Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin HitlerPutin Klaus ZemanVůbec první Putinovo veřejné vystoupení však skončilo fiaskem. Měl jménem primátora Leningradu přednést Lensovětu zprávu. „Skoro ze sebe nedokázal vykoktat slovo, jen se potil, bylo to naprosto příšerné,“ uvedl později jeden z přítomných.

Už když pracoval pro Sobčaka (Anatolij Alexandrovič Sobčak, starosta Petrohradu a Putinův mentor), nesnažil se Putin zajistit potraviny pro lidi strádající reformami, ale na jejich úkor se obohacoval a spolčil se s mafií.

Přesně tak, Putin se nehlásil do KGB bránit národ a podporovat partaj. KGB byl největší gang ve městě. Putin jako dítě patřil k uličním gangům a chápal, jak je důležité patřit k tomu správnému. A SSSR nemělo lepší gang než KGB. Putin se ale v sovětské rozvědce vysoko nevypracoval. Své místo našel, teprve když pracoval pro Sobčaka. Jeho největší talent byl být vyjednavačem. Uměl zařizovat věci. Obzvláště ve vyjednávání obchodů a dohod mezi státními úřady a mafií. Zatímco Sobčak vznešeně řečnil, Putin mu vydělával peníze špinavými obchody.

Tajemník Šutov, který se odvážil veřejně Putinovy a Sobčakovy praktiky kritizovat, zemřel zbědovaný a zmrzačený ve vězení s nejpřísnější ostrahou. V devadesátých letech každý v Rusku, komu to pozice umožňovala, hrabal pod sebe. V ulicích se objevily nové neonové tabule a mercedesy, zatímco většina populace se protloukala mizerií. Putin se postaral, aby patřil k nepatrnému procentu privilegovaných. Nikdy mu nezáleželo na lidech. Pokud tedy nepodporovali jeho politické ambice.

Objevily se zprávy o vydírání ruské armády mafií. Je skutečně v takovém rozkladu?

Jde o případy v menších posádkách. Vysvětluji si to tím, že velitel je spolčený s místní mafií. Není to tak, že mafiáni můžou volně vcházet do kasáren. Ale je to projev toho, že korupce v armádě je pro Rusy stále fenomenální problém. Hlavní vojenský prokurátor říká, že celých čtyřicet procent fondu pro vojenské dodávky se rozkrádá. Což pomáhá vysvětlit to, co se děje na Ukrajině.

Celý článek>

***

Není svinstva, které by se nedalo schovat za vlastenčení

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #4 Jan Šinagl 2022-10-16 18:19
Rusové zastřelili šéfa filharmonie v Chersonu, nechtěl pro ně dirigovat.

Ruské okupační úřady plánovaly v Chersonu uspořádat 1. října slavnostní koncert u příležitosti Světového dne hudby, uvedlo ukrajinské ministerstvo. Mělo se tak demonstrovat „obnovení pokojného života“ v Chersonu.

Dirigent však s nimi „kategoricky odmítl“ spolupracovat. Navíc se netajil svými názory a současně odmítl opustit okupované město. Kvůli svým postojům byl zastřelen, tvrdí ukrajinské ministerstvo.

novinky.cz/.../...
-1 #3 Jan Šinagl 2022-10-16 14:41
Putin byl na summitu v Kazachstánu ponížen vlastním zlozvykem. Úctu už k němu nemá nikdo.

Ruský prezident Vladimir Putin je pověstný tím, že nechává své partnery před jednáním čekat. Teď sklízí, co si zasel.

O čekání šéfa Kremlu na katarského emíra Tamim bin Hamad Sáního informuje web Mirror. Setkání obou mužů proběhlo v rámci summitu v kazašské Astaně. Záběry z místa ukázaly, že ruský prezident Vladimir Putin při čekání nervózně kopal o sebe patami. Na sociálních sítích se tak začaly objevovat zprávy, že šéf Kremlu konečně začíná pociťovat vlastní medicínu. Čekání si vyzkoušela ruská hlava státu také před setkáním s prezidentem Tádžikistánu Emomali Rahmonem.

udalosti247.cz/.../...
-1 #2 Jan Šinagl 2022-10-16 11:04
Putin jako zločinec. Běsnícího propagandistu Solovjova dohnalo staré video

twitter.com/.../...
-1 #1 Jan Šinagl 2022-10-09 14:33
Posílám Vám to proto, že jsme to zažili od Rusů někdy v r 1991-3. Už si to přesně nepamatuji,tzv. "ruští emigranti" /Vyšní lhoty- tábor/, vystřelovali závodními
luky šípy s měděným lankem, a zkratovali tak pravidelně jakési VN vedení do Nošovic /tam je rozvodna/- tehdy nebyl Hyundai.
Podstata věci je, že věděli přesně, kde se mají trefit a jak se tam dostat.

spiegel.de/.../...

arašid

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)