Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lomeck_OldichDne 13.března 2013 jsem se dostavil ve smluvený čas na radnici MČ Prahy 1. Chtěl jsem si na místě ověřit důvody zrušení potvrzeného termínu návštěvy u pana starosty a případně sjednat nový termín. Děly se věci poněkud nestandardní a natolik závažné, že si nemohu nedovolit o průběhu této „návštěvy“ u starosty Ing. Oldřicha Lomeckého, neiformovat širokou veřejnost.

 

 

Jen na okraj předem podotýkám, že i starosta Lomecký byl pozván na inauguraci nového prezidenta. Což lze pochopit z titulu funkce, nicméně nemohu vyloučit, že charakter pana starosty zas tolik našemu novému prezidentovi nevadí. Zato vylučuji, že by nevadil většině obyvatel MČ Prahy 1, a zejména více jak 4000 občanům, kteří podepsali petici na záchranu oblíbená prodejna Zlatá Lyra na Můstku. Přišli o ni díky „práci“ pana starosty. Byla skandálně zrušena takřka po 75 letech služby občanům.

Schůzka byla zrušena údajně z důvodů důležitého jednání. Cestou k panu starostovi paternosterem, jsem pozdravil v jednom patře MUDr. Jana Votočka, předsedu finančního výboru a „věčného“ zastupitele už od tzv. sametové revoluce. Pozdravil jsem ho a oslovil: „Přituhuje“, „Myslíte?“, „O tom nepochybujte“ a stoupal jsem dále ke starostovi zatímco mne doprovázel sebejistý úsměv pana Votočka. Zašel jsem si krátce na toaletu a vydal se k panu starostovi. Nyní již nechám hovořit raději zvukový záznam. Mimochodem v kanceláři už seděl MUDr. Jan Votoček. Jaké bylo asi téma rozhovoru ponechám na představivosti čtenáře, není jistě třeba velké…

Jen podotýkám, že první termín mi byl nabídnut za 14 dnů s okamžitým zápisem, nyní bez zápisu s termínem 1-2 měsíce. Uznáte, že na toto jednání a chování je nutno reagovat odpovídajícím způsobem, ke kterému ve slušné společnosti, není jinak důvodu.

K aktérům schůzky: malý životopis starosty Oldřicha Lomeckého. Mimochodem ve věci privatizace sokolského majetku (pozemků a nemovitostí) na Újezdě, mělo docházet k podezřelým praktikám? Kde se ovšem v té době neděly, že… Nedivím se, že když šel kolem mne pan starosta na lednovém zasedání zastupitelstva na Žofíně (krátce předtím jsem si ho vyfotografoval), rozčileně mne oslovil: „Půjdete se mnou i na záchod?“. Odpověděl jsem obratem: „Jistě pane starosto, velmi rád“ a hovořil s ním - ve vestibulu, aby mne snad někdo nekritizoval, že jsem v rozporu se svými zásadami nedodržel slovo v tak výjimečné situaci. Tato zkušenost mé dosavadní představy o charakteru pana starosty v ničem nevyvrátila, jen je potvrdila.

Votoek_JanK MUDr. Janu Votočkovi první a druhý „životopis“. Přikládám na doplnění zajímavé názory opozice MČ Prahy 1.

Zlý jazykové tvrdí, že bývalá prodejna Zlatá Lyra má nyní sloužit jako tzv. „pračka na peníze“? Ve věci jsem podal ZOI k rukám pana starosty Lomeckého dne 15.3.2013.

Připomínám, že bývalý majitel prodejny Ing. František Šruc ji získal k pronájmu v rámci tzv. malé privatizace za 2.100.000,-Kč a do její rekonstrukce investoval skoroZlata_Lyra_250213 6.000.000,-Kč o starostech se zbožím narychlo odvezeném do skladu nemluvě, včetně dalších finančních ztrát s tím spojených. Kde zůstala ona slibovaná podpora a pomoc malým podnikatelům, kteří jsou v normální zemi páteří hospodářství…?! Škoda, že o tuto skandální kauzu neprojevili zájem Reportéři ČT, nebo snad nesmějí…? Za signatáře děkuji touto cestou politickému vězni panu Jiřímu Stránskému za jeho dva články k tomuto skandálu v MFD.

Jen na okraj uvádím, že trestní oznámení ve věci pro podezření ze zneužití pravomoci veřejného činitele bylo odloženo, stejně jako byl zamítnut návrh na předběžné opatření ve věci neplatnosti výpovědi. Nezpochybnitelné důkazy existovaly a existují pro podání obžaloby a tedy i vyhovění žádosti o předběžné opatření. Bohužel jsou zde ve hře zatím viditelně jiné zájmy a moci, stojící nad mocí policie a soudů.

Věřím, že si toto bezpráví nenechají Pražané a podobně postižení drobní podnikatelé líbit a začnou za svá práva společně bojovat. Jinak bude Praha brzy opravdu jen jeden veliký bordel, se skutečnými nevěstinci, včetně kasin a heren, které sice naplní nikdy dost plné kapsy korupčníků na různých úrovních, ale těžko uspokojí potřeby většiny jejích obyvatel o turistech nemluvě.

O skutečné službě občanům a městu Praze má drtivá většina Pražanů poněkud jiné představy, než jakou současně předvádí vedení MČ Praha 1 v čele se starostou Ing. Oldřichem Lomeckým!

 

Jan Šinágl, 15.3.213

* * *

První demonstrace Pražanů za záchranu prodejny „Zlatá Lyra“ na Můstku, ohroženou korupcí zastupitelů!

Prodejna "Zlatá Lyra" v Praze Na Můstku 31.1.2013 skončila svoji službu občanům…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 zhnusený čech 2013-04-29 12:17
Nedávno jsem navštívil po mnoha letech Prahu a coby hrdý Čech jsem byl ZHNUSEN co starosta Prahy 1 Lomecký ve svém svěřeném obvodě - klenotu české historie dopustí !!! Storchův dům je chráněná historická památka na Staroměstkém náměstí s unikátní zbobenou fasádou a mimo jiné se sv. Václavem a nápisem "Svatý Václave, vévodo české země oroduj za nás". V tomto skvostném domě jsou nově v přízemí Thajské masáže, což zřejmě jako hanobení české státnosti starostovi nestačilo, tak před domem stojí černoch v sutaně nahánějící klienty. Celý tento !projekt! je otevřený, že návštěvník Staroměstkého náměstí zdálky vidí za výlohou reklamu na namočené nohy v akváriu s rybami ožírajícími lidskou kůži a thajci nasírujíci nohy. Nad tím vším sv. Václav !!!! Pan starosta má zřejmě slabost na černochy (nejsem rasista), protože tito prezentují naši malebnou Kampu v námořnických stejnokrojích - Pražské Benátky a lákají turisty na projížďku po Čertovce. Werichova vila - místo kde žil jeden z našich unikátních komiků a herců(mimo Dobrovského a Holana)si do dnešního dne nezasloužila ani pamětní desku !!! Vila statečně chátrá !!! FUJ PANE STAROSTO. VÁS TOP09 OČIVIDNĚ NĚJAKÁ ČESKÁ HISTORIE NEZAJÍMÁ !
+5 #1 Jan Herna,Th.Dipl.. 2013-03-16 12:05
Pan starosta Lomecký má velice zajímavé názory také na otázky Václavského náměstí. Tramvaje, které by ulehčily život starším lidem a vrátili propojení Václavského náměstí sVinohradskou třídou, mu vadí, ale výstavba zcela zbytečného parkoviště pro něj problémem není. Přitom parkoviště u Hlavního - Wilsonova nádražízejí prázdnotou.
Všichni normální lidé vědí, že nepotřebujeme další a další parkoviště v centru, ale naopak je potřeba jejich množství snížit tím, že vozidla, která nemají cíl v Praze, by Prahu objížděla po vnějším obchvatu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)