůli dlouhodobé stabilitě české koruny.

7. listopadu devalvovala ČNB Kč o 5%.

8. listopadu proběhla směna Kellnerových Eur na Kč, obdržel za ně o 5% více.

Věří někdo, že se jedná o náhodu? Ušetřených 3,6 miliard za O2 se dle některých zdrojů údajně dělí v poměru 2,6 miliard pro Kellnera, miliarda pro členy rady ČNB, kteří hlasovali pro oslabení koruny jako jejich provize.

Nic složitějšího v tom není.  Další podobné kroky ČNB budou zřejmě následovat, až bude zase probíhat podobný obchod desetiletí. Systém je v zásadě jednoduchý. Miliardy pro pár vyvolených, chudoba pro milióny.

Takže si to shrňme. ČR si půjčila od svých občanů desítky miliard korun pomocí propagandy Jana Fischera a ministerstva financí, načež v den ukončení prodeje dluhopisů pomocí ČNB znehodnotila jakoukoli možnost zisku pro naprostou většinu investorů. Negativní dopad na běžné střadatele, kteří danou intervencí rovněž reálně přijdou o významnou část svých úspor nikoho z vyvolených nezajímá. Pár lidí na tom zbohatlo. Vítejte v České republice.

Zbývá jen otázka. Věříte stále státní mafii a necháte skupinku lidí zbohatnout i příště?


Jiří Petřivalský

předseda DSSS Praha

 
http://www.dsss-praha.cz/news/a7-listopad-2013-den-kdy-byl-prodan-narod/

P.S.

Nemusím připomínat datum 7.listopad v Moskvě, rudou barvou dneska září… Náhoda či záměrná symbolika, koho a v čím zájmu. Země nám rudne stále více aniž by to většině vadilo?! Nebo je tak „zaměstnaná“ supermarkety, chatami, dovolenými a hospodami…?! Málokterá země připustí, aby bylo takto „voráno“ s jejich občany. Je-li to jejich přirozeností, potom se s tím už nedá nic dělat a očekávat jen horší. Prezident nekřesťan Miloš Zeman, promluvil o Vánocích, ale ne o Vánocích a jejich poselství. „Nadělil“ nám sám sebe, svoji sebestřednost, jak jsme od něho zvyklí. Slíbil, že nalezne viníka amnestie nenaplnil, a raději „taktně“ pomlčel o tomto zločinu, podepsaným Klausem a Zemanem. Žádná sebereflexe. Žádná naděje. Nadělil sám sebe občanům pod stromeček. Věřím, že by tento „dárek“ pod stromečkem nikdo ze slušných občanů nepostrádal, stejně jako nebudou jistě postrádat další „sebedárek“ Václava Klause na 1.ledna.

Prezidentův bonton na TV NOVA během natáčení jeho projevu: „Všechny poslance a senátory můžete korumpovat – ne už deset milionů občanů. Není na to dostatek peněz.“ Možná si ani neuvědomil, jakou pravdu řekl, nebo věděl příliš dobře co říká. Na každý pád tím urazil slušné občany i své voliče. Mlčení společnosti - a nejen na tento výrok - napovídá, že v této zemi je většina jejích obyvatel kupná. Ti co nejsou většinou mlčí, nekonají a ti co jsou většinou jen křičí a čekají…

 

Jan Šinágl, 27.12.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)