Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fousek unikátCenu Osel měsíce dubna získala ústavní soudkyně Milada Tomková - Nevlastní syn Vondráčkové obviněn z dalšího trestného činu - Rakousko vydá odsouzeného Řičáře, nepomohla ani pomoc jeptišek

… Samozřejmě, že Janoušek nikdy do vězení nepůjde, na to je tato země příliš nakažená korupcí a obžalovaný příliš vlivný a bohatý. Každý pražský advokát vám potvrdí, že soudci městského i vrchního soudu berou, a řekne vám také, kolik za co: ceny se za roky korupční praxe víceméně stabilisovaly. Ovšemže, dozvíte se to jen mezi čtyřma očima, protože nikdo se nechce z tohoto zavedeného a lukrativního businessu diskvalifikovat (z úplatku má provisi i advokát, a byl by sám proti sobě, kdyby se takového příjmu do budoucna vzdával). … Neočekávám, že by Janu Petráskovi jeho komunističtí šéfové dovolili požádat o její vydání – státní zastupitelství jsou bývalými komunisty obsazena na všech úrovních a prakticky neprodyšně – ale pokud by přesto k takové provozní nehodě došlo, byli bychom svědky dozajista výživné rozpravy ve sněmovně a poté neméně cenného hlasování, ve kterém by se ukázalo, kdo respektuje svobodu projevu a kdo uznává svobodu jen pro ty projevy, s nimiž souhlasí …

Janoušek

… Samozřejmě, že Janoušek nikdy do vězení nepůjde, na to je tato země příliš nakažená korupcí a obžalovaný příliš vlivný a bohatý. Každý pražský advokát vám potvrdí, že soudci městského i vrchního soudu berou, a řekne vám také, kolik za co: ceny se za roky korupční praxe víceméně stabilisovaly. Ovšemže, dozvíte se to jen mezi čtyřma očima, protože nikdo se nechce z tohoto zavedeného a lukrativního businessu diskvalifikovat (z úplatku má provisi i advokát, a byl by sám proti sobě, kdyby se takového příjmu do budoucna vzdával).

Roman Janoušek je schopný a úspěšný poskytovatel korupčních služeb, který měl to štěstí, že po dlouhou dobu pásl i pražského primátora. Takový člověk stojí mimo dosah místních OČTŘ, tak jako mimo jejich dosah stál Tomáš Krejčíř nebo – nejnověji nemocí zkajícnělý – expremier Stanislav I. řečený Upřímný.

Zkusme predikovat: První trest bude nejspíš drakonický, klidně i kolem navrhovaných deseti let. Poté spis půjde o instanci výš, k Vrchnímu soudu v Praze, kde si nejprve růček-dva poleží a pak se, s usnesením vytýkajícím nalézacímu soudu četné procesní vady, vrátí zpět. Nejlépe, kdyby se původní soudce vyloučil, aby se muselo zopakovat dokazování, to by byl další rok až dva v suchu. Mediální zájem mezitím poleví, na Janouška se začne zapomínat, a když se někdy kolem roku 2017 spis dostane na náměstí Hrdinů podruhé, budou mít media už úplně jiné hrdiny a jejich konsumenti jiné starosti. A tak to bude pokračovat dál, až ke konečnému rozsudku, jímž bude obžalovanému uložen kýžený podmíněný trest.

Aktualisováno.
Výsledek: za těžké ublížení na zdraví tři roky natvrdo a pět let zákazu činnosti. Kvalifikace v pořádku, ale trest nepochopitelně mírný, na spodní hranici zákonné sazby. Vrchní soud, bude-li motivován, nyní nebude mít problém trest změnit na podmíněný, protože tři roky bez podmíněného odkladu (s dohledem) se normálně ukládá jen recidivistům.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/04/janousek.html

P.S.

Alkohol za volantem byl vždy přitěžující okolnost! Najednou je alkohol polehčující okolnost! Spravedlivost se dá koupit, stala se zbožím, pravda jen pro majetné podvodníky. Jak mohl Janoušek srazit ženu jen zrcátkem, když měl poškozen i pravý předek vozidla, kdy žádné důkazy o jiném střetu nebyly předloženy?! Paní viděl, nabral jí a její tělo při letu vzduchem poškodilo zrcátko. Svědci nehody hovoří jasně. Janoušek tak i pod vlivem alkoholu, o to více, ukázal pravou tvář své povahy a charakteru, kdy svoji ničím neomezenou moc bývalého pražského kmotra realizoval i fyzicky ve stylu „Co si to ta malá Vietnamka vůbec dovoluje!“ Podivná spravedlnost, kdy alkohol z potenciálního vraha udělá pouhého ublížejícího na zdraví! J.Š. 

* * *

Čtvrtníček, Potměšil a Semelová uvádějí

… Nemyslím si ovšem, že jeho pachateli byli herci. Ti jednali na základě scenáře, který pro ně někdo napsal, a pokynů, které jim někdo uděloval, a pokud jejich obsahem nebylo cosi naprosto excesivního jako např. vražda, není jejich povinností přezkoumávat právní důsledky jejich splnění. Herec na place je pouhou loutkou v rukou režiséra a režisér za zákonnost pokynů herci vydaných plně odpovídá.

Kromě toho podala vysvětlení jáchymovská popíračka Marta Semelová. Je sice holý nerozum bavit se s policií (o čemkoliv), ale když už se Semelová do tohoto dobrodružství pustila, neměli bychom její případ pustit ze zřetele. Neočekávám, že by Janu Petráskovi jeho komunističtí šéfové dovolili požádat o její vydání – státní zastupitelství jsou bývalými komunisty obsazena na všech úrovních a prakticky neprodyšně – ale pokud by přesto k takové provozní nehodě došlo, byli bychom svědky dozajista výživné rozpravy ve sněmovně a poté neméně cenného hlasování, ve kterém by se ukázalo, kdo respektuje svobodu projevu a kdo uznává svobodu jen pro ty projevy, s nimiž souhlasí (což, jak víme od Noama Chomského, ve skutečnosti žádná svoboda projevu není).

Vůbec nejzajímavější by byl postoj ODS, která pomalu začíná vyrůstat ze střevíců klausismu a jeho pohrdání právem a právníky, aniž by arci posud dospěla k úplnému poznání, že lepší než politiky ovládaná justice je justice nezávislá, protože tu sice nemůžeme využívat pro své politické cíle my, ale také ji nedokáží zneužít proti nám naši nepřátelé ve chvíli, kdy nás u vesla vystřídají. Lekce Nečas byla cenná, a snad ji aspoň rudimentární schopností analytické úvahy nadaní jedinci z řad poslanců ODS budou s to zobecnit a aplikovat.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/04/ctvrtnicek-potmesil-semelova-uvadeji.html

* * *

Cenu Osel měsíce dubna získala Milada Tomková

Dal jsem si předsevzetí, poté, co jsem nadepsanou cenou v únoru dekoroval Jana Musila, že se vystříhám oceňování ústavních soudců toliko za to, že si po svých asistentech něco pořádně nepřečetli, a vyhradím cenu jen těm největším excesům tohoto soudu. Na druhé straně, soudce je za své asistenty odpovědný, a když si neuměl vybrat takový team, za který by se nemusel stydět, měl by dělat nějakou jinou práci. Proto porušuji své předsevzetí a prestižní cenou tohoto blogu Osel měsíce s právem nosit oslí uši ve tvaru paragrafů oceňuji soudkyni Ústavního soudu Miladu Tomkovou, za tento výkon (o případu jsme psali zde). ...

http://paragraphos.pecina.cz/2014/04/cenu-osel-mesice-dubna-ziskala-milada.html

* * *

Nevlastní syn Vondráčkové obviněn z dalšího trestného činu

Nevlastní potomek popové stálice Heleny Vondráčkové (66), syn jejího druhého manžela Martina Michala (55), devětadvacetiletý Antonín byl policií obviněn z dalšího trestného činu, a to z legalizace výnosů z trestné činnosti. On-line deníku TÝDEN.CZ to řekla dozorová žalobkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze. Jde o případ, v němž je Antonín Michal společně s dalšími spolupachateli stíhán za jeden z největších daňových úniků s pohonnými hmotami v českých dějinách. … Jak žalobkyně prozradila, dostali již znalecký posudek, jímž byla na korunu přesně vyčíslena vzniklá škoda. "Je to 813 498 533 korun," citovala z posudku. …

P.S.

Agentura MM žalovala Ing. Jiřího Fialu a Ing. Jiřího Štefka. Odvolání Agentury MM proběhlo u VS Praha. Lze očekávat, že brzy bude projednáváno odvolání Agentury MM ve věci žaloby na Jana Šinágla s požadavkem odškodnění 3.650.000,-Kč.

* * *

Rakousko vydá odsouzeného Řičáře, nezabrala ani pomoc jeptišek

„Dobrý den, přeposílám pro mě naprosto zdrcující informaci: Marek Řičář pochází z katolické rodiny, kterou dobře znám a nikdy jsem nevěřil jeho vině. Byl přesvědčen policií, aby spolupracoval a pomohl rozkrýt podvody, ale oni se mu pomstili. Nevím jak mu pomoci, ale rád bych. Je to obrovské svinstvo. Pokud by Vás něco napadlo, co by mohlo pomoci, rád přiložím ruku k dílu! Nevím kde začít?“

Marek Řičář odmítal své vydání do ČR s tím, že se tam bojí o život a že tam funguje justiční mafie. V Rakousku požádal i o politický azyl, což ale nemá vliv na jeho přesun do rodné země. „Jeho azylová argumentace u soudu byla taková, že to on oznámil v ČR korupci, postavil se proti korupčnímu systému a tím se stal politickým nepřítelem státu. Celé jeho následné obvinění a stíhání mělo sloužit jen k diskreditaci jeho osoby jako hlavního svědka v kauze Budišov. Soud tyto argumenty zcela ignoroval,“ uvedl očitý svědek jednání Janýr. Ten hovořil i se samotným Řičářem, který byl podle něj verdiktem „zdrcen a měl strach“. … V souvislosti s touto kauzou skončila na více než měsíc ve vazbě dokonce i někdejší náměstkyně ministerstva pro místní rozvoj a v současnosti přímo šéfka tohoto resortu Věra Jourová (… Těžký byl pro Jourovou rok 2006. Zemřela jí matka a při autonehodě srazila mladou narkomanku a byla obviněna z braní úplatků v tzv. kauze Budišov. Měsíc strávila ve vazbě. Stíhání bylo nakonec zastaveno, původně měla přitom policie jasný model, podle nějž měla Jourová být součástí budišovského gangu z tzv. kauzy Budišov, kterou odstartovala TV Nova. Měla přijmout dvoumiliónový úplatek…), která před několika týdny vysoudila za nezákonný postup státu 2,7 miliónu korun jako náhradu za ušlou mzdu. Celý případ se nakonec obrátil proti samotnému Řičářovi, který se stal jediným odsouzeným v této věci. …

* * *

Je s podivem, že jediným odsouzeným v korupční kauze Budišov byl arch. Marek Řičář?! Při současné obrovité korupci v naší zemi, zasahující až do nejvyšších pater politiky, nelze vůbec vyloučit, že se jedná o pomstu ohrožených svědectvím pana Říčaře. Rozhodně by se tato kauza měla sledovat. Zavání to další velkou nespravedlností a krytím skutečných viníků a pachatelů. Kauzu budu sledovat!

Ministryni za Hnutí ANO Věře Jourové jsem zcela věřil až do doby voleb. Plně jsem jí a Hnutí ANO podporoval, osobně jsem se s ní několikrát setkal, těšila se na naši vzájemnou spolupráci, pak se odmlčela a už nereagovala. Poté, co jsem se překvapivě nedostal na kandidátku Hnutí ANO, získal osobně i od jiných, důvěryhodných lidí, informace o jejím údajně poněkud jiném chování a způsobech v zákulisí, je můj pohled na ni - i díky čerstvé kauze pana Říčaře, dnes jiný. Rád bych se mýlil. K přílišnému optimismu, při současném stavu české justice, policie a obrovité korupce v pozadí, nemám. Příliš miliard se nakradlo, rozdělilo a přerozdělilo, včetně justice a policie, příliš mocných lidí by bylo v ohrožení, kdyby se odhalily všechny velké podvody. Jasně, že udělají vše pro svoji „vzájemnou záchranu a ochranu“. V jejich kůži i jejich penězi bych být nechtěl. Klidné spaní čistého svědomí si nelze nikde a za nic koupit.

Iluze o spravedlnosti, kde jde o miliony či milardy, kde jsou v ohrožení mocní, si v tomto státě vůbec nedělám. Nedivím se proto, že je stále těžké odsuzovat velkozloděje, politiky a jiné vysoce postavené osoby. Nedivím se ani tomu, když jsou mnohdy nadstandardně odškodňováni za „justiční omyly“, zatímco běžní občané si po letech vysoudí směšné částky.

Nedávno jsem se zeptal jednoho policisty jak je možné, že se tak často takřka obratem objevují videozáznamy, zvukové záznamy a další informace v médiích? Odpověděl mi, že mnoho novinářů má svůj „zdroj“ u policie, justice a že to není žádné tajemství mezi policisty. Divil se, že se divím, jako kdybych nevěděl, že se v Čechách nic neutají…

Josef Fousek to vystihl ve svém UNIKÁTu výše, naprosto přesně a výstižně. Jsme zemí masových, kolosálních podvodů, kde se justice a policie jen pozvolna „zotavuje“ po totalitní devastaci.

Podle toho, kolik lidí bude v naší zemi ochotno nechat se koupit, či ne, se bude také naše země ubírat. Pokračující krádeže nás povedou na Východ – začněme konečně přestat krást, podvádět, přestaňme tolerovat nemravné chování a způsoby – od radnic až po vládu!  

Základem kvalitní politiky je komunální politika. Parlament je nutně vždy jejím věrným obrazem. Je-li nestabilní, je nestabilní i vláda. Volte do obcí a měst ty nejlepší, ať jsou kvalitní jejich vedení, včetně opozice. Teprve potom bude postupně nabývat kvalita komunální, krajské a vládní politiky – očistou zdola, která je jedinou, reálnou a smyslplnou. Jiné cesty není, nechceme-li do posledních dnů jen nedůstojně nadávat a kritizovat. Nic to neřeší a neschopné v ničem neohrožuje.

 

"To, že se nechcete zajímat o politiku neznamená, že politika se nebude zajímat o vás."

 

Pericles (430 př. nl)

 

Jan Šinágl, 30.4.2014

 



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)