Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CT logo

Aby o vyřízení stížnosti rozhodla jedna ze stran, které se stížnost přímo týká a ne kompetentní Rada ČT je vypovídající o generálním řediteli a bude vypovídající i o Radě ČT, pokud této nemorálnosti vyhoví a přenese svoji odpovědnost a pravomoci na GŘ ČT Petra Dvořáka - Rozhovor s Danielou Drtinovou - Kellnerova a Bakalova republika

Včera jsem se zúčastnil jednání Rady ČT. Zatímco v „různém“ jsem před 14 dny slovo dostal, kdy souhlasili s mým vystoupením takřka všichni radní, včera už poměr 6:5, při třech zdržení se, nestačil. Nebylo dosaženo nadpoloviční většiny přítomných. Zřejmě jsem některé radní vyděsil svými krátkými vstupy během odpoledního jednání, kdy se ozývaly neskuteční lži a nešlo nemlčet jako typu: „ČT plní svoji veřejnoprávní úlohu“ – „NEPLNÍ“, apod. Oficiální mikrofon byl po dobu hlasování o povolení mého vystoupení, vypnutý. Obávám se, že demokratické poměry a zájmy občanů už v Radě ČT hájí jen její předseda Milan Uhde a radní Radek Mezuláník. Ostatní radní svým chováním a způsoby připomínají často dobu totality, tzn. slouhovství a poklonkování „vrchnosti“, žádné postoje svobodné, nezávislé, silné osobnosti, tolik potřebné pro tuto veřejnoprávní instituci s velkým vlivem na obyvatelstvo země.

Rada CT Fendrich Cimirot 3 111213Přináším dva zvukové záznamy. První z vystoupení finančního ředitele ČT Milana Cimirota, který překvapil nejen svými komentáři mimo své kompetence, podrážděnou reakcí na přílišnou aktivitu fotografa Mafry, ale i ruským přízvukem. Zkoušel jsem ho také fotografovat už mimo projev, abych ho nerušil, ale prchal přede mnou. Možná skutečně spěchal? Vyfotografoval jsem ho po návratu, kdy viditelně vyveden z míry, se vztekle postavil do pozoru, když jsem ho slušně požádal, zda už ho nyní nebudu rušit. Mimochodem jeho CV na webu ČT je dost stručný, bez fotografie, což u veřejnoprávní instituce v tak důležitém postavení překvapuje. Podle ředitele programu Milana Fridricha je prý Srb. Tak se mi ulevilo, už jsem si myslel, že je zástupcem Lukoilu

Ten druhý je z „různého“ a docela výživné diskuze, kde si od 49 min. můžete poslechnout i mé „neveřejné“ projednávání radou ČT, zda mohu promluvit a obavy z toho co budu říkat.

Situaci v ČT Brno chtěl radní Jan Kratochvíl projednávat neveřejně, naštěstí byl sám – i se svoji hloupostí. Mimochodem kritizoval aRada CT Fendrich Kolar Samal 111213 hodnotil radního Mezuláníka, ne názor, figura „jako vyšitá“ z totality, která ani po 24 letech netuší, co je to skutečná demokracie. To časté vychvalování vedení ČT bylo opravdu pro silné nervy. ČT se chlubí množstvím, jako by bylo určující a hlavní „kvalitou“? Nepotkávám lidi spokojené s ČT vyjma ctitelů Troškovy produkce alá typu „Slunce seno jahody“ apod. – inu není nad správnou „osvětu“! Vedení ČT viditelně žije v představě, že čím více peněz bude mít, tím budou lepší její programy! Dle radního Prokeše ubylo už 100.000 koncesionářů…?! Přiložený snímek vpravo, jakoby symbolizoval současnou situaci veřejnoprávní ČT – Milan Fridrich (absolvent Lomonosovy university v Moskvě),čili zřejmě jeden z mnoha tzv. „papalášských synků“, kterým jejich komunističtí tatínkové zajistili bezpracnou a výnosnou kariéru. Většinou se takto chová při jednání Rady ČT. Oblečení ředitel zpravodajství Zdeňka Šámala, včetně bot, raději nekomentuji. Prostřední je Vít Kolář, manažer kanceláře generálního ředitele a vnějších vztahů.

Rada CT Payne Jan 061213Výstižně popisuje situaci MUDr. PHDr. Jan Payne PhD., předseda SLOVO O SLOVĚ o.s., ve svém podnětu k projednání a vyjádření Radě ČT, ze dne 6.12.2013. Nemůžeme se proto divit, že se GŘ ČT Petr Dvořák snaží udělat „tlustou čáru za minulostí“, tedy především za svým vlastním selháním, kdy touto svoji nedůstojnou snahou ve svém selhání dále pokračuje.

Aby o vyřízení stížnosti rozhodla jedna ze stran, které se stížnost přímo týká a ne kompetentní Rada ČT je vypovídající o generálním řediteli a bude vypovídající i o Radě ČT, pokud této nemorálnosti vyhoví a přenese svoji odpovědnost a pravomoci na GŘ ČT Petra Dvořáka. Prokázala by tak svoji hloupost, zbabělost a neschopnost. Taková Rada ČT by potom nebyla žádným zástupcem televizních koncesionářů, ale jen poslušným nástrojem v rukou nadřízených, tedy i politiků a výboru Sněmovny, kteří takovéto poslušné loutky volí, aby plnili jejich vůli – a dělaly z televizních koncesionářů blbce.

Další jednání Rady ČT bude na Kavčích horách dne 8.1.2014 od 13:00 hod. Veřejnost by si ho neměla nechat ujít. Radní dostali „kilo“ materiálu od GŘ ČT k prostudování.

Obávám se, že jediným kritikem a skutečným zástupcem televizních koncesionářů, bude opět jen skutečně nezávislý ThDr. PhDr Radek Mezuláník, Ph.D., za podpory předsedy Rady ČT Milana Uhdeho, alespoň doufám. Rád se k nim přidám, pokud hlasování radních dá prostor skutečné demokracii, pravdě a ne jejímu opětovnému umlčování.

 

Jan Šinágl, 12.11.2013

 

Naši stížnost má posoudit Rada ČT, ne Dvořák, oponuje Drtinová

… Nečekali jsme to. Za nás (redaktory, kteří podali stížnost Radě ČT, pozn. red.) k tomu můžu krátce říct to, že jsme stížnost směřovali na Radu ČT, nikoli na generálního ředitele. A že není možné tak jednoduše smést ten podnět ze stolu, protože byl cílený Radě ČT jako zástupci kontroly veřejnosti, takže by se tím měla zabývat právě ona. Rada musí konat a ona by měla vynést to konečné stanovisko, zda byl porušen zákon či nikoli. O tom ale nemá rozhodovat ředitel Dvořák, protože jemu jsme tu stížnost neadresovali. …

* * *

FITES, aneb o neveřejném neklidu ve veřejnoprávní České televizi

* * *

Kellnerova a Bakalova republika

Téměř jako by Ukrajinu tvořily dvě země: nejenže se tam mluví dvěma jazyky, ale část tamních oligarchů straní Rusku a část touží po Evropě. Podobná dělicí čára se formuje v České republice. Petr Kellner z PPF je stále více vnímán jako vedoucí představitel režimu, v němž je všechno možné, který oplakává Václav Klaus, zatímco Zdeněk Bakala vystupuje jako strážce havlovských hodnot. Ivan Hoffman si v jiném kontextu v pořadu Jak to vidí na ČRo2 zažertoval, že když už máme dva policejní prezidenty, Martina Červíčka a Petra Lessyho, proč bychom nemohli mít i dva prezidenty republiky, Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga? Prý by to přispělo ke smíření obou táborů. A proč nemít také dva generální ředitele České televize, mohli bychom dodat? Před rozdělením federace byly zprávy napůl české a napůl slovenské. Dnes by tak mohla ČT vysílat polovinu zpráv cenzurovaných Kellnerem pod Petrem Dvořákem a polovinu zpráv inspirovaných Bakalou v režii třeba Kamila Čermáka. Alternativou je revoluce ukrajinského střihu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jaroslav Mencl 2013-12-12 22:12
Typickým případem deformovaného pojetí zpravodakství v ČT je pořad HAIDPARK na ČT 24. Tento interaktivní pořad má ve svém poslání umožnit právě ddivácké veřejnosti podílet se na dění v této zemi. Pominu-li výběr hostů do pořadu, nejhorší je faktická CENZÚRA prováděná způsobem- Jakou máte na hosta otázku- my ji přes editory posoudíme a možná vás pustíme do vysílání. Pravděpodobnois t úspěchu 1:10000. Plíšek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)