Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cesti poslanci v rakouskem parlamentuMezi návrhy „za zásluhy“ najdete i jména Petr Fiala, či Evžen Erban? Na skvělé osobnosti soudkyni ESLP  Kateřinu Šimáčkovou a ředitele Člověka v tísni Šimona Pánka, se nedostalo. Stejně jako na členy Odbojové skupiny bratří Mašínů, kde byl navržen jen nejslabší člen skupiny Zbyněk Janata. Navržen byl i prof. Josef Kalvoda, náš bezesporu nejlepší historik, dosud široké veřejnosti neznámý a zamlčovaný.

Seznam navržených je „mravní diagnosou hodnot“ občanů zákonodárců i společnosti. Nedivme se tomu množství titulů, ani tomu, že naše armáda nikdy za 100 let existence státu jeho území nebránila. Témata Mašínů a sudetských Němců dosud rozdělují společnost. Je to stále „politikum“, hrající podstatnou roli v parlamentních i prezidentských volbách. Malí politici nemohou dělat „velkou“ politiku a ze země skutečně velkou, a vyspělou – jsou jejím věrným obrazem i produktem.

Češi vždy upřednostnili „bůček před svobodou“ a přežitím za každou cenu. Hrdinové padli v boji, nebo stihli včas odejít do exilu. Naše armáda nikdy nebránila za posledních 100 let své území. Bojovali, riskovali a obětovali jen jednotlivci, či jiné země za naši svobodu. „Hospoda, chata, zahrádka,  pohoda“ a vlastní prospěch, byla je a bude vždy na prvním místě. Etnikum, které se připravilo o svoji elitu, nemá svobodnou budoucnost, jen „sloužení a soužení“. Jsme konstatující společností, neschopnou efektivního řešení. Baťa by ji nazval „vydýchávací“. Zaslouženě jsme na druhém místě v klientelismu za prvním Ruskem (19%, 16%USA 5%). Drancujeme si stát sami, jako už mnohokrát v minulosti. Vzmůžeme se jen na stěžování a naříkání si, potom si svůj osud zasloužíme.

Vtip doby: Přijde děda do banky uložit si stokorunu. „A co když banka krachne?“ „Tak Vám to zaplatí vláda“, odpovídá úřednice. „A co když padne vláda?“. Úřednice: „A to Vám za tu stokorunu nestojí?“

Vše začíná kvalitní výchovou, vzděláním a osobním, motivujícím příkladem. Práce na generace. JŠ

***

Postoloprty 3.6.1945: Češi by mohli říci: „Je nám líto co se stalo.“

Praha 10.5.2023 Klub cestovatelů: „Politický systém Švýcarska a porovnání s Českou republikou“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)