Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka_20_JW_cte_detail_2_260412Komunistická justice (esenbáci, soudci, prokurátoři, bachaři) jako skupina pachatelů zabila Pavla Wonku a tento zločin nebyl potrestán. Parlamentní vyšetřovací spis z Wonka_22_Kubik_tajny_spis_260412roku 1990, je schovaný v archívu parlamentu a není k němu zatím přístup. V květnu bude podáno na viníky po 22 letech znovu trestní oznámení. Také bude podána za Pavla Wonku žádost o statut účastníka protikomunistického odboje in memoriam. Jeho mnohaletý boj za demokracii a jeho kandidatura do komunistické sněmovny proti 199 komunistickým kandidátům za cenu vlastní smrti byl odbojem srovnatelným s životním dílem barmské disidentky Su Tji, nebo Nelsona Mandely.“ Jiří Kubík, dlouholetý politický vězeň, 25.4.2012

 

Tento týden jsem si dodal odvahy a přečetl si výpovědi spoluvězňů mého bratra Pavla Wonky. Něco tak hrůzného a nelidského si člověk jen tak nepřečte. Ještě, že jsem to nedal číst naší mamince, to by byl její konec. Byla to plánovaná vražda. Šéf věznice nařídil nevšímat si Wonky. To znamenalo neléčit a nechat umřít. Když vidím, že nikdo ze zločinců, kteří se podíleli na těchto zvěrstvech  nebyl dosud potrestán, je mi smutno.

Dne 5.4.1988 můj bratr zmizel, když jen do Trutnova  na Okresní vojenskou správu.

Wonka_10_Sinagl_260412Soudkyně JUDr. Marcela Horváthová na něho uvalila vazbu, nedala vědět naší rodině, čímž porušila zákon. O její zrůdnosti svědčí to, že dokázala, za spolupráce s prokurátorkou JUDr. Eliškou Rychlíkovou (navrhla Pavlovi 5 měsíců nepodmíněně) a MUDr. Radimem Pekem, mého bratra odsoudit – dá se říci již umírajícího Pavla Wonku na pojízdném vozíku. Později jsem se dočetl, že tato soudkyně byla navržena jako členka komise pro vytvoření nové Ústavy, které předsedal „kůl v plotě“ Milouš Jakeš. Bylo jí tehdy 32 let. Zřejmě to byla odměna za likvidaci třídního nepřítele. Nikdo z těch, a bylo jich velmi mnoho, kteří se na likvidaci mého bratra podíleli, za námi nepřišel a neprojevil lítost. Maminka na to čekala až do své smrti…

Naopak, OSZ v čele s JUDr. Tomášem Ponikelským mne nechalo po roce 1989 3x soudně stíhat za nelichotivé výroky na adresu této soudkyně a policie. V únoru 1995 na mne bylo posláno trutnovské policejní komando, kterému velel Martin Motyčka. Byl jsem ve Vrchlabí před mnoha svědky přepaden, zmlácen, okraden o peníze a uvržen v Liberci do vazby. Takovou brutalitu, hlavně od sadisty Motyčky, jsem nezažil ani za totality – spoutaného mne mlátil do hlavy, přirození atd. Nakonec nahlásil svůj otřes mozku. Druhý policista se do mě netrefil, jeho palec skončil v karoserii a byla to další neschopnost. Samozřejmě mne ve své ubohosti obvinili z napadení veřejného činitele. Byl jsem uvězněn. Z vězení mne dostalo až rozhodnutí Krajského soudu.

Jak zde probíhaly rehabilitace:

Pavla poprvé odsoudil JUDr. Evžen Suchánek za tzv. „vniknutí do vlastního bytu“. Mému bratrovi se podařilo rozsudek po pěti letech zrušit. Mimoto tento výtečník odsoudil bývalého redaktora Krkonošských Novin pana Vladimíra Kolába. JUDr. Evžen Suchánek se poté přemístil do Náchoda, kde sdílel společnou kancelář se soudkyní JUDr. Olgou Galovou. Ta odsoudila mého bratra ve vykonstruovaném případu Mileta. Tento zločin zorganizoval a zahájil bývalý komunistický prokurátor JUDr. Josef Doležal. To on začal a roztočil tu nekonečnou spirálu zločinů proti Pavlu Wonkovi.

JUDr. Evžen Suchánek dělal po roce 1989 rehabilitace. Dokonce si sám zrehabilitoval svůj vlastní rozsudek ve věci pana O.Formana za dovoz Bible.

Soudkyně JUDr. Olga Galová povýšila. Dělá již po mnoho let předsedkyni soudu v Náchodě, přes mé četné protesty. Vzpomínám si na zasedání OF v Náchodě, kam byla v roce 1990 také pozvána. Tvrdila tehdy, že si s mým bratrem dělali jenom trochu naschvály a že rozsudek ještě nepadl. Za půl roku po vynesení byl rozsudek zrušen. JUDr. Olga Galová mi poté na chodbě cynicky řekla: „Tak jste se dočkal.“

Wonka_40_OS_Trutnov_260412Nynější místopředseda OS v Trutnově JUDr. Vladimír Řezníček mému bratrovi 2x prodloužil nezákonnou vazbu v případu Mileta z roku 1982. Pavel Wonka byl tak celé léto nezákonně držen ve vazbě. Podal jsem trestní oznámení na OS v Trutnově, Náchodě a v Hradci Králové s tím, že svoji nečinností ve věci kryjí zločiny spáchané na politických vězních.

Nevím, že by kdy dnešní „slavné“ vedení OSZ v Trutnově, pod vedením JUDr. Tomáše Ponikelského někoho začalo stíhat za zrůdné procesy, které se v Trutnově udály.

Ve své ubohosti a malosti se pouze zmohou na to, že mne pronásledují za mé výroky na adresu soudkyně JUDr. Marcely Horváthové, když jí nazvu justiční zrůdou.

Bývalý komunistický prokurátor JUDr. Josef Doležal, soudkyně JUDr. Marcela Horváthová, prokurátor JUDr. Josef Valenta, JUDr. Pařízek a jim podobní ukázali, že mají moc zavřít do vězení nevinné občany.

Skupina funkcionářů se tak v kraji za totality zmocnila „výkladu a aplikace práva“. Bylo to o to závažnější, že vliv takovýchto skupin dokázal přinutit i NS ČSSR k neuvěřitelným nezákonnostem.

Tento proces jako by řídil neblaze proslulý Koniáš. Pouze kacířství bylo nahrazeno nepřátelstvím k socialismu. Inkviziční procesy spáchané ve 20.století, tak zůstávají i nadále nepotrestány…

Jedno je jisté, jejich podíl na zločinech proti lidskosti poslouží budoucím generacím a historikům jako důkaz toho, že Evropu naší doby obývali divoši a barbaři.

 

Jiří Wonka, 26.4.2012

(Z písemného originálu přepsal Jan Šinágl 27.4.2012)

* * *

Komunistická justice (esenbáci, soudci, prokurátoři, bachaři) jako skupina pachatelů zabila Pavla Wonku a tento zločin nebyl potrestán. Parlamentní vyšetřovací spis z roku 1990, je schovaný v archívu parlamentu a není k němu zatím přístup. V květnu bude podáno na viníky po 22 letech znovu trestní oznámení. Také bude podána za Pavla Wonku žádost o statut účastníka protikomunistického odboje in memoriam. Jeho mnohaletý boj za demokracii a jeho kandidatura do komunistické sněmovny proti 199 komunistickým kandidátům za cenu vlastní smrti byl odbojem srovnatelným s životním dílem barmské disidentky Su Tji, nebo Nelsona Mandely.“

Jiří Kubík, dlouholetý politický vězeň, 25.4.2012


Wonka_19_Kubik_plakat_detail_260412

* * *

FOTOGALERIE – OS Trutnov 26.4.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #1 Vitezslav Haramule 2012-04-28 03:33
Nyni se zacalo s rozdavanim medajli a odmen tretiho odboje.Skupina moudrych hlav posoudi kdo si ji zaslouzi a kdo ne.Tim treti odboj skonci a vsichni budou stastni jak to dobre vsechno dopadlo.Byli tady dobri komunisti a spatni komunisti.Kde berou ti parchanti tu drzost aby rozhodovali o lidskem utrpeni.Pro pana Vonku byla kazda minuta peklem na zemi a jeho odmena jiz byla vyplacena v nebi jako odmena mucednika.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)