Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Praha 4.3.2022: Pozvánka na konferenci CoronaDuel 2022

***

V rozhovoru hovoříme o příběhu MUDr. Jana Hnízdila, přístupu k dnešní celostní medicíně, diskutujeme strach v dnešní společnosti, schvalování dnešních zákonů včetně pandemického zákona, rozdělování lidí a průběhu demonstrací, dnešním pohledu na dezinformace, vlivu dnešních národních i globálních médií, významu dat či mezinárodních vědeckých časopisů. Odvážně hovoříme o vakcinaci a průběžných změnách v oficiálních dokumentech. Věnujeme se zejména mezilidským vztahům a rozdělování společnosti. "Jakmile lidi rozdělíte, tak s nimi můžete manipulovat. Toto je pandemie strachu. Covid pass je něco jako stranická legitimace...".

P.S.

Biolog Jan Konvalinka vystupuje na ČRoPlus takřka denně, jako host moderátorky Barbary Tachecí. Samozřejmě se ho nezeptá, proč je vlastníkem 1 % akcií společnosti Diana Biotechnologies, jedné z největších laboratoří s PCR testováním, jemuž za rok 2020 náleží 1,04 milionu korun zisku. Konvalinka tak využívá svého pravidelného pořadu v Českém rozhlase k propagaci testování ku svému prospěchu a firmy, kde je podílníkem. Někdo z našich peněz bohatne, platíme si z našich peněz i ČRo, který pomáhá našim penězům na cestě k těm, kteří nebudou mít nikdy dost. J.Š.

Praha 27.1.2022: Přelomová 1.ČS KONFERENCE – COVID 19

Vážení pánové,

 
Jsem Vám velmi vděčná a moc děkuji za to, co děláte. Mám na mysli neutuchající soustavnou korespondenci a mravenčí práci při vysvětlování, argumentování a vedení lidí k " probuzení se".
 
Bohužel "inteligence" je historicky největší brzdou pokroku. 
A právě u nich je nejtěžší (za jízdy) sepnout výhybku, aniž by vlak vykolejil, ale také aniž by vlak musel předtím úplně zastavit (v medicíně nejde jen tak přestat a změnit směr, je to kolos a za ním obrovské soukromé zájmy, jak všichni víme).
 
Poslední týdny, měsíce my sestry a ve zdravotnictví a zákonech sběhlí laici - např. Petra Rédová, Adriana Čipižáková, Lenka Tarabová ale i řada anonymních lidí - jsme v roli trochu Jana Husa, trochu Johanky z Arku . Sypou se na nás útoky ze všech stran...
 
My, povětšinou ženy (archetypálně, a to v jakékoliv profesi) jsme můstkem mezi inteligencí (vnímám lékaře, právníky, vědce, politiky... v archetypu muže) a "lidem".  
 
My vrážíme ten klín do soukolí starého nefunkčního systému.  Jsme to my silné ženy, matky , jedna vedle druhé zocelené těžkými životními osudy. 
 
Nyní jsme už unavené věčným bojem, obranou a sebeobranou ve věcech, které jsou ve zdravé společnosti naprosto přirozené a zásadní (vnucovane ukony v těhotenství, u porodu, v pediatrii, ve školství, na ospod...jedna agresivní organizace vedle druhé). My hájíme své děti, rodiny, život...a jsme už unavené, mnohokrát pokořené, ale hrdé.
 
Proto, právě proto jsem Vám vděčná a patří Vám můj obdiv a dík. 
 
Obdiv k tomu, že zvedáte tu pomyslnou rukavici a vykračujete stejným směrem, že stojíte při nás a vedle nás, že nás podporujete a tím chráníte, že plníte i svou rytířskou roli a chrabře tasíte své meče - ať už v podobě psacího pera, odvážného slova či osobních schůzek v "jámě lvové".
 
Ještě jednou díky.
 
Srdečně zdravím 
Eva Živa Peterková
22.2.2022
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2022-02-22 10:27
---------- Původní e-mail ----------
Od: Mgr. Petr Marvan
Komu: Milan Kubek
Datum: 21. 2. 2022 17:05:15
Předmět: Re: Pro info - můj názor na Covid je zcela odlišný

Vážený pane presidente,

nejsem sice lékař, mám vzdělání přírodovědné, ale přesto si dovolím reagovat na to, co jste napsal váženým kolegům lékařům, a to zejména proto, že tam zaznamenávám řadu nesrovnalostí se skutečným stavem.

Především nesouhlasím s tím, že na Covid umírá 40 lidí denně. Umírají především starší lidé, kteří mají řadu dalších chronických onemocnění a kteří jsou mnohdy na Covid pouze pozitivně testovaní. Dále nesouhlasím s tím, že je Covid třetí nejčastější příčina úmrtí. Jménem platformy Síla Slov jsme poslali v souladu se zákonem č.106 dotaz, zda by nám mohlo být sděleno, kolik lidí, udávaných ve statistikách úmrtí, zemřelo primárně na Covid. Odpověď zněla, že se žádná taková úmrtí neprokázala. V případě zájmu mohu tuto informaci poskytnout.

Také nesouhlasím s udávaným číslem 350 tisíc nakažených. Jedná se o počet pozitivně testovaných a Vám jako lékaři je určitě znám rozdíl mezi pozitivně testovaným a skutečně klinicky nemocným, tedy průkazně symptomatickým pacientem.

S čím lze ve Vaší zprávě souhlasit je to, že vládní rozhodnutí snížit platby za státní pojištěnce by mohlo ohrozit kvalitu lékařské péče. V této souvislosti je ovšem potřeba dodat, že finanční rezervy zdravotních pojišťoven nejsou nekonečné a i z Vašich odborných kruhů zaznělo, že nesmyslné plošné testování zdravých lidí stálo více, než 50 miliard korun.

Jinak s prognózami ohledně dalších "vln" této "pandemie" bych na Vašem místě počkal, stejně tak s hodnocením nízké proočkovanosti, protože z průběhu této "omikronové vlny" jasně vyplývá, že plně očkovaný člověk naprosto nemá záruku, že se nenakazí, nebo že neskončí v nemocnici, či dokonce na JIPu. Naopak, země s vyšší proočkovaností, jsou variantou omikron zasaženy mnohdy více, než Česká republika. To, že omikron nezpůsobil zahlcení nemocnic, je důsledkem toho, že většina nemocných má skutečně velmi lehký průběh. A pokud se budeme bavit o přetížení nemocnic v předešlých vlnách ,tak je dle mého laického soudu na místě položit si otázku, zda to nebylo způsobeno neléčením pacientů v raném stádiu nemoci ze strany řady zbytečně vyděšených praktických lékařů.

Já osobně totiž znám naopak lékaře, kteří se nebáli covidové pacienty skutečně léčit a neomezili se na sdělení "vezměte si paralen, čaj s citronem a lehněte si do postele".

A právě o tom, ale nejen o tom, jak skutečně léčit symptomatické pacienty s onemocněním Covid 19, byste se hodně dozvěděl jednak na stránkách PLKu (www.paralelnilekarskakomora.eu), ale především na Corona Duelu dne 4. 3. v 17:00 v hotelu Don Giovanni, kam si Vás jako tiskový mluvčí dovoluji co nejsrdečněji pozvat.

S přáním hezkého dne v dokonalé úctě
Mgr. Petr Marvan
-3 #1 Jan Šinagl 2022-02-22 09:59
Vážení pánové,

Jsem Vám velmi vděčná a moc děkuji za to, co děláte. Mám na mysli neutuchající soustavnou korespondenci a mravenčí práci při vysvětlování, argumentování a vedení lidí k " probuzení se".

Bohužel "inteligence" je historicky největší brzdou pokroku.
A právě u nich je nejtěžší (za jízdy) sepnout výhybku, aniž by vlak vykolejil, ale také aniž by vlak musel předtím úplně zastavit (v medicíně nejde jen tak přestat a změnit směr, je to kolos a za ním obrovské soukromé zájmy, jak všichni víme).

Poslední týdny, měsíce my sestry a ve zdravotnictví a zákonech sběhlí laici - např. Petra Rédová, Adriana Čipižáková, Lenka Tarabová ale i řada anonymních lidí - jsme v roli trochu Jana Husa, trochu Johanky z Arku . Sypou se na nás útoky ze všech stran...

My, povětšinou ženy (archetypálně, a to v jakékoliv profesi) jsme můstkem mezi inteligencí (vnímám lékaře, právníky, vědce, politiky... v archetypu muže) a "lidem".
My vrážíme ten klín do soukolí starého nefunkčního systému. Jsme to my silné ženy, matky , jedna vedle druhé zocelené těžkými životními osudy.
Nyní jsme už unavené věčným bojem, obranou a sebeobranou ve věcech, které jsou ve zdravé společnosti naprosto přirozené a zásadní (vnucovane ukony v těhotenství, u porodu, v pediatrii, ve školství, na ospod...jedna agresivní organizace vedle druhé). My hájíme své děti, rodiny, život...a jsme už unavené, mnohokrát pokořené, ale hrdé.

Proto, právě proto jsem Vám vděčná a patří Vám můj obdiv a dík.
Obdiv k tomu, že zvedáte tu pomyslnou rukavici a vykračujete stejným směrem, že stojíte při nás a vedle nás, že nás podporujete a tím chráníte, že plníte i svou rytířskou roli a chrabře tasíte své meče - ať už v podobě psacího pera, odvážného slova či osobních schůzek v "jámě lvové".

Ještě jednou díky.

Srdečně zdravím
Eva Živa Peterková

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)