Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LES 1 EP 2014Buďme sami tou změnou po které nejvíce toužíme - Nevolím ty co vyhrají, ale ideje co by vyhrát LES 2 EP 2014měly – Skvělá debata kandidátů na předsedu Evropské komise - Evropa se buduje aktivní prací – ne nedůstojnou a hloupou kritikou! - Manifest LES - Prosím jděte k volbám a DOBROU VOLBU – i za ty, co ještě volit nemohou či se teprve narodí! - Michal Mejstřík: ČEZ a ČSA! - Země, která ztratila svoji duši

Věřím, že Hnutí ANO i nová strana LES, mají konečný cíl dost podobný. Hnutí ANO se snaží začít řešit nahromaděné Dalajlama citatyproblémy za posledních 25 let, s potížemi danými koaliční smlouvou. Strana LES připomíná potřebu nemateriálního rozměru politiky jako snad jediná. Nebezpečně se z politiky vytrácí. Bez něho není trvalé prosperity. Každý kdo sledoval debatu kandidátů na křeslo předsedy Evropské komise, musel být nadšen vysokou mírou kultivovanosti, respektu k protikandidátům, tvrdým kritizováním bez osobního napadání, urážení a s vynikající moderátorkou. Tuto část Evropy běžný občan u nás nezná, ani znát nemůže. Jsme i v tomto ohledu stále velmi vzdáleni od Evropy. I proto bych v EP uvítal stranu LES, jako nositelku pokračování odkazu presidenta Václava Havla. Umíme po předcích zděděné LESy jen těžit a ničit. Je třeba vybudovat nový LES demokracie.

Položit základy, zasadit pevné kořeny, aby ti co přijdou po nás měli na co navazovat. Nikdo to za nás neudělá a neodpracuje. Už vůbec ne jeden člověk. Je to povinnost každého slušného občana. EU je pro nás nadějí. Bez EU budeme ztraceni. Prosím jděte k volbám a DOBROU VOLBU – i za ty, co ještě volit nemohou či se teprve narodí. Evropa se buduje aktivní prací – ne nedůstojnou a hloupou kritikou!

 

Jan Šinágl, 21.5.2014

* * *

MANIFEST LIBERÁLNĚ EKOLOGICKÉ STRANY (LES)

Martin Bursík v Hyde parku

* * *

ČEZ a ČSA

22. 05. 2014 - EB

Hospodářské noviny zmapovaly vzestup a pád ČSA a poukázaly na to, že počet cestujících se oproti maximu v roce 2008 loni snížil o 48 %, přičemž podobný pokles (o 52 %) zaznamenala ke konci roku 2012 také aktiva společnosti. Po většinu tohoto období předsedal dozorčí radě aerolinek, respektive dozorčí radě jejich mateřské společenosti Český Aeroholding, Michal Mejstřík. Podle HN měl na starosti záchranu aerolinií. Ty byly ovšem prodány Korejcům za cenu jednoho motoru pro boeing. Mejstřík teď sedí také v dozorčí radě ČEZu a povídá se, že je po demisi Martina Romana loni v říjnu horkým kandidátem na nejvyšší funkci v tomto orgánu. Ve stejném období 2008-2013 celková aktiva ČEZu vzrostla o 16 % na 549 miliard Kč, a to navzdory potížím s investicemi v cizině i zálibě vedení přenechávat elektrárny holdingu EPH řízenému Danielem Křetínským. Doufejme, že se ČEZu po dobu 5-6 let Mejstříkova dozoru podaří vyhnout se záchraně ve stylu ČSA.

* * *

Země, která ztratila svoji duši

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)