Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tábor navštívily děti z USA, Ruska, Vietnamu, Anglie, Kanady, Jihoafrické republiky, Švýcarska, SRN, Francie, Thajska a dalších zemí, včetně dětí známých osobností, herců, policistů i soudců. Nachází se na Podbrdsku, kraje spisovatele Oty Pavla, na polovině cesty mezi Prahou a Plzní. O programu vypovídá video. Děti zde poznávají partu, kamarádství, společné zážitky s vrstevníky, které pro nás byly v našem dětství ještě samozřejmostí. Nedivíme se, že nám rodiče stále častěji říkají: "Udělejte tábory i pro dospělé, kluk o tom mluví po celý rok, přihlásím se." Loni stejné přání vyslovily dokonce už i dvě babičky. Hezkou podívanou všem a vzpomínky na mládí i těm už méně mladým.

S myšlenkou tábora přišel pan František Čáp, hlavní vedoucí, tahoun tábora a předseda Praskoleské společnosti sv. Prokopa. Původně to byl Internetový tábor. Těší nás, že už dnes internet děti tak na táboře tolik neláká a stále více oceňují ostatní aktivity. František Čáp má co nabízet ze svého bohatého života a zkušeností – reprezentant v cyklistice, horolezectví, cestovatel, vynikající fotograf a vyprávěč. Jeho vyprávění o cestách po světě s promítáním diapozitivů či filmů patří také k oblíbeným večerním programům. Tábor podporuje i jeho bratr Jaroslav Čáp, úspěšný krajan, žijící ve Švýcarsku a samozřejmě i starostka Praskoles paní Zdeňka Drábková. Výbornou spolupráci navázal tábor i s novým knězem v praskoleské farnosti Stefanem Wojdylou, jehož setkávání s dětmi v kapli svatého Prokopa patří k nezapomenutelným zážitkům pro všechny účastníky. Nesmím zapomenout na paní Hanu Čápovou, která se stará o vše potřebné, aby tábor běžel jak má – nákupy, kuchyně, zdravotnická služba, hygiena, komunikace s rodiči apod. Je smutné, jak v posledních letech narůstá u dětí počet alergiků, lepková dieta, cukrovka, astmatici a jiné zdravotní potíže, které jsme  my v jejich věku neznali…

LTP_sochareniV posledních letech zařazené nové aktivity – sochaření, staré české písničky a večerní čtení na dobrou noc se těší značné oblibě. Dětem čtu příběhy z knih předchůdceLT_Vlajka_odpad_050811 Jaroslava Foglara Otakara Batličky, s následnou, často nekončící diskusí, která mnohdy končí až u snídaně. Jsou to nezapomenutelné večery pro všechny. V táboře máme „přímou demokracii“ na kterou jsem kdysi i sám „doplatil“, když jsem při jízdě v autě použil mobil a sedmiletým táborníkům vzadu to samozřejmě neušlo. Vyslovený ortel zněl neúprosně - 40 kliků. Poctivě jsem „klikoval“ před všemi dětmi s následnou přednáškou o moci, která se dá zneužít či zavazuje - pochopily. Změny začínají u výchovy, vzdělání a osobního příkladu. Děti vám to vrátí mnohonásobně – i společnosti. Podmínkou je vzájemný respekt a důvěra.

Osm týdenních turnusů po 40 dětech se střídá každou sobotu mezi 9:00 hod a 10:00 hod. Budete vítáni i jako návštěvníci či turisté. Následně si můžete víkend prodloužit návštěvou památek v blízkém okolí, např. hradů Žebrák a Točník.

Více informací na http://www.horovice.cz/tabor.html a http://www.svprokop.cz/

Na shledanou v létě v PraskolesíchJ

 

Jan Šinágl, 17.3.2013

zástupce hlavního vedoucího

 

LTP_2013_aversLTP_cteni_2010LTP_2013_revers

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+1 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-03-17 10:59
Pane Šinágl, tato vaše iniciativa je výborná. Jako skautský vůdce chlapeckého kmene - vlčat, jsem rád, že pořádáte letní tábory, které učiní mnoho nejen pro zdraví dětí, ale přinesou jim i mnohé, co přispěje k mravnosti celé společnosti.
Výchova hrou je úžasný prostředek výchovy dětí, který znal již učitel národů Jan Amos Komenský. Blahopřeji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)