Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Daszak a CinaneClovek a strachShi Zhengli (uprostřed) a Peter Daszak (zcela vpravo). (Fotografie skupiny Emerging Viruses)

P. Daszak odmítl možnost úniku z laboratoře a trval na tom, že od začátku pandemie jde o „konspirační teorii“ - aniž by pro své tvrzení poskytl důkazy. Zpráva U.S. Right to Knowdává vědět, že e-maily vydané prostřednictvím žádostí o svobodu informací odhalují, že Daszak přesvědčil 26 prominentních vědců, aby podepsali prohlášení zveřejněné v The Lancet 19. února 2020 a tvrdili, že jakékoli návrhy, že COVID-19 není přírodního původu jsou „konspirační teorie“.

TAIPEI (Taiwan News)-Významný molekulární biolog na Rutgersově univerzitě tvrdí, že člen týmu Světové zdravotnické organizace (WHO) vyšetřující původ COVID-19 ve Wu-chanu má kvůli svým vazbám na wuhanskou laboratoř střet zájmů. Centrum vyšetřování - například Peter Daszak ..

Britský zoolog a prezident EcoHealth Alliance Peter Daszak je jediným jednotlivcem, který je součástí týmů WHO i The Lancet vyšetřujících původ pandemie Wuhanského koronaviru. S Wuhanským virologickým institutem (WIV) má však dlouhodobé profesionální a finanční vazby, což představuje střet zájmů.

Richard H. Ebright je správní radou profesorem chemie a chemické biologie na Rutgersově univerzitě a ředitelem laboratoře na Waksmanově institutu mikrobiologie. Pro Taiwan News řekl, že Daszak je dodavatelem, který financoval výzkum WIV o netopýřích koronavirech souvisejících se SARS, se subdodávkami ve výši 200 milionů USD na financování USAID a 7 milionů USD na financování NIH. Ebright řekl, že Daszak je spolupracovníkem na výzkumu WIV pro koronaviry související s netopýry SARS. Naříkal, že WHO jmenovala Daszaka jako člena svého revizního týmu a The Lancet jmenoval Daszaka jako vedoucího jeho revizního týmu. Ebright řekl, že tím je „jasné, že recenze WHO a Lancet nelze považovat za důvěryhodné vyšetřování“.

Kromě financování, které EcoHealth Alliance získává od USAID, NIH a dalších agentur a které vnáší do WIV, Ebright uvedl, že firma obdržela 30 milionů USD od amerického ministerstva obrany.

Na otázku, zda se Daszak podílel na kontroverzním zisku funkčních experimentů na netopýřích koronavirech na WIV, Ebright řekl: „Daszak byl dodavatelem, spolupracovníkem a spoluautorem prací ve WIV na stavbě a analýze nových chimérické koronaviry “.

Zpráva Independent Science News a vyhledávání v amerických vládních databázích odhalily, že Alliance EcoHealth získala od Pentagonu v letech 2013 až 2020 financování ve výši 39 milionů USD. Přidáním dalších 64,7 milionu USD od USAID zpráva zjistila, že Daszakova „nezisková organizace“ získala od americké vlády přes 103 milionů USD.

Od roku 2014 organizuje Daszakova organizace část těchto amerických vládních finančních prostředků do WIV, aby provedla výzkum netopýřích koronavirů. V první fázi výzkumu, která probíhala od roku 2014 do roku 2019, Daszak koordinoval s Shi Zhengli (石正麗) - také známým jako „Bat Woman“ - na WIV vyšetřování a katalogizaci netopýřích koronavirů v celé Číně. EcoHealth Alliance obdržela od NIH na tento výzkum financování ve výši 3,7 milionu USD a 10 procent bylo nasměrováno na WIV, uvádí NPR.

Druhá fáze, která začala v roce 2019, zahrnovala výzkum zisku (GoF) koronavirů a chimér u humanizovaných myší z laboratoře Ralpha S. Barica z University of North Carolina. Ve videorozhovoru původně zaznamenaném 9. prosince 2019 Daszak zmínil testování modifikovaných koronavirů na lidských buňkách a humanizovaných myších ve WIV, jen několik týdnů před tím, než byly ve městě Wuhan v Číně oznámeny první případy COVID-19.

Daszak odmítl možnost úniku laboratoře a od začátku pandemie trval na tom, že je to „konspirační teorie“ - aniž by pro své tvrzení poskytl důkazy. Zpráva amerického práva vědět, že e-maily vydané prostřednictvím žádostí o svobodu informací odhalují, že Daszak přesvědčil 26 prominentních vědců, aby podepsali prohlášení zveřejněné v The Lancet 19. února 2020 a tvrdili, že jakékoli návrhy, že COVID-19 není přírodního původu jsou „konspirační teorie“. EcoHealth Alliance zaměstnává čtyři signatáře prohlášení The Lancet. Šest vědců, kteří prohlášení podepsali, včetně Daszaka, nyní tvoří polovinu panelu The Lancet, který vyšetřuje původ viru.

Kromě toho byl Daszak v roce 2015 spoluautorem článku v časopise Nature s názvem „Přelévání a pandemické vlastnosti zoonotických virů s vysokou plasticitou hostitele“, ve kterém uvedl, že přelévání zoonotických virů z volně žijících živočichů bylo v řadě prostředí „nejčastější“ a povolání, včetně „laboratorních pracovníků“. Varoval také, že laboratoře jsou jedním z nejnebezpečnějších prostředí pro velké události přelévání.

„Mezi všemi vysoce rizikovými rozhraními a hostiteli měli větší pravděpodobnost širšího geografického dosahu pouze viry přenášené na člověka kontaktem s divokými zvířaty v obchodu s volně žijícími živočichy a v laboratořích ...,“ řekl Daszak.

Daszakův kolega Shi Zhengli v roce 2010 publikoval článek popisující scénář, ve kterém infikované hlodavce vedly k úniku smrtelného viru z čínské laboratoře. Článek s názvem „Vypuknutí hantaviru spojený s laboratorními potkany v čínském Yunnanu“ podrobně popsal ohnisko hemoragické horečky hantavirů s renálním syndromem (HFRS) na vysoké škole v Kunmingu v důsledku úniku laboratoře v roce 2003.

Od začátku pandemie Daszak i Shi popírají, že by na WIV došlo k úniku laboratoře. Více než rok od vypuknutí epidemie však Shi dosud nezajistil přístup nezávislých vyšetřovatelů k databázi a laboratorním záznamům WIV.

Daszak dosud nereagoval na žádost o vyjádření k obviněním, že je ve střetu zájmů při vyšetřování WHO a The Lancet. WIV také dosud neodpověděla na otázky týkající se jejich experimentů v roce 2019.

---

Zoonotická onemocnění

Daszak persuaded 26 prominent scientists to sign a statement published in The Lancet on Feb. 19 2020, claiming that any suggestions that COVID-19 was not of natural origin are "conspiracy theories."

***

Toto video bylo zcenzurováno po 22minutách na Youtube. O demokratuře, bioterorismu a cestě k pravdě jako zábraně otroctví

 

J.Š. 24.8.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)