Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

V Kolíně proběhl včera tradiční pietní akt, vzpomínka na štb. kpt. Václava Morávka a slavné „Tři Krále“. V Lošanech  na gen. i.m. Josefa Mašína - bez zájmu veřejnoprávní ČT, ačkoliv byla pozvána…?!

 

Opět supluji práci veřejnoprávních médií, která neplní svoji roli. Nepochybně by přímý přenos z obou pietních aktů zaujal většinu televizních koncesionářů. Doporučuji věnovat čas zpravodajství níže!

Kolín, Obchodní akademie, Kutnohorská 40, 12.9.2011 – zvukový záznam celého pietního aktu: 26:30 - Jiří Buřič (člen společnosti Václava Morávka), 40:30 - jména hrdinů, 47:10 - Vít Rakušan (starosta Kolína), 57:25 - gen. mjr. František Malenínský, 59:45 - Martin Zoubek (skaut), 1:1:50 - arm. gen. Tomáš Sedláček, 1:14:50 -  Amazony Grace (Nesmírná vděčnost) – čtení jmen hrdinů. Fotogalerie z Kolína.

Lošany, památník gen. i.m. Josefa Mašína před rodným statkem 12.9.2011 – zvukový záznam celého pietního aktu: 23:40 - Přemysl Sobotka, 27:40 - Alexandr Vondra, 33:00 - pplk. Eduard Stehlík, 39:40 - Miroslav Jelínek   (starosta Lošan – jeho osobní názor na odbojovou skupinu bratří Mašínů od 48:00 min., člen KSČM a bývalé KSČ), 48:40 – Sandra Mašínová čte dopis svého otce Josefa Mašína. Fotogalerie z Lošan.

Starosty Lošan Miroslava Jelínka, jsem se po skončení aktu zeptal na jeho členství v komunistické straně, kdy se o tom mnozí přítomní zmiňovali, ale nikdo si nebyl jistý. Potvrdil mi, že byl členem KSČ a dnes členem KSČM. Svým způsobem sympatické vyjádření věrného postoje k této zločinecké organizaci a ideologii. To, že je i po 22 letech starostou Lošan člen komunistické strany, vypovídá mnohé nejen o stavu Lošan, ale i o stavu naší společnosti. Nevím, jak bylo při projevu komunistického starosty Lošan přítomné vnučce popraveného Václava Švédy, paní Jaroslavě Karvanové… Pro komunisty neměl a nemá lidský život žádnou cenu, pokud byl jeho nositel jejich odpůrcem. Desítky milionů nevinných obětí, který má tato zločinná ideologie na svědomí, jsou dostatečným důkazem pro mé tvrzení – a neumlčitelným svědectvím o jeho zrůdnosti.

Očekával jsem, že se na tak významnou antinacistickou a antikomunistickou akci, dostaví oba známí představitelé a ctitelé bratří Mašínů a bojovníci proti komunismu senátor Jaromír Štětina a Vladimír Hučín, bývalý důstojník BIS – určitě by i oni měli co říci…?! Škoda, zřejmě neměli čas? Otázkou je, zda-li by dostali slovo.

Požádal jsem o něj - mimo program - pořadatele, kteří před vystoupením komunistického starosty Lošan upozorňovali na svobodu slova a respekt k jinému názoru.  Vyhověno mi bohužel nebylo. Máme tedy svobodu slova, ale zřejmě ne vždy pro každého – inu nejsme v USA, kde bych v těchto souvislostech odmítnut jistě nebyl. Co bych řekl? Toto: „Předseda KSČM Vojtěch Filip a další povedený soudruh Pavel Kováčik, žádají, aby prezident Václav Klaus, vyznamenal oběti odbojové skupiny bratří Mašínů. Kdo podporuje vrahy či zločinný režim, likvidující tisíce nevinných, ať už podporuje přímo či nepřímo, vědomě či nevědomě, stává se sám vinným, chcete-li vrahem v rukavičkách. Troufalost komunistů, resp. jejich mravní zhovadilost je neuvěřitelná, ale pochopitelná a vysvětlitelná. Ani já nepochybuji o slovech plk. Eduarda Stehlíka, že kdyby pplk. Josef Mašín přežil nacisty, založil by odbojovou skupinu Mašín & synové. Pokud by nepadl v boji a nedokázal se probojovat na svobodu spolu s ostatními, nepochybně by byl popraven se všemi ostatními spolubojovníky. Pak by pro nás ovšem dnes všichni Mašínové a ostatní členové této odbojové skupiny, byli samozřejmě velcí hrdinové a v anketách by jako hrdinové odboje jasně vítězili. Uznáváme přece jen mrtvé a hlavně popravené hrdiny, že?! Čest památce a stále aktuálnímu odkazu Tří Králů, kteří byli skutečnými králi boje za svobodu, nositeli silného ducha, mravů, jejich nejlepším zosobněním a příkladem, dnes nám všem tolik chybějícím. Dej Bůh, ať stále více lidí chápe velikost jejich hrdinství, především ti mladí. Děkuji vám.“

Takto se k této komunistické nehoráznosti vyjádřila paní Zdena Mašínová a Přemysl Sobotka.

Zítra bude zastupitelstvo v Poděbradech rozhodovat o tom, zda povolí umístit sochu svého rodáka Milana Paumera, člena odbojové skupiny bratří Mašínu, známého jako „Ten Třetí“, na jeho hrdinství odpovídajícím čestném místě v centru města…? Další zkouška stavu naší demokracie a vyspělosti poděbradských zastupitelů.

Hradec Králové zvažuje udělení čestného občanství, poslední oběti komunistické justice, Pavla Wonky z dubna 1988 – ZDE můžete hlasovat – dosavadní ostudný poměr hlasů v neprospěch Pavla Wonky – 98 : 106 – se už změnil na současných 148 : 126, věřím i díky mému nedávnému upozornění na tuto anketu. Více o Pavlu Wonkovi naleznete v archivu mého starého webu v rubrice PAVEL WONKA.

Do diskuse jsem se na webu Hradce Králové zaregistroval 12.září ráno a vložil obratem svůj příspěvek - byl přijat,  ale zveřejněn jen na chvíli…?! Zněl takto: „Udělení či neudělení čestného občanství Pavlu Wonkovi odpovědnými představiteli města bude ukázkou stavu jejich mravní vyspělosti. Naše společnost je nemocná a udělení čestného občanství je potřebný příklad a impuls k nápravě nedobrého stavu.“

Podobně se mi vedlo na webu týdeníku TÝDEN, kde je možnost kondolence k úmrtí Ctirada Mašína, ten nebyl zveřejněn vůbec (odeslán 10.září), zněl takto: „Demokracie a svoboda má naději jen tehdy, rodí-li se takoví lidé jako Ctirad Mašín. Čest jeho památce a odkazu.“ Přišlo mi pouze: „Váš vzkaz byl úspěšně odeslán pro autorizaci.“

Poselství Josefa Mašína, tak skvěle přednesené jeho dcerou Sandrou, bylo zakončeno slovy: „Bojovali a zemřeli snad všichni zbytečně? Naše společná práce ještě není skončena. Děkuji za vaši účast. Josef Mašín, syn a bratr. Děkuji vám.“

Zítra, 14.září, vzpomeneme 74.výročí úmrtí TGM...

 

Jan Šinágl, 13.9.2011

 

 

 

 

 

Ctirad Mašín (1930 – 2011)

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #3 Franta Kopecky 2011-09-14 11:23
Dobry komunista - mrtvy komunista.
Meli je postřílet všechny.
+2 #2 LOUKA 2011-09-14 08:31
PĚKNÝ DEN VŠEM,OPRAVDU PĚKNÉ ZÁBĚRY ZE VZPOMÍKOVÉ KAŽDOROČNĚ POŘÁDANÉ AKCE V LOŠANECH A KOLÍNĚ,KTERÝCH JSEM SE V MINULOSTI NĚKOLIKRÁT ZŮČASTNIL, LEČ LETOS MI TO ZE ZDR. DŮVODŮ NEBYLO UMOŽNĚNO.TO, ŽE SE NEZŮČASTNILA "RUDÁ CAREVNA" MĚ NEPŘEKVAPILO,O TO VÍCE MĚ VŠAK PŘEKVAPILO,ŽE SE NEZŮČASTNILI PÁNOVÉ PŘESLIČKA ZA KPV,BEZDĚK ZA KAN A OBDIVOVATEL MAŠÍNŮ A ČLOVĚK, KTERÉHO PRÁVĚ RODINA MAŠÍNŮ A VY PANE JANE ŠINÁGLE TAK NEZIŠTTNĚ V DOBĚ JEHO NEJTĚŽŠÍ PODPOROVALA V.HUČÍN ! MOHU JEN SPEKULOVAT, ŽE PRÁVĚ V TENTO DEN "TAHAL ESA Z RUKÁVU" NA PODPORU PANA SENÁTORA(DLOHOD OBÉRO ČLENA KSČ A AGENTA STB) J.ŠTĚTINY.---DÍ KY VÁM ZA VŠE PANE J. ŠINÁGLE-Ž.LOUKO TA VYŠKOV
0 #1 Jiří Kraus 2011-09-14 08:20
Děkuji za připomínku.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)