Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

http://www.petice24.com/petice_odsuzujici_zemana_s_poadavkem_jeho_odstoupeni_z_funkce - Zeman se dopouští velezrady, je ostudou naší země, píší lidé v peticích

Zeman a KlausFrantišek Palacký: „Kdykoli jsme vítězili, dálo se to pokaždé více převahou ducha, nežli mocíZeman a klenoty fyzickou a kdykoli jsme podléhali, že tím vinen vždy býval nedostatek duchovní činnosti, mravní statečnosti a odvahy.“

Nedělejme si už více žádné iluze o současném prezidentovi České republiky. Stal se hanbou a ostudou naší země, stejně jako mnozí z jeho blízkých spolupracovníků. Tedy hanbou i všech slušných obyvatel naší republiky, stejně jako prezident Václav Klaus. Naše země se stala světu pro smích, přestává být vyspělými zeměmi brána vážně a respektována. Velkou „zásluhu“ na tom má prezident Miloš Zeman. V sídle českých králů se veřejně, bezostyšně a nestydatě dopouští politické korupce a zneužívání moci. Jan Němec (vrátil státní vyznamenání): „Je třeba říci naplno, obnovuje se diktátorská moc a když jí budeš sloužit, budeš odměněn.“ Udělování vyznamenání ke 28.říjnu 2014 bylo neuvěřitelnou fraškou. S majestátem české státnosti to nemělo nic společného.

Prezidentovo myšlení a způsoby už daleko překročily všechna myslitelná pochybení na tomto nejvyšším ústavním postu země. Jsou zcela neslučitelné s dobrými mravy a úlohou, kterou má plnit a zastávat. Nelze vůbec vyloučit, že se u něho už možná projevují známky postupné ztráty kontroly nad svým chováním v důsledku jeho nezřízené životosprávy, nemluvě o možném a stále reálnějším ohrožení jeho fyzického, psychického a duševního stavu?

Zeman maly krokLze důvodně předpokládat, že se prezident republiky dopouští opětovně i možné velezrady, ve spojení s cizí mocností, pokusem ohrozit a ovládnout demokratický systém země. Zejména jeho osobní, veřejnou podporou politiky komunistické Číny a Ruska, které se k bývalému komunistickému režimu přibližuje stále více. Senát by měl opět zvážit důvodné podání žaloby pro velezradu presidenta země, stejně jako tomu bylo u prezidenta Václava Klause. Jednání obou bylo a je odsouzeníhodné i z hlediska členství naší země v EU. Jejich vstřícné, nekritické a nedůstojné chování vůči Rusku, nese znaky úslužnosti až kolaborace.

Občany a zemi urážející prezidentovo neetické chování, neustálé nemravné excesy, nemusí být posledními. Může být ještě vystupňováno, bude-li reagováno jen kritickými články, bez odpovídající reakce a činů odpovědných osob a institucí. Potom už to nebude jen o Miloši Zemanovi. Bude to i o nás, na které a naši zemi, díky jejich nečinnosti, tato ostuda také právem dopadne se zaslouženými a možná až nevratnými následky.

V současnosti 80% obyvatelstva jednání svého nejvyššího představitele odsuzuje. Věřím, že dostatečné množství podpisů pod touto peticí bude jedním z potřebných argumentů a impulsů, aby odpovědní politici konali.

Připomínám, že nositel výše popsaných způsobů je i vrchním velitelem Armády ČR v době, kdy mezinárodní situace je velmi napjatá a může eskalovat velmi rychle a neočekávaně! Vrchní velitel armády se tak může stát snadno i největším ohrožením země. Pokud by to tak daleko mělo dojít, bude to především odpovědností nejen politiků, ale i občanů. Věřím proto, že v tomto alarmujícím a mobilizujícím smyslu, bude tato petice chápána a podporována napříč spektrem celé společnosti.

Níže připojuji čtyři odkazy k tématu. Prosím o všemožné šíření a podporu této petice. Děkuji Vám!

 

S pozdravem

Jan Šinágl

předseda

Sodales Solonis o.s.

 

V Žebráku dne 30. října 2014

* * *

Martin Komárek 12. října 2013: Duševně nemocní

Prezident republiky se samolibým úsměvem krade pero. Jiný prezident republiky se klátí nad korunovačními klenoty. Významný poslanec levice je chycen se sedmi miliony korun v krabici od vína. Milenka, kterou si vydržoval pravicový premiér, prý dobrý katolík, za státní peníze, je odváděna v poutech, protože nařizovala generálům rozvědky. Prý konzervativní politik opilecký blábolí a svádí to na únavu. Tohle jsou symboly české politiky. Žádná novinářská zkratka, tohle se všechno stalo. Proč? Kdyby se stala jedna z těch věcí, ba dvě, nebo tři, nebylo by to sice normální, ale snad ještě přijatelné. Jenže se staly všechny. Co je spojuje? Snad ani ne ziskuchtivost, nebo papalášství. To, co je spojuje, je psychopatologie. … Nikdy nebudeme mít blanické ry­tíře ani Rychlé šípy. Ale nezaslouží­me si aspoň politiky, kteří jsou du­ševně zdraví?

P.S.

Hláška na FB a Archivu 5+2: „Smyčka při přesměrování. Server přesměrovává požadavky na tuto adresu sám na sebe, a to takovým způsobem, který zabraňuje jejich dokončení.“ ZDE naleznete celý článek.

* * *

Vladimír Kroupa 31.10.2013: Otevřený dopis prezidentu republiky, Miloši Zemanovi

… Vždy jsem pokládal za jakousi nutnost, snad povinnost, být na svou rodnou zem hrdý. O hrdosti jsem si až donedávna myslel, že je to něco, co mi také nikdo nikdy nemůže vzít. Jak jsem ale zjistil, tak může, dokonce mě může někdo donutit, abych se za svou rodnou zem styděl. … Za necelý rok vašeho prezidentování jste stihl naši zem ponížit v očích celého světa … stihl jste pozurážet snad každého, kdo se k vám nezachoval servilně, a postavil proti vašemu názoru názor svůj. Vnímám vaše působení na politické scéně jako destruktivní, škodolibé, a jen a pouze zasévající svár. … Pane Zemane, nejste dobrým prezidentem, a děláte naší zemi ostudu. Svou činností v úřadu prezidenta republiky boříte vše, co jste snad pro tuto naši zem kdy v minulosti vykonal. Za sebe si vám dovoluji napsat, že v mých očích nemáte právo zastávat svůj úřad a přebývat na krásném a hrdém místě našich králů. … Nevím, zda budete tento můj text číst, i kdyby však náhodou ano, nedělám si iluze, že by vás názor nějakého Kroupy z paneláku zajímal. A víte, co to znamená? Že mám pravdu, že nejste dobrý prezident...

* * *

Jan Urban 25.10.2014: Smutek Sira Wintona

Mučedník Josef Toufar dostal medaili za zásluhy stejně jako Renč, který natočil Zemanovi předvolební spot a Sedláček (přišel v mikině !!!), jenž o něm natočil dokument - to je hrůza! Řád bíleho lva dostal sir Winton, sir Churchill - a bolševik Fico - to je k poblití! Jan Antonín Baťa zachránil životy 2000 Židů, neobdržel nic – to je donebevolající! Pán Hradu se nám dočista pominul, v tom lepším případě…

* * *

ČT Události komentáře 29.10.2014

Hosty moderátora Lukáše Dolanského na téma Kritizovaný prezident byli mj.: režisér Jan Němec, bývalý ruský disident Viktor Fajnberg, syn vyznamenané Natalie Gorbaněvské, politolog Alexandr Tomský, bývalý senátor Daniel Kroupa, za Hrad Hynek Kmoníček, jehož „argumentace“ stojí, resp. nestojí vůbec za poslech.

* * *

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

http://www.petice24.com/petice_odsuzujici_zemana_s_poadavkem_jeho_odstoupeni_z_funkce

* * *

Vulgarismy Zemana zastínily jeho kontroverzní názory, píše Sme

* * *

Zeman se dopouští velezrady, je ostudou naší země, píší lidé v peticích

… Hanba a ostuda naší země

V ten samý den vznikla i další petice - udělování státních vyznamenání přimělo kontroverzního občanského aktivistu Jana Šinágla k sepsání výzvy s požadavkem odstoupení Zemana z funkce. V ní mimo jiné označil slavnostní ceremonii, při níž hlava státu vyznamenala své sympatizanty, například režiséry Roberta Sedláčka, Filipa Renče nebo zpěvačku Lucii Bílou, za „neuvěřitelnou frašku“. S majestátem české státnosti to podle něj nemělo společného vůbec nic. „Nedělejme si už více žádné iluze o současném prezidentovi České republiky. Stal se hanbou a ostudou naší země, stejně jako mnozí z jeho blízkých spolupracovníků. Tedy hanbou i všech slušných obyvatel naší republiky, stejně jako prezident Václav Klaus. Naše země se stala světu pro smích, přestává být vyspělými zeměmi brána vážně a respektována,“ napsal v petici uveřejněné ve čtvrtek Šinágl. …

Zdroj:http://www.lidovky.cz/zeman-se-dopousti-se-velezrady-je-ostudou-nasi-zeme-pisi-lide-v-peticich-1ah-/zpravy-domov.aspx?c=A141031_113259_ln_domov_sk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.97 (32 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #17 Jan Šinagl 2022-12-13 18:11
Pražský hrad dostal za skartaci utajených dokumentů pokutu 60 tisíc

Kancelář prezidenta republiky vedená Vratislavem Mynářem dostala pokutu 60 tisíc za to, jakým způsobem skartovala utajené dokumenty. Radiožurnálu to potvrdilo ministerstvo vnitra. Prezidentská kancelář pokutu zatím nekomentovala. Zaměstanci Pražského hradu skartovali narychlo utajované zprávy loni na podzim. Mimo jiné i utajovanou zprávu k výbuchům muničních skladů ve Vrběticích, za kterými podle policie stála ruská vojenská rozvědka GRU. O pokutě rozhodl Národní archiv už v září, Pražský hrad původně dostal pokutu 90 tisíc. Proti verdiktu se ale odvolal a případ od té doby přezkoumávalo ministerstvo vnitra, které pokutu snížilo na 60 tisíc. ČRo 13.12.2022
P.S.
Pokutu zaplatí daňoví poplatníci, ti byli potrestáni. Hradní cháska tak beztrestně porušila zákon. JŠ
-1 #16 Jan Šinagl 2022-12-12 16:43
Na hrubej hradní pytel elegantní novinářská záplata. Nevzpomínám si na lepší uzemnění hradního strašidla.

twitter.com/.../...
-1 #15 Jan Šinagl 2022-05-30 09:05
Na více než čtyřnásobek zvýšil Pražský hrad ministerstvu vnitra částku za pronájem Španělského sálu pro udělování cen Policista roku a Hasič roku. Ceremoniál se proto letos po pěti letech přesune do Betlémské kaple. Uvedl to dnes server Deník N. (27.5.2022)

Komentuje se samo. JŠ
-2 #14 Novák 2014-11-26 17:59
Jak expresident Klaus, tak nynější president Zeman, jsou oba sebestřední narcisi a myslí si, že oni jsou ti nejlepší a nejchytřejší. Ostatní jsou všichni pitomci. Klaus k tomu ještě mizerný ekonom. Zeman, vykouřený opilec. Obhroublý paranoidní sprosťák Je to katastrofa co jsme měli a máme v čele rebubliky za osoby.
-2 #13 Pykal Jan 2014-11-23 17:18
To je zajímavé, jak tihleti demokrati typu Šinágla a celé jeho suity by rádi měnili výsledky svobodných voleb. Z čeho žiješ Šinágle a kdo tě platí? Nejsem daleko od pravdy, když si myslím, že tě financují fašistická hnutí a ty seš jejich poslušným poskokem. Ostatně poskakoval jsi jednou na oslavách amrických destruktérů tak vehementně, tak jsi ohýbal hřbet před projíždějícím tankem, až tě málem přejel. To by byla čestná smrt, co, zahynout pod koly amerického tanku? Vem si prapor s hakenkrojcem a můžeš se zas promenovat po Křižíkovo fontáně, úchyle
-3 #12 Fr.Zákostelský 2014-11-17 09:42
Nechapu,nad čím tento národ rozhořčeně hýká.Volba byla svobodná a ukazuje co čechačkové jsou a kam patří.Až na Vaclava Havla jsou ostatní dva potentáti jenom poskoci moskalů a nejméně polovička národa také.
-3 #11 Věra+René Kellerovi 2014-11-09 11:08
Souhlasím se vším co je v otevřených dopisech Zemanovi napsáno. Nepíši nic, protože bych musela opakovat.
-4 #10 zeman je king 2014-11-08 19:09
-3 #9 jo 2014-11-06 14:05
Vítězství republikánů je hrozbou pro Putina a nadějí pro Evropu

lidovky.cz/.../...
+3 #8 Martin Donda 2014-11-03 12:56
Cituji Vitezslav Haramule:
Gottwald byl alkoholik,sifilitik a rusky kolaborant. Dnes se CSR naleza v neprijemne situaci ze se tam snazi dokazovat sve vudcovske schopnosti "Ovcacek Zeman" ktery ma svuj udel stizeny tim ze za nim nestoji 100% Ruda armada,Lidove malice,Pomocna straz VB a SNB a tak nestaci bruslit od mantinelu k mantinelu a menit dresy a ta snazi zoufale predstirat dobrosrdecnyho Milose.TEN SMEJD...

S tím se dá bohužel jen souhlasit. Přestože další zaprodanci zde bdou projevovat nesouhlas dalšími "kliky" na pravdě to stejně nic nezmění.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)