Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Zeman HamacekPokud je státu k jeho svátku dovoleno něco, co mně jako občanovi ne, je právní stát v koncích. I kdyby měl dostat medaili sám Anton Špelec, ostrostřelec. Nejde jen o Zemana nebo o libovolného jiného prezidenta. Stát prostě nesmí dělat ceremoniály na cizím pozemku, například, nesmí odposlouchávat své občany nad rámec zákonů, nesmí zneužívat svých orgánů, aby získal výhodu třeba v soudním řízení a podobně. Rovnost zbraní, rovnost před zákonem se tomu říká.

„K svátku 28.října dostávají na Hrad pozvánku i tři desítky soudců.Jestli letos pořadatelé slavnosti nemají soudnost a hosty pozvou, měli by aspoň od soudců být odmítnuti. Rovnost před zákonem nemůže být lidem srozumitelněji vysvětlena. Kolegové soudci, měli byste na to pamatovat.“ Josef Baxa, 13.10.2020

Z předávání cen se celonárodní manifestace celkem jistě nestane. Zbude jen pachuť a urážka těch, kdo berou vládní opatření vážně. Snad budou mít pozvaní hosté víc rozumu než prezident.

https://hlidacipes.org/hradni-ceremonial-28-rijna-bude-kdyz-dostava-na-frak-moralka-i-pravni-stat/  

* * *

Výroční zpráva Bezpečnostní a zpravodajské služby za rok 2010, str. 11

"I v roce 2010 byly zaznamenány případy nestandardního jednání některých soudců a státních zástupců, jež představovaly ohrožení řádného výkonu justice. Nestandardní aktivity představitelů justice vykazovaly v mnoha případech znaky kriminálního jednání, které vzhledem k zákonnému vymezení postavení soudců a státních zástupců nelze odpovídajícím způsobem postihnout. Jednalo se mimo jiné o úniky informací z databází soudů či státních zastupitelství, korupční jednání nebo manipulace řízením před soudem. Specifický problém představuje bezpečnostní nespolehlivost některých soudců a státních zástupců. BIS zaznamenala kontakty představitelů justice na osoby z kriminálního prostředí či existenci klientelistických vazeb, které mohou závažným způsobem ovlivnit průběh soudního řízení. Řádný výkon justice byl v některých regionech vážně narušen nedostatečným výkonem funkce státní správy soudů ze strany některých předsedů krajských soudů, což mimo jiné umožnilo podřízeným soudcům pokračovat v manipulacích s insolvenčními řízeními."

„Tato společnost skončí na nedůvěře občanů ve stát“, slova jednoho docenta práv. JUDr. Zdeněk Altner: „Nejsme právní stát, ale právnický.“

V normální zemi by normální lidé, kteří obdrží pozvánku na 28.října na Hrad, by - právě z úcty k tomuto svátku - pozvánku odmítli, včetně vyznamenaných. Je to další nedůstojná taškařice hlavy státu. Ať si medaile rozdá jako v hospodě, kterou už z Pražského hradu dávno udělal. To, že ministr vnitra se vůbec nestydí přijít na Hrad v texaskách jen dokumentuje provinciálnost české kotliny a plebejství jejich nejvyšších představitelů.

 

Jan Šinágl, 14.10.2020

* * *

Otevřený dopis Daniela Hůlky prezidentovi České republiky, Miloši Zemanovi



1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.11 (18 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #1 Jan Šinagl 2020-10-15 17:21
Bez komunistické strany.

Komunisté se stydět nemusí. Jejich zločiny, jak tvrdí, jsou pouhá „pochybení“.

Také „řízená demokracie“ pana Putina není vláda lidu. Je to vláda jednoho člověka, který není odpovědný Dumě, ale Duma jemu.

Tak jako tomu bylo v SSSR za komunistů, za carů, za chánů.

Proto po osvobození Rudou armádou přišla nesvoboda a po ní tanková okupace.

Jejich relikty zakuklené moci zbyly i po tak zvaném převratu, kdy komunisté se přehoupli jako „demokratická“ strana do parlamentu a spolu s levicovými zrádci v pravicových stranách a zvolili anonymně 75% předsedu KSČM do předsednictva parlamentu. Po „revoluci“.

Dnes soudruzi spolu s kompromitovaným předsedou vlády Babišem, spolupracují s českoruským prezidentem Zemanem a ruskými heakry metastazujíce do Evropské Unie.

Bude-li tento rakovinný proces pokračovat, staneme se nežádoucím prvkem v EU, kterého bude nutno se zbavit jako plísně, jako hniloby, jako nakaženého jablka zevnitř.
Napadení demokracie si EU nesmí nechat líbit a podle svých zákonů lidi, kteří se chovají nedemokraticky odstranit armádou. Je to nedemokratické? Je to nutné pro zachování demokracie a evropského celku.

V tomto prohnilém státě už nelze spoléhat na spolehlivé a spravedlivé volby ani na voliče ani na kontrolní orgány.

Léčba domluvami, nedodržováním zákonů, zprofanovaného soudnictví, to vše jsou příznaky nebezpečného onemocnění státu. V takovém případě je nutná operace, odejmutí moci těm kteří do této části Evropy nepatří.

K.Mrzílek.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)