Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

YustitiaŠířit lži o druhých se nemá a je třeba šiřitele trestat. Nicméně verdikt Vrchního soudu v Praze je zajímavý: Pražský městský soud konstatoval už v listopadu 2015, že údaje publikované v napadeném článku byly „absolutně nepravdivé a neověřené”. To je protimluv, pokud je něco nepravdivé, musí to být ověřené, pokud je něco neověřené, neznamená to, že je to nepravdivé. Podle odvolacího senátu byl zásah do práva extrémní a intenzivní (podotýkám veřejné osoby). Odvolací senát jí nepřiznal plnou částku, protože se nepodařilo prokázat, že by nepravdivé tvrzení negativně ovlivnilo i její charitativní činnost. Místo 5 milionů obdrží Dagmar Havlová 4 miliony? Podivná logika a počty VS Praha? Samozřejmě, že se neopomene na konci článku připomenout, že společnosti Bauer Media v ČR a na Slovensku koupila v roce 2018 společnost Mafra patřící do holdingu Agrofert v rámci přímých či nepřímých útoků na premiéra ČR. Článek byl otištěn v roce 2012. V mém případě žaloby na miliony VS Praha nerozhoduje, jen vyhovuje opakovaně odvoláním žalobců, soudy tak trvají roky. …

V případě první žaloby na 3.650.000 z roku 2010. Žaloba se právě vrátila na začátek. Podotýkám, že se jedná také o veřejné osoby a zveřejnění informací známých z tisku roky milionům čtenářů, které jsou pravdivé a nezpochybnitelné. Pouze má osoba je za pravdu trestána likvidační částkou, kdy mé příjmy a majetek nelze s příjmy Bauer média srovnávat, natož návštěvnost či čtennost mých webových stránek a tím i extrémnost a intenzitu zásahu do práva veřejně známých osob z mé strany.

Navíc jsem těmito osobami v masových médiích pomlouván a kam mi není umožněn přístup, abych se mohl bránit. Bohužel nemohu psát podrobněji, abych se nevystavil dalším pokutám a žalobám. Média jsou o mé kauze informována, ale žádné nemá odvahu o ní psát, ačkoliv se jedná o svobodu slova, projevu a právo veřejnosti na informace, kdy veřejně známé osoby nemohou počítat s ochranou soukromí jako běžní občané navíc roky známé široké veřejnosti.

Zákon má chránit soukromí a dobrou pověst slušných lidí, ale nemá být zneužíván na ochranu soukromí lidí, kteří ke slušnému chování mají mnohdy hodně daleko (mezi žalobci je i člověk, jenž zdefraudoval stovky milionů korun - neodsouzen a jeho syn společně s ostatními miliardy – odsouzen nepravomocně před rokem). Spoluprací s PČR jsem dal státu možnost zachránit stovky milionů korun. „Poděkováno“ mi bylo pokutou 600.000,-Kč za „zneužití“ svobody slova… Zákon slouží, resp. je zneužíván ke zcela opačnému účelu - likviduje majetkově i pracovně občany, které by měl chránit. Žaloba je projednávána již 9 let a ví jen Bůh kdy a jak skončí? Žaloba Dagmar Havlové skončila pravomocně po 7 letech…

Je smutné, že žalobci podávají stovky žalob, podnětů na SZ, PČR a další instituce, zřejmě bezkonkurenčně na prvním místě v ČR. Otázkou je, kolik už to stát stálo za ty roky milionů korun? Nabízí se otázka kdo je zde normální a kdo ne? Musí být něco hodně špatně v zemi, která toto umožňuje. Neslušní likvidují pomocí justice a exekutorů slušné občany, kdy neslušní nedělají pro stát nic na rozdíl od těch, které stát s jejich pomocí likviduje.

Jsem likvidován jako novodobý „třídní nepřítel“ částí české justice, jejíž kořeny jsou příliš hluboko zakořeněni v totalitním sytému a který odejde až s nimi, doufejme. Škody, které po listopadu 89 napáchala a stále páchá jsou enormní a nevratné! Je smutné, že opět mezi novináři funguje autocenzura, kdy si o určitých kauzách netroufnout psát, v tom lepším případě…

JUDr. Zdeněk Altner, kterého jsem v jeho posledních letech doprovázel při jeho soudních sporech, zaplatil za boj za právo a spravedlnost svým zdravím a životem. „Nejsme právním státem, ale právnickým“. Měl pravdu. Jeho výrok je platný i dnes. Rovnost občana před zákonem je garantovaná pouze textem Ústavy ČR. Ve skutečnosti je fatou morganou zvláště pro ty, kteří jsou bez majetku a osamoceni.

V mém případě už PČR dostala podnět na možné zločinné spolčení, zatím vše vždy odložila. I u PČR už toho mají slušní policisté dost. Nechme se překvapit.  

 

Jan Šinágl, 22.8.2019

* * *    

Na památku pana Jaroslava Janaty - za obranu před exekutory zaplatil životem! Měl smůlu, nežil v USA, ale v České republice…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)