Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rychecky_1 Z webu autora níže uvedeného textu: „Nechci zde doporučovat žádnou politickou stranu, protože žádná ideální neexistuje. Chci jen aby lidé, až budou rozhodovat ve volbách o budoucnosti naší země, pořádně popřemýšleli a měli k tomu dostatečné podněty. A aby se snadno nedali zmanipulovat. Osobně věřím, že žádný člověk nechce škodit a není v jádru zlý. Škodí pouze proto, protože nemá dostatek informací, nebo jeho inteligence nestačí na to aby si tyto informace zpracoval.“

Doplněno o moji korespondenci s předsedou ÚS ČR, ředitelstvím PČR JK, ředitelem ÚOOZ a ředitelem ÚOKFK, ve věci Občanské žaloby a TO na Ing. Michaela Hrbatu, náměstka ministra obrany ČR Alexandra Vondry.

 

Pavel Rychetský pochází z ultrakomunistické právnické rodiny, požívající absolutní důvěru komunistické internacionály – Kominterny. Působení právní kanceláře Josefa a Evy Rychetských za nacionálně-socialistické okupace 1939 - 45 a jejich vztah k arizaci židovského majetku je zastřen tajemstvím, stejně jako v případě rodiny Václava Havla, JUDr.Stanislava Křečka a mnohých dalších. Matka Pavla Rychetského, JUDr.Eva Rychetská, narozená 18.09.1912, evidovaná Centrálou komunistické tajné policie Státní bezpečnost jako agentka pro boj s vnitřním nepřítelem, číslo agenturního svazku 24239, dokonce pracovala pod vedením nejvyššího právního teoretika komunistického teroru Viktora Knapa, jinak agenta pražského Gestapa a po roce 1945 pak zřejmě i sovětské vojenské rozvědky GRU, v právním odboru Kanceláře prvního komunistického presidenta Klementa Gottwalda. Tam se aktivně podílela na vraždění odpůrců komunistické diktatury. Její podpisy najdeme pod zamítnutými žádostmi těchto lidí o milost před jejich popravou. Zřejmě proto byl po 17.listopadu 1989 Pavel Rychetský vybrán, aby se stal největším bojovníkem za tzv. „právní kontinuitu“ polistopadové republiky s vražedným komunistickým systémem, čímž zajistil pod vedením Václava Havla a ruku v ruce s ostatními „revolucionáři“ ve vedení Občanského fóra, absolutní beztrestnost všem komunistickým zločincům. Krátce po tomto úspěchu byl JUDr.Pavel Rychetský dosazen do tehdy nejdůležitější funkce - postu Generálního prokurátora České republiky. Tímto byla beztrestnost vrahů až do dnešního dne na 100% zaručena. Skuteční stratégové změn ve východní Evropě v roce 1989 si opravdu nemohli na hromadách povražděných odpůrců komunismu dovolit laxní přístup a ponechat něco náhodě. Šlo nejenom o globální moskevskou politiku Kominterny, ale i o ně samotné a o jejich rodiny…

* * *

Ústavní soudce pobouřil návrh na Sokolův 'nadsoud'

* * *

P.S.

Doplňuji níže o moji e-mailovou korespondenci s předsedou US ČR JUDr. Pavlem Rychetským. Mimochodem krátce po obhájení jeho rigorózní práce se tato objevila na italském velvyslanectví v Praze a posloužila k jeho nemalému pobavení. Doplnění mého článku o právě vyznamenaném brig. gen. v.v. Mikuláši Končickém o komentáře pana Živana Loukoty, nejsou také zrovna potěšujícím čtením. Doufejme jen, že pan gen. Mikuláš Končický, po protestu proti okupaci v roce 1968 vojsky Varšavské smlouvy, odevzdal také všechna ruská, případně polská, maďarská a německá vojenská   vyznamenání…?! Je zajímavé, že v archivu ABS a EZO o něm nejsou vedeny žádné záznamy jako o „vrcholně nepřátelské osobě“…?!

ZDE naleznete vyjádření ředitele ÚOKFK plk. Mgr. Tomáše Moravce ve věci podání mé OBČANSKÉ ŽALOBY, ze dne 20.10.2011.

ZDE vyjádření ke stejnému ředitele ÚOOZ plk. Mgr. Roberta Šlachty ze dne 25.10.2011.

ZDE vyjádření PČR, krajského ředitelství Jihomoravského kraje, územního odboru Vyškov, ve věci mého několikrát doplňovaného TO, na náměstka ministra obrany ČR Ing. Michaela Hrbatu. Názor si učiňte sami. Umím si dost dobře představit, že pan náměstek ministra obrany, mající prověrku na stupeň přísně tajné, má nepochybně i možnosti jak jich využívat ve svůj prospěch a pojištění své beztrestnosti. Je to jen otázkou charakteru. Zatím veřejnosti poskytuje pan náměstek všechny důvody k tomu, aby si myslela, že k charakternosti a čestnosti, odpovídající jeho vysoce odpovědnému místu, má opravdu, ale opravdu hodně daleko.

Mimochodem je zajímavé, že ačkoliv těmto špičkovým pracovištím PČR posílám vše přes datové schránky, tedy zdarma, ve velké většině mi odpovídají písemně, doporučeně, tedy zbytečně utrácejí peníze daňových poplatníků. Vše souvisí se vším!

 

Jan Šinágl, 1.11.2011

* * *

 

Z mé korespondence s předsedou Ústavního soudu ČR JUDr. Pavlem Rychetským

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Prosba

Datum:

Thu, 14 Dec 2006 15:44:44 +0100

Od:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Rychetský Pavel US <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Vážený pane předsedo,

 

v archivu UK v Praze jsem si chtěl prostudovat Vaši disertační práci jako studenta právnické fakulty. Bohužel to bez souhlasu jejího autora nelze. Mohu Vás tímto požádat o souhlas k jejímu prostudování?

 

Děkuji Vám předem.

 

V úctě

 

Jan Šinágl

https://www.sinagl.cz

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

----- Original Message -----

From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Sent: Monday, January 29, 2007 3:03 PM

 

Vážený pane,

 

Můj sekretariát mi sdělil, že máte zájem o mou disertační práci. Nevím jak Vám mám vyhovět, protože žádnou disertační práci jsem nepsal. Pokud máte na mysli mou rigorózní práci z r. 1965, tj 41 let starou – snad je někde na fakultě. Sám ji dávno nemám, ale vzpomínám si, že byla o italském ústavním třízení (na katedře ústavního práva). Více nejsem schopen Vám již sdělit.

 

S pozdravem Pavel Rychetský

 

-----------------------------------------------------------

 

----- Original Message -----

From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Cc: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Sent: Thursday, March 01, 2007 3:52 PM

 

Pane Šinágle,

 

měl jsem v úmyslu Vám dát souhlas k nahlédnutí do mé rigorózní práce na Univerzitě Karlově. Když jsem zjistil jakým způsobem o mně a mé rodině píšete ve svých mailech, které rozšiřujete po internetové síti, rozhodl jsem se že tak neučiním.

 

Pavel Rychetský

předseda ÚS

 

----------------------------------------------------------------------

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re:

Datum:

Mon, 5 Mar 2007 12:25:06 +0100

Od:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Rychetský Pavel <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

 

Pane předsedo Ústavního soudu České republiky,

 

svůj souhlas jste mi už přece dal? Z Vaší reakce na moji žádost to, byť nepřímo vyplývá? Mohl byste blíže specifikovat co Vám na mém způsobu šíření informací o Vás a Vaší rodině vadí. Nešířím nepodložené informace. Pokud někdy dojde k omylu, rád se omluvím a dám prostor k vyjádření druhé straně. Přečtením Vaší rigorózní práce si chci jen ověřit objektivnost informací, které se mi o Vás náhodně dostávají. Je povinností novináře na ně ve veřejném zájmu reagovat. Bojíte se snad zveřejňování pravdy o Vaší minulosti? Jako nejvyšší soudce a tedy nejvyšší představitel morality byste se neměl mít snad za co stydět? Staráte se o dodržování ústavnosti v naší zemi, kde mnoho zákonů i díky Vaší veřejné, politické činnosti, navázalo na komunistické a jejichž hořké ovoce nyní sklízíme. Jsou i nepsané zákony mravní. Je snad mravné a hodné předsedy Ústavního soudu, když jeho jméno je v názvu advokátní kanceláře, byť v ní nepracuje a doufejme z její práce žádným způsobem neprofituje? Z Vašeho jména v jejím názvu advokátní kancelář profituje zcela určitě. Neměla snad Vaše rigorózní práce na PF UK název – Pokojný přechod Italské republiky k socialismu? Máte snad obavy z jejího uveřejnění? Stydíte se za to co jste kdysi napsal? Za svoji maminku nemůžete, ale pracovala v sekretariátu zločince a vraha Klementa Gottwalda. Umíte si snad představit, že by předsedou Ústavního soudu SRN byl člověk, jehož matka byla sekretářkou Adolfa Hitlera?! Ve Vašem životopise na stránkách ÚS ČR není zmínka o Vašem členství v KSČ, tzn. že jste nikdy nebyl členem KSČ? Zamlčujete snad jako předseda ÚS ČR pravdu? Proč jste se nezmínil o Vaší rigorózní práci či ji nepřipojil k Vašemu životopisu? Proč se o Vašich rodičích píše pouze, že pocházíte z rodiny pražského advokáta? Co dělali a kde všude pracovali konkrétně Vaši rodiče za vlády totalitního režimu? Můžete blíže osvětlit, jak proti Vám bylo zahájeno trestní stíhání, když jste opustil místo soudního čekatele u Městského soudu v Praze a obratem nastoupil jako odborný asistent na PF UK – za vlády komunistů? To vše by mělo patřit k Vašemu životopisu, jak je běžné u těchto vysokých funkcí, ovšem jen v demokraticky vyspělých zemích. Vaše dosavadní činnost a Vámi používané formulace stále dokazují, v jakém prostředí a pod jakým vlivem jste vyrůstal a jak Vás toto prostředí a výchova neodstranitelně poznamenaly. Potřebná sebereflexe je zřejmě ve Vašem případě obtížná či nemožná. Žil jste příliš dlouho v prostředí, které Vaše myšlení a postoje jednostranně, deformovaně utvářelo - tak jako mnoha jiným, kteří v totalitním systému museli vyrůstat a kteří i dnes ovlivňují dění a život v naší zemi - které podle toho také vypadají. Současný stav právního systému, který jste i Vy rozhodujícím způsobem pomáhal budovat je toho důkazem. Opět se odsuzuje mnoho nevinných a nepohodlných a osvobozují darebáci – částečně i díky zákonům, které jste pomáhal i Vy zavádět. Lidé opět, podobně jako v 50. letech neví a netuší, jaké zlo v naší zemi vládne a co se v ní skutečně děje. Je ostudné, že osoba s tak nejasnou minulostí je předsedou Ústavního soudu ČR a že se u tohoto soudu nacházejí i soudci, kteří totalitní systém pomáhali budovat. Snad přitom byly splněny všechny předpisy a požadavky, ale rozhodně ne ty podstatné pro výkon tak důležité funkce – mravní nezpochybnitelnost soudce. Společností očekávané mravní gesto od odpovědných, byste mohl vyslat i Vy - svým okamžitým, pokorným odstoupením z funkce předsedy Ústavního soudu ČR, pomoci tak obnovit jeho důstojnost – a vrátit francouzskému prezidentu Váš Řád rytíře čestné legie v hodnosti důstojníka, ale to už jsme opět u těch dobrých mravů, že…

 

Jan Šinágl

angažovaný občan, nezávislý publicista

 

----------------------------------------------------------

 

----- Original Message -----

From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Sent: Monday, May 26, 2008 3:27 PM

 

Pane Šinágle, s ohledem na sprostý a lživý obsah vaší elektronické pošty jsem původně vůbec nehodlal reagovat ani na váš poslední mail z 19.5.2008 týkající se mého postupu ve funkci generálního prokurátora na jaře roku 1990. Ale s ohledem na bludy, které ve svém mailu šíříte činím výjimku. Generální prokuratura skutečně provedla na základě podnětu branných a bezpečnostních výborů obou komor Federálního shromáždění prověrku nakládání s archivy Státní bezpečnosti, která potvrdila, že na vedoucích místech vnitřní správy FMV i statisticko evidenčního odboru jsou stále vysocí důstojníci bývalé Státní bezpečnosti, kteří prováděli lustrace poslanců Federálního shromáždění a dalších ústavních činitelů a to na základě pokynu tehdejšího ministra vnitra R. Sachera. Šetření orgánů prokuratury však nemělo nic společného s rozhodnutím ministra Sachera zřídit Fond Z, které ovšem – jak i vaše přílohy dokládají – časově předcházelo prověrce ze strany orgánů prokuratury. O výsledku šetření byly příslušné ústavní orgány informovány a jedním z následných opatření bylo jmenování nového I. náměstka FMV Jana Rumla a posléze i příprava tzv. lustračního zákona, na které jsem se již podílel jako místopředseda federální vlády. Vaše domněnky ohledně Fondu Z jsou tedy ve vztahu k mé osobě zcela nemístné a lživé, stejně jako vaše tvrzení, že má před mnoha lety zesnulá matka pracovala v sekretariátu presidenta Gottwalda (kde nikdy nepracovala) nebo, že já jsem byl „dlouholetým členem KSČ“, ačkoliv mé členství trvalo necelé tři roky mezi lety 1966 a 1969. Žádám vás, abyste mne již svou vylhanou elektronickou poštou neobtěžoval.

 

Pavel Rychetský

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.86 (7 Votes)
Share

Komentáře

+7 #16 Ing. Jan Chlumský 2011-11-20 23:58
Tak slavný advokát pan Pavel Rychetský tedy žádnou disertační práci nepsal? Připomíná mi to podobného výlupka naší politiky, pana prezdenta Klause. Ten se alespoň nějak snažil veřejnost oblafnout... Je příliš mnoho neznámých v historii pana Rychetského, než aby se dalo předpokládat, že to je slušný pán s čistou minulostí. Dnes hyeny zestárly a jsou to všichni milí staříci, vznuzující důvěru mladých... Možná, že by nám ti všichni Dewetterové, Hradilové, Ianusové atd mohli prozradit něco z jejich rodinné historie, jak jsou mladí a co vědí o metodách a praktikách komunistů v dobách kdy pan Rzchetský "působil" v komunistickém soudnictví, zatím co oni mám dojem nebyli ještě na světě. Mám syna, nejspíš v jejich letech, který bolševikům u nás sedl na lep a vrátil se od dobrého bydla v daleké emigraci v Kanadě "volit ve svobodných volbách doma". Jen zapomněl, že u nás díky Havlovi není koho volit, i kdyby volby byly tisíckrát demokratické. Věřím, že dnes jeho enthusiasm značně pohasl. Vymlátit komunisty považoval za hon na čarodějnice a ejhle, tu to méme... Pan Rychetský bez historie, s podezřelou minulostí, v čele Ústavního Soudu. Pane Šinágl, děláte velice záslužnou práci a na ty chudé duchem nebo pomatené duše nehleďte. Potřebovali by si komunizmus prožít na vlastní kůži.
+9 #15 Ianus 2011-11-09 21:45
Cituji Jan Šinagl:
Nedávno někdo napsal na tomto webu: „Neustále mne udivuje, kde se bere to, že ožebračovaní, místo na autory lumpáren vlítnou na autora na lumpárnu poukazujícího. To už musí být nějaký patologický posun v myšlení...“ Daleko závažnější, nekomunistická témata, zůstávají bez komentářů…? J.Š.

Nabídnu vám možné vysvětlení: na vaše obvyklé bláboly si totiž většina čtenářů už zvykla a v podstatě se jimi baví, ale soudě podle reakcí pod článkem jim poněkud vadí, když nýmand kope do skutečné osobnosti.
-1 #14 pivko1111 2011-11-06 12:11
Jedna věc je fakt-bojovat proti bolševický mafii je nadlidský úkol-přeji hodně štěstí pane Šinágl
-1 #13 David Dewetter 2011-11-04 17:27
Pane Šinágle, většina lidí, jak se tu tak rozhlížím, komentuje především to, že si prokazatelně vymýšlíte kraviny a vydáváte je za objektivní a mnohdy až investigativní novinářskou práci. Patrně jste blázen, což samozřejmě není trestné a v mnoha ohledech je to i veselé. Nekomunistická a faktická témata zde nikdo komentovat nemůže, není jich.

Ještě douška - pročetl jsem si vaše maily panu Rychetskému - projeďte si pravidla českého pravopisu, hlavně používání čárek v souvětí. Budete za o něco menšího vola.
-5 #12 Jan Šinagl 2011-11-04 09:19
Nedávno někdo napsal na tomto webu: „Neustále mne udivuje, kde se bere to, že ožebračovaní, místo na autory lumpáren vlítnou na autora na lumpárnu poukazujícího. To už musí být nějaký patologický posun v myšlení...“ Daleko závažnější, nekomunistická témata, zůstávají bez komentářů…? J.Š.
+1 #11 Mlady 2011-11-03 17:20
Ja si myslim, ze lide inteligentni odhali podvodnika podle jeho vystupovani za delsi dobu a ve vztahu k Rychetskemu
1-proc dostal tak vynosne zamestnani za komunismu jako pravnik bytoveho podniku?
Kazdy vi, ze kdo nekoho podmazal.tak byt dostal
2-proc odmita vzit funkci prezidenta
to neni pro jeho skromnost, ale predseda Ustavniho soudu je nejvyhodnejsi ze vsech funkci - nikdo ho nemuze kritizovat ani odvolat a plat ma jako prtezident-kter y vul to nevi, tak ho chvali.
3-proc si urval hned funkci gen.prokurata-s tacilo pak rici jeho komunistickemu predchudci anebo jinemu vysokemu Stb-naval materialy na mne a na dalsi, jak ti reknu a mam vsechny ty disidenty v hrsti.
Nikdo jiny v te dobe nemohl Stbakum poroucet.
+11 #10 Ken 2011-11-03 10:15
Vážený pane Šinágle,

hraní si na nezávislého, čistého, správného a charakterního Vám opravdu nesluší. Na příspěvky či komentáře, které Vám evidentně nekápnou do noty, odpovídáte jako štamgast hospody IV. cenové skupiny. Možná ani netušíte, že těmito bezprostřednost mi vlastně odhalujete svou pravou povahu. Pokud je demokracií a bojem za jakousi spravedlnost ve Vašem podání možnost psaní "hodnotných" článků opřených o bulvární či pavlačové drby, prosím. Jak však správně upozorňuje jeden z přispěvovatelů, touto Vaší "tvorbou" časem narazíte na člověka, který nebude mít tolik grácie, přehledu a opravdové inteligence jako např. pan Rychetský
a Vy budete mít možnost konečně poznat, co demokracie opravdu je.
A to Vám srdečně (ne)přeji.

S úctou

Ken
+5 #9 M.Kvapil 2011-11-02 22:22
Nikomu nenutím svůj názor, ale tento článek je opravdu ubohý. Trapné pavlačové pomluvy okořeněné pseudomoralizov áním. Být autorem, asi bych ho v tichosti stáhl a nedělal si dále ostudu.
Miroslav Kvapil
+14 #8 David Dewetter 2011-11-02 21:50
Pro pana Šinágla: Zcela s vámi souhlasím, snad vás posudky o nepříčetnosti a patologické paranoie zachrání před kriminálem.
-11 #7 Jan Šinagl 2011-11-02 21:11
Zdá se, že nedostatkem praktického, studijního materiálu pro psychology či psychiatry, tento web jen tak trpět nebude. J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)