Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Michal_1„KDYBY MĚ ZABILI…“ 55 minut pravdy o České republice!

… Své podání trestního oznámení  na osobu neznámého pachatele pro možné spáchání tr. činu podle § 317 tr. zák.  Ohrožení utajované informace opírám o následující fakt: amnestie byla, jak výše uvedeno, připravována v režimu "Tajné" a lze předpokládat, že vědomosti o ní měl omezený okruh osob. Vyhlášena byla presidentem republiky dne 1.1. 2013. Naskýtá se tedy otázka, "kdo nebo co" přimělo k návratu do České republiky osoby trestně stíhané jako uprchlé a to krátce před koncem roku 2012?!  Je známo, že na osoby uprchlé by se amnestie presidenta nevztahovala! …

Policie ČR, Policejní presidium, Praha: Věc: Trestní oznámení na osobu neznámého pachatele pro podezření ze spáchání tr. činu podle § 317 tr. zák. - Tr. čin "Ohrožení utajované informace.

Odůvodňuji:

Dne 1. ledna r. 2013  ve svém Novoročním projevu  vyhlásil president ČR amnestii s účinností od 2. ledna r. 2013, což je jeho Ústavou ČR zaručené právo. Je faktem, že vyhlášená amnestie okamžitě vyvolala odpor v části veřejnosti co do počtu propuštěných vězňů, ale zejména  pak  ke kauzám kriminality "bílých límečků," tedy osob ze známých, dlouhé roky táhnoucích se kauz spojených s kvalifikovanou hospodářskou trestnou činností  a vzniklou škodou  v řádech miliard korun. Stejně tak je veřejností negativně vnímán fakt, že o amnestii vyhlášenou presidentem republiky nebyla informována

Vláda ČR  s výjimkou ministra spravedlnosti p. Blažka.  Laickou, ale zejména odbornou veřejností byla nastolena debata o nutnosti podpisu amnestie presidenta premiérem Nečasem, stejně jako důsledky jejího případného nepodepsání. V neposlední řadě  jsou  veřejnost i odborníci  pobouřeni faktem tajení  úkonů spojených s amnestií, zejména pak k utajení "tvůrců", tedy týmu, který jí  připravoval.  Amnestie presidenta republiky byla dle vyjádření kompetentních  činitelů připravována v režimu "Tajné."  Nicméně "po" jejím vyhlášení  není důvod "tvůrce" utajovat, neboť takovýto přístup jen živí spekulace o "šití amnestie na míru," stejně jako o provedení "tlusté čáry"  za spáchané hospodářské zločiny let devadesátých...!  V souvislosti s vyhlášenou amnestií  si stěžují i někteří z politického establishmentu, t.j. poslanci a senátoři, stejně jako v konkrétních kauzách státní zástupci nebo soudci a obrací se např. na Ústavní soud ČR. Za stávající situce nelze vyloučit, že zmiňované spekulace nejsou pravdou.

Své podání trestního oznámení  na osobu neznámého pachatele pro možné spáchání tr. činu podle § 317 tr. zák.  Ohrožení utajované informace opírám o následující fakt: amnestie byla, jak výše uvedeno, připravována v režimu "Tajné" a lze předpokládat, že vědomosti o ní měl omezený okruh osob. Vyhlášena byla presidentem republiky dne 1.1. 2013. Naskýtá se tedy otázka, "kdo nebo co" přimělo k návratu do České republiky osoby trestně stíhané jako uprchlé a to krátce před koncem roku 2012?!  Je známo, že na osoby uprchlé by se amnestie presidenta nevztahovala!

Medializována byla osoba pana Miroslava Vlastníka z kauzy "Trend", který se vrátil  do ČR  krátce před koncem roku 2012. "Kdo a co" přimělo jmenovaného k návratu do ČR po letech skrývání se?!  Kdo mohl získal informace  o chystané amnestii a kdo mohl informovat p. Vlastníka o jejím rozsahu?  Nelze vyloučit, že právě na základě této informace se jmenovaný rozhodl pro návrat do ČR, jsa si plně vědom, že v případě setrvání na útěku jej  amnestie mine !!!

Domnívám se a jsem přesvědčen, že ten, kdo  vyrozuměl jmenovaného /případně další osoby "na útěku!/  se mohl dopustit spáchání tr. činu dle §317, odst. 2., písmeno  a.!  Toto zjištění mě vede k podání tohoto trestního oznámení o jehož výsledku chci být vyrozuměn, zejména pak s konkrétním vysvětlením  návratu p. M. Vlastníka do ČR !

 

Jaroslav Lamr, 25.1.2013

 

PP vyrozumění k podání – 18.2.2013

KRPA vyrozumění k podání – 18.3.2013

 

P.S.

Reagováno na informace z tohoto webu ve věci amnestie, specielně k Fondu TREND a osoby "na útěku," skrývající se kdesi v jižní Americe (pan Vlastník). Vrátil se do ČR krátce před vánocemi r. 2012.  Podání bylo učiněno na Oddělení Policie v Rožmitále. To je přeposlalo dle místní/věcné  příslušnosti na Krajské ředitelství policie do Prahy.  Souběžně s tímto bylo podáno oznámení i na Policejní presidium v Praze. OBOJE výsledná  "šetření" v příloze výše. Jak vidno, jsou  rozdílná.  Zejména to z Prahy 4 pak docela úsměvné co do zdůvodnění. Námitky byly zaslány, zatím bez reakce, stejně tak nereagoval NBÚ.

* * *

Žádost o podání žaloby, případně trestního oznámení pro pomluvu na Jana Urbana


-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Žádost o podání žaloby, případně trestního oznámení pro pomluvu na Jana Urbana,

Datum:

Thu, 28 Mar 2013 05:16:14 +0100 (CET)

Od:

<Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

<Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Antonín Ticháček <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "Sobotka Bohuslav" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Zdeněk Hladký <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "TV Prima" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, "TV Nova" <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>, <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Pan Miloš Zeman

prezident ČR

Praha - Hrad

 

 

Pane prezidente.

 

V příloze Vám posílám videozáznam pana Jana Urbana a žádám Vás v případě, že uvedené skutečnosti se nezakládají na pravdě o podání žaloby na jmenovaného, případně podejte trestní oznámení pro pomluvu. V opačném případě, pokud tak neučiníte podejte demisi a omluvte se celému národu. Nepotřebujeme dělat z nás normálních občanů opět užitečné idioty.

 

Děkuji předem za vyřízení této naléhavé žádosti.

 

S pozdravem Josef Švéda

angažovaný občan z Rýmařova

 

Příloha:

https://www.sinagl.cz/postrehy-a-komentare/milosku-zaluj-ii-dil.html

* * *

Policie nám takřka denně hlásí vyšetřování začalo, nemůžeme vám více sdělit atd., ale prakticky nikdy žádné konkrétní, positivní výsledky, zvláště u velkých kauz, zasahujících do nejvyšších pater a vedoucích k potrestání. Bylo by zajímavé vědět kolik TO policie řeší, kolik má na vyšetřování zejména korupce velkých kauz skutečných odborníků a jakou úspěšnost. Půjde-li to takto dále, tak bude mít policie síly brzy jen na oznámení o začátku a konce vyšetřování se standardním sdělením z předtištěných formulářů „pro nedostatek důkazů odloženo, vina neprokázána“ atd. Kolik schopných policistů, kteří masově a zklamaně od policie odešli a odcházejí, protože nemohou konat jak by chtěli a jak od nich očekávají občané se nedozvíme. Nepotřebujeme to vědět. Výsledky paralyzované a frustrované policie jsou nepřehlédnutelné. Neslouží zemi a občanům ale „slouží a chrání“ mocné a jejich nakradené majetky. Dokud nebude policie nezávislá, na místech vyšetřovatelů a ve vedení skutečně schopní odborníci, nic se nezmění. Snad jen to, že už nebudu moci psát bez následků tyto komentáře a šířit texty jiných, které v médiích nedostanou prostor. Jako varování připomínám osud skutečného policisty Michala - „KDYBY MĚ ZABILI…“ 55 minut pravdy o České republice!, který byl pro kvalitu své práce likvidován nadřízenými - ohrožoval tzv. „vyšší zájmy“. Věřím, že ještě žije a jednou se k práci u policie vrátí. Takových si budou občané vážit a rádi platit ze svých daní – královsky!

 

Jan Šinágl, 28.3.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)