Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pika HeliodorZa média se dostavila pouze TV NOVA, veřejnoprávní ČT opět selhala. Nedostavil se žádný zástupce KPV ČR, ani poslanci, za veřejnost jen pár jednotlivců (neměl kdo tleskat, vyjma pozvaných hostů). Nezklamali legionáři, k jejichž věnci přiložili růže členové rodiny gen. Heliodora Píky. Za 17 min. pietní akt skončil. Až tehdy jsem mohl říci, co také mělo být řečeno a připomenuto, abychom nezapomínali! Ani na čestnou salvu skutečnému vojákovi se AČR nezmohla…

Dobře promluvila Blanka Cupáková, náměstkyně pro řízení sekce ekonomické MO. Stejně tak genpor. Miroslav Hlaváč, zástupce náčelníka GŠ  AČR: „Vážím si a obdivuji jeho silné morální zásady, kterými se řídil až do smrti AČR ctí stejné hodnoty. Gen. Píka je pro nás vzorem. Komunističtí vrazi se snažili vymazat jméno Píka z historie, to se nepodařilo, vražda zůstane vraždou a vrazi zůstanou vrahy. Důkazem je to, že se tady scházíme, jeho příběh je i po 73 letech inspirací, navazujeme na jeho odkaz a nikdy na něj nezapomeneme.“

Kardinál Dominik Duka pronesl skvělý projev, končil slovy: „Čest jeho památce a Bůh ať opravdu je s námi na naší straně.“

Zvukový záznam celého pietního aktu a malá FOTOGALERIE. Níže dvě videa – projev Jana Píky a kardinála Dominika Duky, druhé s mým vystoupením. Omlouvám se za špatný zvuk (kvalitní ZDE). Děkuji neznámému Ukrajinci, který mi pomohl, kdy ostatní neměli čas (odešli do budovy, či do restaurace). Symbolické, čeká na potřebné dokumenty. Podpořil jsem ho pětisetkorunou. TAKTO se rozloučil!

Pardubice ENTERIA ARENA 18.6.2022: SOKOLGYM 2022 – utajené médii, měla by vidět celá země!

 ***

Obávám se, že moc v naší zkorumpované a mravně zparalyzované zemi, by měla převzít armáda, v rámci její ústavní povinnosti ochrany demokracie, základních lidských práv a svobod. Bohužel není kvalitní co do počtu vojáků, kvality vedení a vybavení. Velet by jí museli gen. Josef Mašín, nebo gen. Heliodor Píka, skuteční vojáci, sloužící zemi a jejímu obyvatelstvu, kteří svoji službu rodné zemi zaplatili svými životy. Čest jejich památce a odkazu!

 

Jan Šinágl, 22.6.2022

Mezinárodně uznávaný nezávislý novinář, publicista, politolog, t.č.  postihován v zemi EU (za svobodu slova a právo veřejnosti na informace) na majetku i zdraví. Angažovaný občan, dvacet let hájící pravdu, spravedlnost a zachování demokratických hodnot. Občan České republiky a Švýcarské konfederace, respektovaný demokratickými občany Evropy. 30 let života v totalitě, 20  let v demokracii, 20 let v postotalitě.

***

Plzeň 26. 2. 2022: 20. výročí skonu plk. Pravomila L. Raichla

ROZUM: Proč se lidé cítí lépe v mase, která se mýlí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #1 Jan Šinagl 2022-06-29 15:32
Dobrý den pane Šinágle,

je to bída. U desky na památku generála Heliodora Píky jsem býval od jejího odhalení KPV-ČR. Už je to dávno, co jsem se domluvil s Milanem Píkou, že mu ukážu, kde jeho otec přebýval na podzim roku 1948. Domluvil jsem to s dnešními nájemníky domu č. 1. v Kapucínské ulici v Praze 4. Po setkání u desky na budově GŠ, jsme tam vyrazili. Přidal se k nám generál Tomáš Sedláček, co tam před časem také pobýval. Navštívili jsme místo, kde generál bydlel. Za souseda měl generála a maršála britského letectva Karla Janouška a přes chodbu generála Pelicha. Bydlel jsem mezi nima. Když ráno s velkým rachotem vojáci z kasáren na Pohořelci vynášeli naše kýble a vyměnili vodu ve džbánku, byly dveře všech cel dokořán - tam jsem uctivě zdravil naproti v cele maršála a generála Karla Janouška. Potom jsme navštívili „domeček“, kde jsem také pobyl asi 14 dnů - v klidu a pohodě, na rozdíl od generála Sedláčka, který tam zažil jako velitele samovazeb od roku 1948 kpt. Pergla. Přišel tam za mě jako rotmistr. Na Pohořelci se ho zbavili - lidská troska. Mjr. letectva Josef Bryks ho pojmenoval „suchá vrba“. Vypracoval se na pěkného grázla a právě ten generála Tomáše Sedláčka třískal. Byl pro legraci velitelům pater. Ti mu při dozoru našeho hodinového větrání dali do ruky pendrek. Ten se mu pletl, když měl za povinost nám zapalovat cigaretu a co se z něj vyklubalo. Tak koukám, že jsem se pěkně rozkecal. Jo to byly časy.

Karel Bažant

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)