Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Djokovic NovakDjokovic eskortaV současnosti nejlepší tenista světa, zcela zdravý, přesto nesmí hrát na Australia open. Prohrál tenis a zdravý rozum. Jako výjimečný člověk, podporující charitativní projekty, práci s mládeží a sportovec, měl dostat výjimku. Austrálie ukázala moc, ale současně i slabost,  malost a sklonila se před paragrafy hlouposti.

Jeho účast mohla podpořit smiřování odpůrců i zastánců očkování, ubrat na emocích a podpořit zdravý rozum, kterým se Djokovič řídí a za který bojuje. Většina ho ztratila, naštěstí se jím začíná řídit stále více lidí. Zákazem účasti se dosáhl opak, díky formální vládě zákonů, které ničí stále více společnost, soužití normálních lidí a běh celého světa. Sport je ta nejlepší politika. Je třeba opět naplnit odkaz Piere de Coubertina.

Proč by si nezasloužil „zvláštní péči“, tak jako presidenti a jiné vysoce postavené osoby. Jsou snad také, v rámci „rovnosti všech“ např. při zdravotních potížích, ošetřováni běžnými lékaři, v běžných zdravotnických zařízeních?

Slavnému sportovci bylo zakázáno „pracovat“, přišel o miliony australských dolarů, byl izolován v pochybném zařízení  a nakonec deportován jako zločinec mimo území Austrálie. Těžko to zůstane bez odezvy, kdy byla flagrantně porušena jeho základní lidská práva.

Potom to končí tak, že nařízení umožňují v dopravních letadlech cestovat pouze jednomu cestujícímu. Může být lepší diagnosa těžkého onemocnění celého světa, resp. lidstva?

V roce 1936 se konaly OH v Berlíně v době, kdy svět ještě netušil, čeho bude Hitler schopen. Zanedlouho se budou konat ZOH v ČLR, kdy celý svět ví, jak jsou v této zemi masivně porušována základní lidská práva, existují koncentrační tábory, je provozován obchod s lidskými orgány, které jsou odebírány i zaživa nevinným lidem! My se ještě jezdíme dívat na jejich těla – viz výstava HUMAN BODY.

100 nejbohatších lidí světa vyzývá ke změně daňového systému

Je nespravedlivý, kdy by měli být zvýšeny daně bohatým. Zdvojnásobili své jmění. 160 milionů lidí trpí ve světě hladem, 6 milionů dětí umírá ročně hlady. Kdo by nesouhlasil. Je jen otázkou jak by se nastavily hranice?

Otázka svědomí

Jak bohatí přispěli k životu druhých, nakolik přispěli společnosti a nakolik sobě svým mnohdy nezřízeným blahobytem? Není to o totalitě, komunismu, ale vyspělé demokracii, vyspělosti jednotlivce, slušnosti, solidnosti, mravní vyspělosti výjimečných, aby potvrdili i svými činy svůj pozitivní vztah k prostředí kde žijí. I Novak Djokovič k nim nepochybně patří.

Bohatí lidé v ČR mají také možnost

Kdyby žil Tomáš Baťa, dávno by to navrhl. Na druhé straně jeho systém práce a výchovy spolupracovníků, by takovéto problémy dnešního světa nepřipustil. I proto se začíná opět vyučovat na VŠ jeho systém práce a řízení podnikání. Je stále nepřekonaný a nabízí řešení nahromaděných problémů i dnešního světa. Žil skromně, pracoval tvrdě, o výsledky své práce se dělil se všemi. Řídil se zdravým rozumem.

Návrat zdravého rozumu je nutný. Na tom by se shodl Novak Djokovič i s Tomášem Baťou.

 

Jan Šinágl, 20.1.2022

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Jan Šinagl 2022-01-21 16:55
... Srbský tenista opakovaně prohlašoval, že se nechce nechat zatáhnout do očkovacího cirkusu a že by mělo být svobodným rozhodnutím každého člověka, co si nechá píchnout do těla a zda o tom bude někoho informovat. Přestože australští politici a též novináři vybízejí, že je celá sága už minulostí a aby se už začali všichni věnovat tenisu, dle britského deníku The Sun chce Djokovič po australské vládě za „špatné zacházení“ odškodnění ve výši šesti milionů dolarů.

Máslo na hlavě má i svaz

Bývalý starosta australského města Brighton John Locco ve středu listu Herald Sun řekl, že viděl díky svým zdrojům dokumentaci mezi Tennis Australia (místní svaz a také pořadatel Australian Open) a Djokovičem.

Dle spisů vyplňoval australský tenisový svaz veškerou vízovou dokumentaci za Djokoviče. Svaz mu hradil letenky, dům v Melbourne (ten vůbec nevyužil) a taktéž veškeré soudní výlohy.

„Mluvil jsem o tom proto, že Novak přijel do Austrálie a byl očerněn,“ vysvětlil Locco své pohnutky ke zveřejnění informací, které kritizovaný prezident Tennis Australia Graig Tiley ve čtvrtek dementoval.

Co ale nevyvrátil, respektive to lze těžko, jsou informace od samotných tenistů, že to s přísným testováním na covid mezi hráči, rozhodčími a všemi lidmi spojenými s Australian Open není zas tak žhavé.

Jako první celý systém ostře zkritizoval Bernard Tomic, který se pokoušel o restart v kvalifikaci. Prohrál v úvodním kole, krátce po zápase pak byl pozitivně testován na covid. Ten prodělal před turnajem i jeho krajan Kyrgios, který se přitom rozhodně nevyhýbal kontaktu s fanoušky a který se poslední dva týdny celé Austrálii chlubí novou přítelkyní Costeen Hatziovou.

Testování ani hlášení výsledku není povinné
„Po příletu do Austrálie musel každý hráč podstoupit pátý a sedmý den PCR test,“ prohlásil Tiley ve čtvrtek po nátlaku domácích žurnalistů. Dle toho nakoupili pořadatelé na 40 tisíc rychlých antigenních testů pro všechny zúčastněné (zhruba 3000 lidí). Jenže...

„Testování není povinné, stejně jako hlášení výsledků. Ano, dostaneme každý den test, ale jestli si ho uděláme, nebo ne, je na nás,“ řekla Garbiňe Muguruzaová. „Já se testuji každý druhý den,“ dodala.

Její přemožitelka Alizé Cornetová naopak přiznala, že věří svému očkování, takže nejenže se netestuje, ale chodí na večeře do centra Melbourne, prochází se podél řeky Yarra či se po městě projíždí na kole.

„Člověk nemůže přestat žít. Nemůžete přestat chodit ven a užívat si života, jinak budete navždy žít v bublině. A to já nechci,“ pronesla důrazně dvaatřicetiletá rodačka z Nice.

„Nemůžu uvěřit, co se tady děje. Nechávají hráče přicházet na kurt, zatímco mají rychlotesty zabalené na pokojích,“ bouřil se na konci minulého týdne Bernard Tomic.

„Myslím, že řada hráčů ho měla už při příletu, další to mají teď,“ přidal se ve středu Alexander Zverev. „Zatím jsem se netestovala krom těch PCR povinných,“ řekla domácí naděje Maddison Inglisová startující na divokou kartu.

„Existuje povinnost hráče se otestovat, pokud cítí příznaky, všechny informujeme, co mají dělat, nosí roušky, mají rozestupy, dodržují hygienu,“ reaguje Tiley. Hodně chabě, dlužno dodat.

Ostatně, momentálně jsou hráči a hráčky už ve 3. kolech dvouher, za které je odměna 180 tisíc dolarů, za postup do 4. kola už 300 tisíc. Australští novináři pak trefně poznamenávají, že ani oni by podobnou gáži neriskovali, navíc když nemusí.

Jen pro srovnání: když se hrál loni v létě v Austrálii významný kriketový turnaj, denní PCR testování bylo povinné a odhalilo na 50 pozitivních uvnitř celé bubliny, ženská profesionální liga australského fotbalu pak má během celé sezony povinné antigenní testování před vstupem hráček na zápasy i tréninky...

Zdroj: lidovky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)