Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis AndrejTakovýto podrobný životopis by měl předložit veřejnosti každý politik, každá veřejně činná osoba ve funkcích z vysokou odpovědností. Obávám se, že tak podrobný, otevřený, čitelný životopis, jako přeložil veřejnosti Andrej Babiš, nepředložil veřejnosti dosud žádný polistopadový politik a žádná osoba ve vysokých státních funkcích. Někdo má důvod se za svůj životopis a životopis svých rodičů stydět. Andrej Babiš k těmto lidem nepatří, ani jeho rodiče.

… Vážení spoluobčané, nikdy jsem si nemyslel, že budu psát tak podrobný životopis. Dělám to proto, že v minulosti a hlavně dnes o mně píší média mnoho polopravd a lží. Jak je všeobecně známo, boj proti médiím se nedá vyhrát, a i když jsem se několikrát soudil s týdeníkem Respekt, výsledkem bylo jen další opakování již zveřejněných lží. Vymahatelnost práva v České republice je velmi složitá, a přestože jsem jednou soud na ochranu osobnosti vyhrál, předmětný týdeník se mi stejně neomluvil. …

… Vážení spoluobčané, je jasné, že o mých nových aktivitách kolují různé názory, spekulace. Mí nejbližší kolegové se pravděpodobně domnívají, že jsem se zbláznil, někteří novináři spekulují o tom, že chci ještě více zbohatnout, resp. že to dělám proto, že chci dělat se státem „kšefty" a další nesmysly.

Je pravda, že jsem se stýkal s politiky přibližně do nástupu Topolánkovy vlády. Pak jsem přestal chodit na jakékoliv akce, kde jsou politici přítomni, protože jsem na situaci u nás zásadně změnil názor. Každý, kdo sledoval náš vývoj, ví, že jsme nikdy za historie Agrofertu nic neukradli a neděláme obchody na úkor státu jako některé jiné finanční skupiny.

Iniciativa ANO má za cíl sjednotit všechna hnutí a všechny lidi, kteří chtějí v našem nefunkčním státě změnit poměry. Není to o tom, kdo tady co ukradl, ale o tom, aby tito lidé přestali krást a přestali se angažovat v našem veřejném životě. Není možné, aby tuto zemi znovu řídili lidé, kteří způsobili situaci, ve které se nacházíme. Dluhy, skoro žádné investice, zmrazování příjmu občanů a hlavně korupce, kam se člověk podívá. Nemám žádnou ambici sedět v parlamentu nebo ve vládě. 

Naším politickým hnutím se snažíme pomoci této zemi, která má velký potenciál stát se dalším Švédskem nebo Švýcarskem, ale je už 22 let na cestě, která skončí pro všechny špatně. Není důležité, jak je to jinde. Důležité je, abychom to zkusili změnit kvůli sobě a naším dětem.

Nebudu prodávat základní majetek - 28 listinných akcií Agrofertu. Ale nabízím české společnosti své manažerské schopnosti při zorganizování hnutí za budoucnost tohoto státu. Mělo by být založené na bázi konzultací, které předloží návrhy řešení problémů ekonomiky a společnosti jako alternativu těch řešení, které hlásají politické strany. Nevím, jestli se mi to podaří, ale než zemřu, budu moci svým dětem říct, že jsem to alespoň zkusil.

Autor: Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

1. 7. 2013

Celý životopis: http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/blogy/12512/muj-podrobny-zivotopis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.31 (16 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #11 Fedor Midanko 2016-11-20 17:12
Halo vazeni,
kdyz ANO tak take ANO, kdo pracuje a ma jeste pravou pracovni moralku, gratuluji a preju panu Babisovi mnoho uspechu v dalsi cinnosti. Jenom ti, kteri to neumi mu zavidi. Ja jsem od 69-o mimo rodnou zem, 45 let v Nemecku a nyni v Australii, mohu rici vim co to znamena ztoho velikeho chaosu ktery tam byl se uspesne proboxovat. Moje velike blahoprani a hlavne mamuti zdravi.
-2 #10 Pavel Šenkyřík 2013-10-07 09:07
Jsou snad nečlenové KSČ automaticky ti nejmravnější? I nesmiřitelné postoje jeho kritiků jsou obrazem nemocné společnosti, která neuznává pokoru, naději a odpuštění. Nezodpovědná kritika je pohodlná, řešení se odváží málokdo a když, tak se plnou silou hledá vše špatné a dobré nezajímá?....
Musíme rozlišit,psát CV exponované osoby je jiné,než prospěcháčka,ža datele o zaměstnání,"bet ona" karieristu nebo že se to jen vyžaduje,stejně jako to,že někdo byl v KSČ lidé berou jako zvadlý list na zemi.Daleko horší je o tom kamuflovaně mluvit,zahlazov at,ospravedlňov at,podsouvat,na vádět,moralizov at a exhibovat nad tímto faktem.Nečlenov é jsou více mravní než členové,o tom nemusíme polemizovat.Nao pak členové jsou mnohdy slušnější,ale neutápějme se v nesmyslech.Nave nek,kdo obstojí ať jde příkladem,nic víc
-2 #9 Jan Šinagl 2013-10-07 08:12
Zvláštní, až patologická kritika Babiše a neochota se seznámit s jeho vysvětlením a dokumenty? Může dělat 50 let dobrou práci, ale zůstane špatný, protože byl v KSČ? Jsou snad nečlenové KSČ automaticky ti nejmravnější? I nesmiřitelné postoje jeho kritiků jsou obrazem nemocné společnosti, která neuznává pokoru, naději a odpuštění. Hlavně když postkomunisté postaví příští rok v Plzni památník obětem vyhnání Čechů ze Sudet, které nikdo nevyháněl a které tam nahnala po vzniku Československa vláda při násilné čechizaci Sudet. Nezodpovědná kritika je pohodlná, řešení se odváží málokdo a když, tak se plnou silou hledá vše špatné a dobré nezajímá? Jsme zvláštní národ.
+5 #8 Pavel Šenkyřík 2013-10-07 06:12
Ani ho nečtu,každý,kdo kandidoval nebo vstoupil do KSČ po 1968 musel souhlasit se vstupem vojsk na naše území.Jsou to tudíž vlastizrádci a co od nich můžete tedy čekat? VŠECHNO !!!CV slouží pouze k ospravedlnění a pokání - karikurije se k obrazu svému.Ať dá Babiš 100 mil na zvelebení pomníků obětem komunismu a budeme mu povětšinou věřit,jinak je to plácání do vody...
+6 #7 petr jansky 2013-09-04 17:42
pane sinagle, tomuhle rikate zivotopis? a dokonce podrobny? patrne vam babis ucaroval
0 #6 fidelín 2013-09-03 09:47
Šinágl je nasazeným agentem, který zde v ČR má vyvolávat občanské nepokoje. Na jedné straně brojí proti komančům, na straně druhé je velebí do nebes - viz. Andrej Babiš! Vždy se nachomýtne tam, kde z toho má on sám prospěch.Je to kretén! Měl by jít na psycho vyšetření
+3 #5 Miloslava Chalupová 2013-09-01 21:14
+3 #4 Miloslava Chalupová 2013-09-01 10:57
Velká obezřetnost je OBECNĚ skutečně namístě. Každý zvolený kandidát - poslanec, má velkou šanci stát se ministrem či premiérem. STŘET ZÁJMŮ
+1 #3 Jan Šinagl 2013-08-31 13:12
Doporučuji podrobný životopis Andreje Babiše. Pokud někoho více přesvědčí stále stejné strany, programy a politici, kteří podobné životopisy nezveřejni, nedivte se potom výsledku voleb a stavu země. Ze byli všichni komunisté zločinci a neschopní a všichni nekomunisté svatí a schopní, si může myslet jen naiva, hlupák, či darebák.
+4 #2 Anti 2013-08-31 00:25
Typicka komunisticka rodina, jeden by se z toho poblil.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)