Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Babis 180219Na FACEBOOKU si můžete poslechnout a shlédnout vše podstatné. Každý slušný občan bude souhlasit s obsahem projevu Andreje Babiše (od 33 min.) a primátoraLN Macura 180219 Ostravy Tomáše Macury (od 1:34 hod.)

Hnutí ANO nereprezentuje žádnou ideologii, ale ideu, která oslovuje většinu obyvatelstva. Je třeba prosadit zdravý rozum a službu zemi, která stojí a padá s kvalitou politiků, jak odbornou, tak mravní.  Primátor Macura to vystihl přesně: “Chtěl bych, abychom cílili na lidi, kteří reálně vytvářejí hodnoty.“  

Každé volby jsou lákadlem i pro ty, kteří hodnoty nechtějí vytvářet a jejichž jediná „schopnost“ je dostat se na kandidátku a sloužit především sobě. Je to o to snadnější, jedná-li se o nový politický subjekt. Pokud jsou jednou zvoleni, dělají politici vše pro to, aby si příště zajistili místo na kandidátce.

Je pozitivní a ukázkou demokracie v Hnutí ANO, že byl primátor Ostravy zvolen do předsednictva Hnutí ANO, byť ve volbě jako místopředseda neuspěl. Je to přesto pozitivní signál a posun, kdy i demokracii v samotném Hnutí ANO je třeba budovat a usilovat o ni na všech úrovních.   

Pokud se toto riziko podaří Hnutí ANO ve volbách omezit, bude jeho podpora i nadále stoupat. Je jen dobře, že i toto vážné téma oba řečníci zmínili. Sám jsem osobně podporoval mnohé kandidáty do voleb Hnutí ANO, kteří se po zvolení chovali zcela v rozporu se svými sliby a přáním svých voličů.

Změna volebního zákona by jen prospěla, stejně jako úprava poslaneckých náhrad, které by neměly být paušální. Stejně tak by se měl prosazovat jeden plat a zrušit nemravné příplatky za členství ve výborech a komisích, které vedou a motivují k jejich kumulaci s patřičným dopadem na kvalitu práce. Každý zaměstnanec bere za svoji práci také jeden plat i když může vykonávat v rámci své práce různé činnosti.

Věřme, že vše postupně Hnutí ANO zvládne a bude sloužit občanům a zemi - i ve spolupráci s ostatními stranami, sdílejícími tyto zásady.

Kdosi napsal:  „Netolerovat remcání bez konceptu“. Bylo ho v českém parlamentu více než dost za poledních 30 let!

Jsme dnes v situaci, kdy stát i svět ovládá de facto tzv. „DEEP STATE“. Stát v rámci státu je forma tajné vlády, skládající se ze skrytých moci, která působí nezávisle na politickém vedení země, při prosazování vlastního programu a cílů . Příklady zahrnují státní orgány, jako jsou ozbrojené síly nebo veřejné orgány (zpravodajské služby, policie, tajná policie, správní orgány a vládní byrokracie). Stát ve státě může mít také podobu zakořeněných, kariérových státních úředníků, kteří konají nekonspiračním způsobem, aby prosazovali své vlastní zájmy. Záměr státu ve státě může zahrnovat kontinuitu samotného státu, jistotu zaměstnání pro členy, posílenou moc a autoritu a snahu o ideologické cíle. Může působit v rozporu s agendou volených úředníků tím, že brání, odmítá a podrývá své politiky, podmínky a směrnice. Může mít také podobu vládních společností nebo soukromých společností, které jednají nezávisle na regulační nebo vládní kontrole.

Stručně, stát i svět ve skutečnosti ovládají nevolení lidé a jimi vytvořené struktury a zájmová společenství, která se vzájemně doplňují a kryjí před odhalením a potrestáním. Korumpují a ovládají demokratické instituce a nemálo zvolených politiků. Je to otázkou charakteru a hlavně médií, aby se dostala z jejich vlivu, informovala občany a zabraňovala jejich manipulaci.

Premiér tento systém zná, nedá se koupit jako většina, proto ty zoufalé až komické útoky na jeho zdiskreditování za každou cenu, trvající už roky a stále bezúspěšné. Ti kdo na premiéra útočí, jsou nutně součástí českého „deep state“. Odhalují se sami. Je nadějí naší země, že je to stále více lidem jasné.

Komunistický režim zlikvidoval občanskou společnost a společenskou elitu. Přinutil  obyvatelstvo schovat se do ochranné ulity a chovat se jako společenství bez osobní odpovědnosti, zvyklé, že za ně odpovědnost a ochranu převezme stát. Bez odporu a snadno s lidmi manipuloval. Po roce 1989 převzali komunisté a jejich pohrobky vytvořená zájmová společenství, pohodlně a bez odporu moc. Ovládli demokracii, ale jednají podobně jako za totality. Nadějí naší země jsou proto silní lídři, schopní se tomuto obrovitému tlaku postavit. Obyvatelstvo čeká na takové lidi doslova jako na „boží smilování“, zděšené morálním a mravním stavem země. Proto tak roste podpora premiéra Babiše jako ztělesnění jejich přání a nadějí.      

 

Jan Šinágl, 18.2.2019

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.75 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-6 #1 Jan Šinagl 2019-02-19 18:19
Pane Šinágle, navazuji na Váš článek o sněmu ANO a o projev p. Babiše. Rozuměl jsem všemu, co řekl. A souhlasím, že ANO má svůj politický program. A tím není nic menšího, než záchrana ČR. Je první premiér a politik v zákonodárném tělese, který popravdě se vrací k počátkům devadesátých let a tzv. privatizaci. A to konkrétně a mnohdy i jmenovitě s uváděním těch největších caus. A to v přímé konfrontací s médii a novináři, kteří se bojí jen přiblížit této době rozkrádání a likvidace výrobní základny a to jak průmyslu, tak soběstačnosti zemědělství.

S pozdravem
L.J.Horák

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)