Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hrbitov pro cizincePokud jakákoliv současná demokratická, politická strana se sníží k amorálnímu jednáníJANUV ZAKON s KSČM, dopouští se zrady na voličích, urážky všech obětí komunismu a začíná si kopat svůj vlastní hrob!

Z diskuse: Díky. Nikdy nezapomeneme ... !!! - Krásný příběh skvělý herci, je vidět že ČT umí dělat kvalitní věci. V porovnání s tímto pořadem je smutné, že chce ČT lákat i na takový "odpad" jako je sanitka 2. - Bylo to smutné, ale pravdivé! – DOPORUČUJI VŠEM ZHLEDNUTÍ TOHOTO SKVĚLÉHO DRAMATU!

Josef Dvořák v dramatu: „Jeden doktor v blázinci mi řekl - Největší bludy hlásí ti, co jim sami věří.“

Tragikomický příběh Hřbitov pro cizince z tragikomické doby, který měl premiéru v květnu 1991. Drama dvou kamarádů, kteří za války jako čeští letci bojovali v Anglii a po návratu domů museli prožít tak dobře známé martyrium, je příběhem o síle přátelství, odvaze překročit sám sebe v utkání s násilím i o právu na zachování lidské paměti. Televizní film s celou plejádou našich výborných herců byl poctěn prestižní mezinárodní cenou Prix Europe v Reykjavíku. … Skvělé charakterní role si v dramatu zahráli Josef Dvořák a Jiří Bartoška. Normální člověk musí na konci dramatu brečet – vzteky, bezmocností a zoufalostí dnešní doby. Drama bylo vysíláno 17.listopadu 2013 na ČT 1 od 14:50 hod., kdy se nedívá takřka nikdo! Drama mělo být vysíláno od 20:00 hod. místo „Ryba smrdí od hlavy“ na ČT 2. Repríza se nekoná! Něco v naší zemi pořádně smrdí – i ty „hlavy“ ve veřejnoprávní ČT! Tak kvalitní věci, jako v roce 1991, už dnes ČT dělat neumí! Co jsme to za národ, který opět začíná zapomínat na své hrdiny – ty ze Západu…?!

http://www.ceskatelevize.cz/porady/134815-hrbitov-pro-cizince/29031073730/

Toto drama by mělo být distribuováno na všechny stupně škol a být povinnou součástí vyučování dějepisu a varováním před zločinnou, komunistickou ideologií. Jako jediná je něčeho tak hluboce odporného a nelidského, schopná! Vypovídá to i o naší povaze, kdy KSČM je jako jediná komunistická strana, ze zemí bývalého východního bloku, zastoupena v Parlamentu demokratické země. Přitom Ústava stejné země označuje komunistickou a nacistickou ideologii jako zločinnou a odsouzeníhodnou.

Ústavu bude třeba ještě doplnit: Členové komunistické strany jako zástupci, vyznavači a nositelé této zločinné ideologie, nesmí být nikdy označováni sami za zločince, být za to trestně stíháni, ani ti, co s nimi jednají a politicky se s nimi spolčují. Ani zločinná, komunistická ideologie, kterou propagují nesmí být souzena. Odsuzovat stejně zločinnou nacistickou ideologii je povoleno, včetně jejích nositelů a všech, kdo se s nimi spolčují!

Pokud jakákoliv současná demokratická, politická strana se sníží k amorálnímu jednání s KSČM, dopouští se zrady na voličích, urážky všech obětí komunismu a začíná si kopat svůj vlastní hrob!

Závěrečná scéna nevymizí dlouho z paměti každému slušnému a normálnímu člověku…

 

Jan Šinágl, 18.11.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.87 (23 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Oldřich Musil 2015-05-19 19:41
K:Drama bylo vysíláno 17.listopadu 2013 na ČT 1 od 14:50 hod., kdy se nedívá takřka nikdo! Drama mělo být vysíláno od 20:00 hod. místo „Ryba smrdí od hlavy“ na ČT 2. Repríza se nekoná! Něco v naší zemi pořádně smrdí – i ty „hlavy“ ve veřejnoprávní ČT!
Jedna věc se Čechům (té vetšině) nedá upřít.Jsou to géniové zla.Mazaní všemi mastmi.Nikdo nemůže vedení Čt obvinit,že se o zločinech padesátých let mlčelo,že se o tom v televizi nic nedalo.A že se v té době většina diváků nedívala na televizi?Inu,mu síme se přece přizpůsobit tomu,co lidi více zajímá.Alibi však máme a tak nám nic nemůžete.Žádný zlý úmysl nám nedokážete.
+5 #4 Mrzílek 2013-11-19 19:39
"Hřbitov pro cizince" je kultovní film Čechů podobně jako Casablanka pro svět. Natočit násilí bez krvavých scén je umění a tak atmosféra, kde se ničí a vybrušují charaktery jako vzácné nerosty vytvářejí nezapomenutelný kolorit celé inscenace. Není to jen scénář mistra Hubače, ale i tvůrčí umění režiséra, herců a střihače. Je to můj kultovní film pro který si vážím těch Čechů, kteří jej stvořil. Ne těch kteří jej zveřejňují v době kdy většina z nás kamsi spěchá a aby to viděla je třeba se navzájem upozorňovat. Naše Čecháčkovství dle výroku Jana Wericha: "Abychom nepopudili".
+1 #3 V H 2013-11-18 22:44
Cituji Vitezslav Haramule:
Podle spisovatele a signatare CHarty 77 je jiz antikomunismus vycpely takze klidne muzem take povazovat fasistickou a ncistickou ideologii za vycpelou.Rika se, ze chybami se clovek uci ale jak je vydet tak "Rudy Pavka" se nepoucil a radeji se ridi pravidlem ,co sme si, to sme si,poplacame si po ramenech a na vsechno zapomenem. NIKAKDA PAVKO NEZABUDEM... to si pamatuj.

Jak je videt ceska gramatika me dela potize.Ti kteri se mnou souhlasi me odpusti a ti druzi me mohou ..co asi?
+3 #2 Vitezslav Haramule 2013-11-18 18:36
Podle spisovatele a signatare CHarty 77 je jiz antikomunismus vycpely takze klidne muzem take povazovat fasistickou a ncistickou ideologii za vycpelou.Rika se, ze chybami se clovek uci ale jak je vydet tak "Rudy Pavka" se nepoucil a radeji se ridi pravidlem ,co sme si, to sme si,poplacame si po ramenech a na vsechno zapomenem. NIKAKDA PAVKO NEZABUDEM... to si pamatuj.
+12 #1 Karel Adler 2013-11-18 16:43
Tohle celé, co tu máte, je pravda, byť smutná.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)