Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka_TS_TAJNE_1_020888Z tajného vyšetřovacího spisu: … Poslední lékařské vyšetření bylo provedeno dne 18.4.1988, přičemž stanovisko Pavla Wonky k hladovce bylo již ovlivněno poruchou matabolismu a nebyl schopen svůj zdravotní stav sám zvládnout. Od 20.4.1988 nebyl již jeho zdravotní stav zvládnutelný ani na zdravotním středisku věznice a měl být přeložen na interní oddělení nemocnice Správy SNV ČSR. Kromě nařízené kašovité stravy, však žádná terapie prováděna nebyla a přechod do třetího stádia poruchy metabolismu nebyl zaregistrován. Přitom podle tohoto znaleckého posudku bylo po celé období poruchy metabolismu, včetně dne 26.4.1988, možno smrt Pavla Wonky odvrátit. Lékařská péče byla během výkonu vazby nedostatečná, neodpovídající zdravotnímu stavu Pavla Wonky. … Vzhledem k tomu, že na základě dosavadních výsledků vyšetřování byly vyloučeny verze o trestní odpovědnosti osob podléhajících pravomoci obecných soudů, je třeba posoudit trestní, nebo jinou odpovědnost osob, podléhajících pravomoci vojenských soudů. … podepsán krajský prokurátor JUDr. Josef Valenta, 2.8.1988 (otřesné čtení, bude součástí připravovaného trestního oznámení. J.Š.)

 

Před Okresním soudem v Trutnově, kde stále ještě soudí soudkyně JUDr. Marcela Horváthová, která těžce nemocného Pavla Wonku pár dní před smrtí stále považovala za zdravého a simulanta, jsme vzpomněli 24 výročí jeho smrti. ČT, přes slib redaktora Vlastimila  Weinerta se, dle očekávání, nedostavila. Dokumentaristka Libuše Rudinská natáčí dokument, který by měl mít premiéru v roce 2013, v roce nedožitých 60. narozenin Pavla Wonky 21.1.2013). Věřme, že ČT ze svých veřejnoprávních prostředků na výrobu tohoto dokumentu přispěje, když už má peníze i na skandální dokumenty typu Mein Kroj, režiséra Martina Duška. Samozřejmě v tento den nedožitých 60.narozenin Pavla Wonky, si jeho památku a odkaz připomeneme opět před budovou OS Trutnov, na náměstí ve Vrchlabí a u hrobu Pavla Wonky ve Vrchlabí!

Škoda, že zástup studentů na začátku naší demonstrace musel odejít, pohledy několika studentů s omluvně mávajícíma rukama byly nadějné. Že se dostaví málo veřejnosti nepřekvapilo, zato bylo smutné, že se opět nedostavili zástupci KPV ČR a dalších oficiálních organizací či občanských sdružení, hájící často i za státní peníze lidská práva, asi právě proto…

První část pietního shromáždění před budovou OS Trutnov dne 26.4.2012: 2:55 - Jiří Wonka, 10:20 - Jan Šinágl, 12:44 - Jiří Kubík (politický vězeň), 21:55 – Petr (spoluvězeň Pavla Wonky), 24:30 - paní Müllerová, 29:15 – Jan Šinágl.  Zakončení pietního shromáždění Janem Šináglem. FOTOGALERIE

Projev Jiřího Wonky ke 24.výročí smrti Pavla Wonky před OS Trutnov – písemná verze.

Připomínám tři telefonní rozhovory, dva s JUDr. Marcelou Horváthovou, které v Trutnově zazněly a jeden s Jiřím Wonkou:

Telefonní rozhovor s JUDr. Marcelou Horváthovou v den jejích 50.narozenin – 20.8.2007

Jiří Wonka komentuje můj rozhovor s JUDr. Marcelou Horváthovou ze dne 20.8.2007

Telefonní rozhovor s JUDr. Marcelou Horváthovou ze dne 15.9.2010

To, že se ze spoluvězňů Pavla Wonky dostavili jen dva, je také dost smutné. Nevyčítám to těm, kteří jsou na tom zdravotně špatně, bez peněz či zdaleka, ale hlavně těm zdravým, kteří mohli a měli…? Skutečný charakter poznáme podle činů a skutků, mluvit a tlachat umí kde kdo…

Dokud nebudou nejvyšším státním vyznamenáním oceněni členové odbojové skupiny bratří Mašínů, Pavel Wonka a další skutečně prokazatelní hrdinové II. a III. odboje, bude to důkazem našeho nevypořádání se s naší totalitní minulostí a že je jí naše myšlení stále nakaženo, resp. nám vládne dál. Nelze se proto divit, že už se začíná mluvit o IV. odboji…?!

Americké dokumenty k ohlasům na smrt Pavla Wonky - edice vyšla v časopise Securitas Imperii.

 

FOTOGALERIE – Černý Petr „Rumové aféry“!!!

 

Na shledanou 23.ledna 2013 před OS Trutnov, ve Vrchlabí na náměstí a u hrobu Pavla Wonky ve Vrchlabí.

 

Jan Šinágl, 28.4.2012

* * *

Banalita zla aneb Právo versus morálka - Na závěr bych chtěl jen podotknout, že toto zamyšlení v žádném případě nepolemizuje nad vinou či nevinou některého z výše jmenovaných. Rovněž upozorňuji, že jsem rozhodně neměl za cíl přirovnávat Josefa Vondrušku k Adolfu Eichmannovi, jejich životní příběhy jsou zcela nepochybně velmi odlišné. Mým záměrem naopak bylo jednak poukázat (s odkazem na dílo Hannah Arendtové), že prostředí totalitního státu, bez ohledu na to, jestli je nacistický, fašistický či komunistický, vytváří určité principy, které se pak promítají do myšlení a jednání jedinců, kteří mu slouží. Za druhé jsem pak chtěl připomenout, že pojmy jako morálka či spravedlnost opravdu nejsou jen prázdná slova z učebnic, která by neměla svou oporu v realitě. I proto bude zajímavé sledovat, jak si s Vondruškovým případem poradí naše justice a zákony, kterým dříve sám obžalovaný tak bezmezně věřil.

 

Wonka_Pavel_hrob_1_040512Wonka_Pavel_hrob_2_040512

Wonka_Pavel_hrob_3_040512

 

Nemůžeme se divit, že redaktor ČT Vlastimil Weinert nepřijel, ačkoliv to slíbil nejen mně, ale i panu Jiřímu Wonkovi. Volal jsem mu poté, co tvrdil, že na 20.výročí smrti Pavla Wonky do Trutnova nepřijel, protože to „nevěděl“…?!

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Nepřečteno: Levicoví extrémisté zneužili děti a nikomu to nevadí !!! - Trestní oznámení na levicovou, extremistickou organizaci "Klub českého pohraničí"!!!

Datum:

Fri, 17 Feb 2012 13:45:26 +0100

Od:

Weiner Vlastimil <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Zpráva byla odstraněna bez přečtení dne 17. února 2012 12:45:26 UTC.

* * *

Nejčtenější deník v České republice MFD…?!

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Nepřečteno: OS Trutnov 26.4.2012: 24 let od smrti Pavla Wonky, jeho odkaz stále oslovuje a varuje svoji aktuálností! - Projev Jiřího Wonky před OS Trutnov - Vy nám berete znalce, my vám vezmeme obhájce - Komunista, si svůj majetek neznárodní!

Datum:

Sun, 29 Apr 2012 15:56:35 +0000

Od:

MF DNES dopisy <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Sinagl Jan <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Zpráva

Komu: MF DNES dopisy
Předmět: OS Trutnov 26.4.2012: 24 let od smrti Pavla Wonky, jeho odkaz stále oslovuje a varuje svoji aktuálností! - Projev Jiřího Wonky před OS Trutnov - Vy nám berete znalce, my vám vezmeme obhájce - Komunista, si svůj majetek neznárodní!
Odesláno: 28. dubna 2012 11:46:51 (UTC+01:00) Praha, Bratislava, Budapešť, Bělehrad, Lublaň

byla odstraněna bez přečtení: 29. dubna 2012 17:56:35 (UTC+01:00) Praha, Bratislava, Budapešť, Bělehrad, Lublaň.

 

* * *

Komunista, si svůj majetek neznárodní.

… Jedno z takových reziduí bylo k vidění a slyšení minulý víkend, kdy se do Prahy sjely tisíce lidí, aby se tak staly herci ve hře na odbory. Kdysi důležitá síla, která pomohla vymanit se milionům lidí z bídy, postupně zdegenerovala v jakousi soukromou politicko nátlakovou strukturu, která patří odborářským bossům se statisícovými platy. Obtloustlí strýci v mimikrech šatstva pořízeného na vietnamském tržišti šermující pažemi proti neviditelnému nepříteli kapitalismu, před chvílí přišedší ve svých limuzínách ze svých vil, tak využili veškerých frustrací i pochopitelného lidského strachu o existenci, vyplývajících ze všech chyb, které produkuje neschopná vláda Petra Nečase, jako na běžícím pásu, ke svým zájmům. …

„Kapitalismu je vlastní jedna vada: nerovnoměrné rozdělení bohatství. Socialismu je vlastní naproti tomu jedna ctnost: rovnoměrné rozdělení bídy.“ Winston Churchill

 

* * *

ABSURDNÍ RELATIVITA

"Hromadný vrah v Evropě. Psychiatrie či basa na doživotí. Mnohonásobný hromadný vrah na Dálném východě. Podobenka na bankovkách i po smrti."

K. Mrzílek, 28.4.2012

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #15 Láďa Křivánek 2012-05-01 08:56
Díky za vzpomínku na výročí zavraždění Pavla Wonky. My jsme yde velice aktivně podporovali Chartu 77, VONS a politické vězně až do roku 1989. Takže jsem si na něho také vzpomněl když jsem včera četl ten smutný článek. Bohužel je vrchol výsměchu, že v té české "demokracii" stále sedí v justici ti samí bolševici, kteří si maximálně změnili kabáty a hesla. Je tragické, že po 23 letech nejen že nikdo z nich nebyl za jejich činy potrestán, ale naopak mají i nyní stále možnosti šikanovat a perzekuovat dřívější odpůrce komunistickeho režimu. Opravdu nám dramaturg zinscenoval úspěšnou plyšovou tragikomedii. Jsem vděčen osudu, že ten vývoj mohu pozorovat jen zvenku.
+3 #14 miki 2012-04-30 16:12
Vážený pane Šinágle,

Ve svém příspěvku píšete: "Kdo podporoval KSČ či byl jejím členem, přísahal straně věrnost na život a na smrt. Svým členstvím její existenci a zločinnost umožňoval a podporoval". Přesto nemáte problém s panem Babišem, novým světýlkem ve vytunelované České republice. Ten výraz "nemáte problém" je ještě čistý eufemismus. Použiji další větu z Vašeho příspěvku: "Vskutku zvrácené komunistické myšlení, argumentace a logika". Vaše ?
Nikdo nepopírá komunistickou krutovládu a vše zlé, co tady komanči napáchali. Nesmírně lituji obětí této lůzy.Na mém předešlém příspěvku jsem demonstroval, jak je velmi jednoduché po šedesáti letech zapomenout na správné pojmenování událostí. Pokud mi někdo neznámý dá přes ústa, rozhodně situaci nebudu řešit tím, že zbiji svého o hlavu menšího souseda. To by byla hodně komunistická logika, nezdá se Vám ?
Ušetřte si prosím v případné reakci Vaše obligátní pasáže o malosti ducha. Já Vám za to slíbím, že už nikdy nebudu narážet na Vaši slabost pro toho, který přísahal KSČ věrnost na život a na smrt a podporoval její zločinecký režim. Bude to fér a navíc si tak srovnáme priority, že ?
+1 #13 Josef 2012-04-30 15:30
Vy jste čekal soudruha Weinera?Komunis tu,který dělal reportáže ze zasedání UV KSČ,a samozřejmě v té době referoval o "reakcionáři" i věznění P.Wonky?Ten už dávno nemá v ČT co dělat!
+2 #12 JanN 2012-04-30 10:39
Cituji Jméno Nutné:
Pan Wonka mluvil dobře, ale Šinágl je vysloveně trapnej a jak bylo slyšet z rozhovoru s Horváthovou, bohužel taky naprosto nepřipravenej a je mi z něj na blití, že se vůbec nestydí přiživovat se na oběti chudáka Pavla Wonky. Protože jak jsem to tak vyslechnul, a jak mi to potvrdil obrázek toho stříbrnýho auta, jemu jde jen o to dostat se do politiky a je schopnej pro to udělat cokoliv, dokonce i jít přes mrtvoly. Doslova a do písmene. Chudák Pavel! Jako by mu nestačilo, že dodneska za ty svinstva nikdo nebyl potrestanej. Teď se na něj eště přilepí takovejdle slimák. Že prej sinaglforpresident.cz. Já padnu! Opravdu, taková nestydatost, to aby pohledal. Nedivím se, že ho ze Švýcar vyhodili. A nakonec nám vždycky dá kázání a skončí to "spánembohem". Nevim jestli má ten chlap tak blbý voči nebo co, ale každopádně si nevidí ani na š[cenzurováno] nosu. Chucpe.


Souhlasím, též jsem si vyposlechl telefonáty a tak hloupého hysterika jsem dlouho neslyšel. Finální rádoby výsměšné "spánembohem" má zřejmě demonstrovat mravní převahu, je však pouze trapné.
0 #11 Václav K. 2012-04-30 06:55
Pavliku , postav se pred zrcadlo zadivej se do nej a rekni.Jsi expert na cestinu,jsi krasny a inteligentni a ostatni jsou chamrad.Pak se jdi vycurat a jdi spinkat.S tou reklamou jsi to trochu prepiskl.Nemam zapotreby si delat jakoukoliv reklamu.

Vážený pane Slávku, děkuji Vám za Vaše uznání, nicméně se ohrazuji proti některým Vašim ošklivým slovům. Je to od Vás poněkud nefér hra. Vaše domněnka byla opravdu, ale opravdu falešná. Pavlík mi Váš dopis předal, protože on ví, že takovýto člověk je u nás jenom jeden, a to jsem já.
+3 #10 Jméno Nutné 2012-04-30 05:58
Pan Wonka mluvil dobře, ale Šinágl je vysloveně trapnej a jak bylo slyšet z rozhovoru s Horváthovou, bohužel taky naprosto nepřipravenej a je mi z něj na blití, že se vůbec nestydí přiživovat se na oběti chudáka Pavla Wonky. Protože jak jsem to tak vyslechnul, a jak mi to potvrdil obrázek toho stříbrnýho auta, jemu jde jen o to dostat se do politiky a je schopnej pro to udělat cokoliv, dokonce i jít přes mrtvoly. Doslova a do písmene. Chudák Pavel! Jako by mu nestačilo, že dodneska za ty svinstva nikdo nebyl potrestanej. Teď se na něj eště přilepí takovejdle slimák. Že prej sinaglforpresid ent.cz. Já padnu! Opravdu, taková nestydatost, to aby pohledal. Nedivím se, že ho ze Švýcar vyhodili. A nakonec nám vždycky dá kázání a skončí to "spánembohem". Nevim jestli má ten chlap tak blbý voči nebo co, ale každopádně si nevidí ani na špičku nosu. Chucpe.
-2 #9 Jan Šinagl 2012-04-29 22:49
Komunisté měli právo beztrestně, masově zavírat, mučit, okrádat a vraždit zcela nevinné, slušné občany!!! Kdo se zkusil jim postavit se zbraní v ruce se měl ptát předem těch co stáli v cestě, zda jsou hodní, slušní, riskovat udání a vlastní smrt?! Vskutku zvrácené komunistické myšlení, argumentace a logika. Kdo podporoval KSČ či byl jejím členem, přísahal straně věrnost na život a na smrt. Svým členstvím její existenci a zločinnost umožňoval a podporoval. Tedy oběti Mašínů jen splnili svoji přísahu. Kdo lituje těch tisíců nevinných obětí před tím, než odbojová skupina bratří Mašínů začala svoji činnost?! Většina národa se třásla strachy z komunistů a každý se zmohl jen na: „Kdy to praskne?“ či „Američané a Západ to určitě takto nenechají“, jenom ne sám se tomuto zlu postavit, ovšem za cenu risika, ztráty majetku i života, tedy boje. Proto má svoboda takovou hodnotu a existuje jen tam, kde jsou jí občané hodni! Kolik z komunistických vrahů, včetně těch v „bílých rukavičkách“ bylo potrestáno?! Byli či jsou z nich ctihodní občané z vysokou penzí či podnikatelé, kteří ke skutečnému podnikání mají hodně daleko, zato ke mnohému, co dělali po celý život, tedy především krádežím a podvádění všeho druhu, hodně blízko. Proto ani dnes většina národa neví a ani nemůže vědět, co skutečná svoboda znamená. Komunisté vyhlásili válku svým vlastním, neozbrojeným, nejlepším občanům, kteří nám dnes chybí. Na území ČSR byly desítky koncentračních táborů, celá země byl jeden velký koncentrák, hlídán pečlivě i za pomoci psů a elektrického proudu na hranicích země. Dnešní stav země je přirozený a logický následek toho, co komunismus zasel do myslí lidí, morálky a duše národa. Komentáře níže to jen potvrzují. To, že se jen vzácně jejich autoři podepisují plným, resp. pravým jménem, patří též k našemu dědictví totalitní diktatury a jejímu masovému „vyrábění“ nesebevědomých, zbabělých „ovčanů“, hrajících si na „hrdiny“ schovaných za anonymitou a kteří jsou o to náchylnější k manipulaci, kterou si ve své hlouposti nemohou nikdy připustit. Chcete-li tzv. „užiteční idioti“, díky jimž se každý druh totality dostane k moci a kterou si s jejich pomocí udržuje. K životu jim postačí jen „sociální jistoty“ a převzetí odpovědnosti za vlastní život státem. Není proto divu, že si se skutečnou svobodou, spojenou především s osobní odpovědností, neví rady a přejí si návrat starých „jistot“. Že to je cesta do opakování stejné katastrofy jim nevadí, hlavně když jim někdo „naplní talíře“. To, že je to na dluh a na účet budoucích generací je při jejich omezeném intelektu nezajímá. J.Š.
+2 #8 Miki 2012-04-29 22:09
Tuhle jsem na těchto stránkách odepisoval jedné "ženě", která obhajovala mašínovské zabíjení nevinných lidí tím, že i kdyby zabili někoho z jejího příbuzenstva, schvalovala by to, protože "je to věc dobře srovnaných priorit".
Odepsal jsem jí, že pokud by to byla ona, která by se náhodou dívala do Mašínovi pistole a přitom myslela na své dvě malé děti, určitě by ho v rámci dobře srovnaných priorit nevyzývala k dokončení dobře odvedené práce. Už se neozvala.
Je sakramentský rozdíl mezi bojem proti teroru a prachsprostou vraždou....
0 #7 Slavek 2012-04-29 20:15
Cituji Pavel K.:
Vidím, že ani čtení není vaší silnou stránkou. Kdybyste četl mé předchozí příspěvky, znal byste můj postoj a činy, a nemohl byste takové ubohosti ani vyslovit. Jak můžete osočovat někoho, o němž nic nevíte? Hlavně mi vadí, dělá-li si někdo svou reklamu na cizích webových stránkách. A sprostě nadávat, to umí u nás kdejaký Hotentot. Je to jen důkaz jeho osobních kvalit. Hulákáním si pravdu nevynutíš.

Pavliku , postav se pred zrcadlo zadivej se do nej a rekni.Jsi expert na cestinu,jsi krasny a inteligentni a ostatni jsou chamrad.Pak se jdi vycurat a jdi spinkat.S tou reklamou jsi to trochu prepiskl.Nemam zapotreby si delat jakoukoliv reklamu.
-1 #6 Pavel K. 2012-04-29 19:50
Vidím, že ani čtení není vaší silnou stránkou. Kdybyste četl mé předchozí příspěvky, znal byste můj postoj a činy, a nemohl byste takové ubohosti ani vyslovit. Jak můžete osočovat někoho, o němž nic nevíte? Hlavně mi vadí, dělá-li si někdo svou reklamu na cizích webových stránkách. A sprostě nadávat, to umí u nás kdejaký Hotentot. Je to jen důkaz jeho osobních kvalit. Hulákáním si pravdu nevynutíš.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)