Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kiseljov_a_ZemanKdyž se strhl humbuk kolem zatýkání Nečase, dalo se tušit, že to vůbec nemusí být jen o možné korupci, ale že se může od něčeho skutečně velkéhoMldek_Jan účelově opět odvádět pozornost. Ejhle, něco skutečně velkého se zřejmě chystá a vítr vane, jak jinak, opět z Východu...?! Zvítězíme“ a budeme mít nejen ruskou ropu a plyn, ale i elektřinu z jádra! J.Š.

Souznění ve věci dostavby Temelína zavládlo v úterý na Žofíně mezi ruským velvyslancem v Česku Sergejem Kiseljovem a stínovým ministrem financí ČSSD Janem Mládkem. Oba dva na akci rusko-českého konsorcia MIR.1200 u příležitosti založení společnosti Nuclear Power Alliance zvolali ve svých projevech "Zvítězíme" a sklidili potlesk přítomných. Kiseljov má lobbing za Rosatom, který se o stamiliardovou zakázku uchází prostřednictvím svých dceřiných společností v konsorciu se Škodou JS, v popisu práce. Mládek se ale vzhledem k současné politické krizi brzy může ocitnout v roli toho, kdo bude rozhodovat o tendru, který má běžet podle zákonných kritérií. "Dostavbu Temelína provází složité problémy, ale myslím si, že zvítězíme, jak řekl pan velvyslanec," ukončil svou řeč na Žofíně Mládek.

Jde o práci pro české firmy, hájí se Mládek

Později pro Aktuálně.cz popřel, že by tím chtěl vyjádřit podporu rusko-českému konsorciu v tendru. "To jsem myslel tak, že zvítězíme, když se podaří překonat všechny překážky, o kterých jsem mluvil. Chápal jsem to jako podporu dostavbě Temelína. Protože to znamená práci pro české firmy a pro občany a také nějaké postrčení ekonomiky. Tím pádem je legitimní i debata, kolik která nabídka přinese této věci," uvedl později pro Aktuálně.cz Mládek.

Právě ruská strana se chlubí tím, že nabídne nejvíc zakázek českým firmám.

Před zástupci konsorcia Mládek uvedl, že projektu nenahrávají současné ceny elektřiny. Podle něj je třeba vyřešit otázku případných garancí výkupní ceny elektřiny z nových temelínských bloků, aby nezvýšily deficit státního rozpočtu a zároveň nepoškodily domácnosti.

ČSSD je pro dostavbu Temelína

Zmínil také unijní kontext jádra, protože ČSSD v případě ujmutí se vlády bude chtít podle vyjádření jejích představitelů Česko vrátit do centra evropské integrace, v tomto případě konzultovat jaderné záležitosti s Evropskou komisí. EU však zvlášť po Fukušimě zvýšila obezřetnost vůči energii z jádra. "Můžu deklarovat za sociální demokracii, že jednoznačně podporujeme dostavbu Temelína," řekl také Mládek na Žofíně. Představitelé konsorcia ho na pódiu uvedli s tím, že už veřejně vyslovil názor, že současná koaliční vláda by ani s novým premiérem o tak zásadní věci už vzhledem k současné politické situaci rozhodovat neměla. Na otázku, zda nemá obavu, že by mohlo konsorcium vnímat a prezentovat jeho vystoupení jako vyjádření podpory jednomu konkrétnímu uchazeči, uvedl Mládek následující: "Využít se dá všechno. Nikdy jsem ale neřekl, že jsem tím podpořil jednoho z kandidátů."

Mládkova podřeknutí

Mládek už jednou vysvětloval svou řečnickou neobratnost. Na sjezdu ČSSD na jaře nazval živnostníky "parazity". Nakonec musel vzít svá slova zpět a omluvit se. Mládek nebyl v úterý jediným vysoce postaveným hostem s politickým zázemím. Velkého potlesku se dočkal také bývalý ministr průmyslu za ČSSD a blízký přítel prezidenta Miloše Zemana Miroslav Grégr. A nebylo to poprvé, kdy by se lidé blízcí ČSSD pohybovali na akcích konsorcia. Už dříve jednu jejich tiskovou konferenci podpořil dnešní stínový ministr průmyslu Milan Urban. Mládek Aktuálně.cz řekl, že chodí i na akce konkurentů Rusů, konkrétní však nebyl.

Konsorcium MIR.1200 v úterý představilo nově založenou společnost Nuclear Power Alliance (NPA), která by v případě jeho vítězství v tendru byla zodpovědná za realizaci projektu. "Tato společnost přebírá od konsorcia praktické řízení tendru," řekl novinářům předseda představenstva NPA Josef Perlík. Podle něj společnost ještě letos vytvoří pracovní místa pro šedesát vysoce kvalifikovaných odborníků, v případě úspěchu v tendru by se počet zaměstnanců zvýšil zhruba na tisíc.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=782918

* * *

P.S.

Policie vyšetřuje takřka v přímém přenosu, úniky policejních fotografií, videí, zvukových záznamů a jiných dokumentů jsou už takřka denním standardem! Obchod a „zisk“ má prioritu, morálka, poctivá práce, osobní odpovědnost, služba druhým, se stávají  neznámými pojmy, resp. už jsou jen k smíchu. Takové „hodnoty a kvality“ vedou jen k bídě, drahotě, úpadku a zániku.  Nejspolehlivějším „kontrolorem“ je žitý, vnitřní mravní zákon. Bude-li dodržován, stačí se naučit několik základních zákonů z paměti a vyučovat je na všech stupních škol. Nebude-li toho dosaženo, nepomohou ani tisíce sebelepších zákonů. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #1 \jan Chlumský 2013-06-26 18:00
Zapomněl snad pan Mládek na americký radar? co práce a zisku pro české firmy nám tak uniklo, nehledě na to, že bychom byli zas o krůček dál od rudých bratrů na Východě. Atomové tikání, kterého máme díky ruskému Kievu i tak plnou republiku se Temelínským odpadem jen zvýší. Rozhodně víc rakoviny než od nějakého otáčejícího se radaru daleko na kopci. Na vojně u vojenských radarů do nás radary praly pulsní mikrovlnné "šťouchy" z několoka desítek metrů. Dodneška, ve věku 72 z toho žádné zdravotní důsledky nemám a mám 4 zdravé, nepostižené děti. pan Mládek by si měl upřesnit priority. Česko je prostě nebetyčný blbákov.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)