Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zuzana Čaputová presidentka Slovenska: "Respektuji presumci neviny, ale je vidět, že Slovensko prochází očistným procesem a že nikdo už není nedotknutelným".

* * *

Bylo by krásné vidět teď do hlav českých soudců, policejních šéfů i politiků. Těch čestných a bohužel mlčících, ale především těch ostatních. Za řekou Moravou řádí Vichřice, zvláštní policejní operace k odhalování korupce ve slovenské justici, která nezadržitelně zasahuje i do špiček policie – a nechce se zastavit. Těžko si představit, že na Slovensku taková korupce existuje, ale v krásném Česku že se nic podobného neodehrává… Jan Urban napsal další článek z něhož cituji:

Začátkem listopadu přišlo zatím největší překvapení, v kontextu postkomunistických zemí naprosto nevídané a šokující. Slovenská policie zadržela a odvezla k výslechu bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara a tři bývalé velitele elitních kriminálních, protikorupčních a finančních útvarů a odborů.

A Monika Jankovská, za Ficovy vlády státní tajemnice rezortu spravedlnosti, je nyní vyšetřována kvůli ovlivňování privatizačních kauz ve prospěch miliardáře Milana Fiľa. Ten je dnes také českým občanem, ale navíc, což je pro českou politiku poněkud nepříjemné, důvěrným přítelem nejvyššího hradního poradce Martina Nejedlého.

V roce 2018 proto Fiľo dostal dokonce od Miloše Zemana vyznamenání „za filantropii“. Ve slovenských policejních protokolech a médiích ale přibývají informace o jeho blízkých stycích se samotným Robertem Ficem a politických zásazích do justice v miliardářův prospěch. A vyslýchaný bývalý policejní prezident Tibor Gašpar byl zase oficiálním poradcem předsedy ČSSD a českého ministra vnitra Jana Hamáčka.

„Foukne“ i do Česka?

Česká justice, policie i politika zatím raději mlčí. Zatímco slovenská prokuratura a policie zasahují mezi slovenskými soudci, český Nejvyšší soud se vysmál důkazům proti soudci pražského Městského soudu Sotolářovi, který v desítkách případů pozměňoval protokoly o jednání vždy v neprospěch obžalovaných v citlivých kauzách. Doktor Sotolář může soudit dál.

Zatím před českými soudy ještě mohou působit úplatní znalci, kteří jsou schopní ve stejné kauze podat na dvou následujících jednáních soudu dva zcela se vyvracející posudky – a soud, který je poslouchá, nehne ani brvou, namísto toho, aby je na místě diskvalifikoval a podal podnět k trestnímu stíhání za podání nepravdivého znaleckého posudku (Česká znalecká).

Zatím ještě existuje podivný hybrid Kriminalistického ústavu, jehož policejní zaměstnanci podávají jako soukromé osoby na žádost té samé policie před soudy placené znalecké posudky. Nikomu to nepřipadá jako střet zájmů. Nikomu nepřijde zvláštní, že přitom sledují a likvidují potenciální soukromé znalce, kteří by se jim pletli do oboru, stráženého praktikami středověkých cechů.

Zatím jsou čeští policisté, státní zástupci i soudci beztrestní. Mají politické krytí z nejvyšších míst. Zatím. Ale co až jejich ochránci odejdou? Co kdyby konečně někoho i v české policii napadlo zaměřit se na korupci uvnitř české justice? Jednou, snad, Vichřice i Bouře dorazí za řeku Moravu.

***

Na Slovensku zatýkají při akci „Víchrica“soudce, policisty a právníky – kdy začne česká „Vichřice“?

28.říjen: „Oslava“ potlačení zájmů více než poloviny obyvatelstva a zločinu proti lidskosti

J.Š. 6.11.2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)