Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hnizdil_1„Je třeba buldozer, který by politickou žumpu vyhrnul, nový systém nemůže vzniknout na hnoji“. … „Obávám se, že i odbory jsou součástí starého systému. Mohou využít toho, že dokážou dostat lidi do ulic a pak davem manipulovat.“ … „Loni za mnou byl jeden poslanec parlamentu, že sledoval moje vystoupení a názory na medicínu a že by chtěl, abych mu dělal poradce pro zdravotnictví. A co bych mu prý jako poslanci poradil, že by měl v parlamentu udělat. Tak jsem mu pověděl: „Sežeňte si semtex, opásejte se a na nejbližší schůzi se odpalte.“ Už se neozval.“

 

ČESKÁ POZICE: Jak by měl vypadat?

HNÍZDIL: Lidé se mě ptají: „Co chceš dělat, jaký máš plán?“ A já odpovídám: „To mi nerozumíte, já nejsem spasitel, nemám recept, nechci, abyste mne volili. Jde o to, abychom nový společenský řád vytvořili společně, každý přispěl svými zkušenostmi a znalostmi.“ Snažím se o to v medicíně. Měli bychom se poučit z chyb sametové revoluce, kdy jsme si naivně mysleli, že stačí jít zacinkat klíči na Václavské náměstí, nenáviděný režim mávnutím kouzelného proutku zmizí a my tady budeme mít ráj na zemi. Pak jsme šli domů a nechali psychopatům obrovský prostor, úplně bez kontroly. To se nesmí opakovat. Demonstrace směřující k odstranění režimu budou nezbytné. Tím ale práce pro občana nekončí, nýbrž začíná. Nesmíme pustit politiky ze řetězu – ať tam bude kdokoli, musí být pod důslednou občanskou kontrolou, musí se zodpovídat, skládat účty, musí být odvolatelný. V podstatě přímá demokracie.

ČESKÁ POZICE: A osobní zodpovědnost?

HNÍZDIL: Osobní, ekonomická, trestně-právní… konkrétní odpovědnost za vlastní činy, to politici neznají. K tomu je musíme dokopat. Sami to nikdy neudělají.

ČESKÁ POZICE: Předpokládám, že v rámci současného systému byste mezi psychopaty do politiky osobně nešel...

HNÍZDIL: Loni za mnou byl jeden poslanec parlamentu, že sledoval moje vystoupení a názory na medicínu a že by chtěl, abych mu dělal poradce pro zdravotnictví. A co bych mu prý jako poslanci poradil, že by měl v parlamentu udělat. Tak jsem mu pověděl: „Sežeňte si semtex, opásejte se a na nejbližší schůzi se odpalte.“ Už se neozval. Jsem přesvědčený, že tento systém se reformovat nedá. Vstoupit do něj nehodlám.

ČESKÁ POZICE: Před rokem jste s Petrem Havlíkem inicioval výzvu NEO 2011. Nakonec jste z ní vystoupil, protože pan Havlík deklaroval podporu Andreji Babišovi, aniž by se zeptal signatářů výzvy. Mají lidé jako podnikatel Babiš šanci systém změnit?

HNÍZDIL: S panem Babišem jsem se osobně sešel a lidsky na mne udělal dobrý dojem. Chápe ohrožení – ano, ohrožuje to jeho byznys, jeho motivy pro mne ale nejsou podstatné. Má ekonomickou sílu, pohyboval se v tom systému léta, má kontakty a ví, jak podsvětí funguje. Je třeba buldozer, který by politickou žumpu vyhrnul. Nový systém nemůže vzniknout na hnoji. Pan Babiš by mohl sehrát pozitivní roli, ale jen pokud bude reflektovat rovnocennou spolupráci s občanskými iniciativami. Pokud bude schopný potlačit svoje ego a nebude se řídit stylem „já, Babiš, to je moje firma, já to platím a bude to podle mě“. Tedy nikoli „já Babiš“, ale „my občanské iniciativy“: Česká konference, Vyměňte politiky, Nadace proti korupci, Občané proti korupci, Vraťte nám stát...

Na nedávné schůzi občanských iniciativ se projednával návrh požadovat zveřejnění všech dokumentů BIS, všech odposlechů (více o požadavcích občanské platformy Vraťte nám stát se dozvíte v článku Občanský demokrat versus občanská společnost – pozn. red.). Nepovažuji to za dobrý nápad. Vylít mezi lidi další špínu, jako by jí už nebylo dost. Měla by se vytvořit sanační skupina, v protichemických oblecích, gumových rukavicích, aby ten toxický odpad vyvezli, někde zakonzervovali a občanům sdělili rámcovou informaci: je to támhle, je tam Bárta, Janoušek, Bém, hradní partička… vyhýbejte se tomu velkým obloukem.

ČESKÁ POZICE: Řadil byste mezi alternativní síly, které by mohly přinést změnu, i odbory?

HNÍZDIL: Odbory jsou reálná síla. Pan Zavadil byl na demonstraci hodně slyšet. Obávám se však, že i odbory jsou součástí starého systému. Mohou využít toho, že dokážou dostat lidi do ulic a pak davem manipulovat. Podívejte se, jak dopadl velký odborový boss Richard Falbr. Taky hlučel v ulicích a teď sedí v Evropském parlamentu. Milan Štěch se prohlučel na šéfa Senátu. David Rath se přes lékařské odbory a komoru prodral na místo hejtmana. Vstoupili do systému, získali peníze, moc, jsou spokojení. Odevzdat se do rukou kohokoli, včetně odborových vůdců, se nemusí vyplatit.

ČESKÁ POZICE: Souhlasíte s přímou volbou prezidenta?

HNÍZDIL: Ve chvíli, kdy v sobě někdo objeví prezidenta a začne shánět peníze a přesvědčovat lidi, že on je ten pravý, tak ten by prezidentem být rozhodně neměl. Naopak, prezidentem by měl být člověk, který jím být nechce, u kterého lidé znají jeho charakter, výsledky jeho práce a on je vůbec nemusí přesvědčovat, ale naopak – lidé půjdou za ním a poprosí ho, aby byl tak laskavý, zanechal dočasně svojí práce a pomohl prezidentskému úřadu i naší zemi vrátit těžce poškozenou prestiž. Paní Bobošíková, pánové Zeman, Okamura, Fischer..., kteří dávají najevo, že o to stojí, jsou mi a priori podezřelí. Prezident by měl být mravním symbolem. Jako byl například Ivan Medek.

ČESKÁ POZICE: Je ale společnost schopná někoho takového v přímé volbě vybrat?

HNÍZDIL: Musíme na tom pracovat. Poslední nepřímá volba byla naprosto zdiskreditovaná a nevěrohodná. Šlouf, Weigl, tajné služby, úplatky, ztracení poslanci, zlomené tužky... odporná žumpa. Z ní snad ani nemohl vzejít jiný prezident. Před lety jsem pracoval v Itálii a poznal se s lidmi z mafie. To je ctihodná společnost. Má svoje zásady, svá pravidla, svoji čest. Drží slovo. Naše politická reprezentace něco takového vůbec nezná. Apelovat na politiky peticemi? To může maximálně vyvolat povytažené obočí! Oni musejí pocítit tvrdý tlak, země se bude muset úplně zastavit. Jako těžce nemocný pacient – zastavit se a promyslet, co dál. Změnit hodnoty, provést obrat.

http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/jan-hnizdil-politicti-psychopati-nas-vedou-ke-zkaze-mozna-i-k-valce?page=0,2

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #2 Julius 2012-05-09 17:35
Ve všech těch článcích a vyjádření lidí jako je pan Hnízdil ( respektuji a rozumím co říká naprosto !!) prostě nevidím, neslyším ani slechu ani vidu, ani čárku o tom, že by se měli vyvézt i smrady Havlova establismentu.. Celý Špalíček byl v roce 1989 elektrizován a nadupán lidmi kteří viděli možnosti a chtěli u toho být !! Byli u toho tak jako jejich prezident.. Moc se nám z tohoto naprosto klíčového období neotvírá k debatě což ??? Legislativci po-převratové době, kde jste, kdo jste ? Kdo bránil Ústavnímu zakotvení práva občanů na referendum ??( oni tomu ovce nerozumí..). Kdo smetl ze stolu návrh na Ústavní zákon o státním vyrovnaném rozpočtu ? Kdo pardonoval celé struktury staré moci a implantoval je do svých úřadů a osobních záležitostí. Pan Čalfa a spol...a spol a spol. Herr Gott wie sagen die Deutsche.. Cožpak nám někdo nevysvětlí proč a z jakých povolení zašmelil státní poklad ( fyzické zlato z ČNB) právě do Německa v roce 1998 a za nejisté Německé státní dluhopisy a obligace EU !!!! ?????? Proč všichni ti signatáři stále kverulují nad establismentem politiky a jmenují poslední a nebo stále stejná jména a KRUTĚ se vyhýbají roku 1990 a celé té havlovsko-disid ensko-herecké triádě, kdy se rozehřívala trouba a chléb byl ještě ve stádiu kvašení... Tam bylo prostoru !!!! Souhlasím s panem Hnízdilem, jenom to je potřeba pěkně provětrat a nebát se toho !
Z gruntu.
+1 #1 Pavel K. 2012-05-05 12:08
Zlatá slova pana MUDr. Jana Hnízdila. Má naprostou pravdu, hlavně v tom, že se současnou politickou žumpou není možné do budoucna dělat nic lepšího, než ji vyvézt.
Otázkou je, jakým způsobem dosáhnout toho, aby se ti, kteří se dnes ve vrcholných funkcích "uhnízdili" je konečně opustili. Je jasné, že oni se tam budou držet tak dlouho, dokud jim to dovolíme. Musíme jim důrazně říci, že takovéto zrůdy nehodláme už nikdy respektovat a volit. A těm současným dát jasně na vědomí,že jejich čas provždy skončil!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)