Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rychetsky PavelRozkaz zněl jasně - A. B. Bartošovi s láskou věnuje Česká televise – Martin Michal si hraje naKoci Petr velkého příslušníka židovské obce - Putin couvá – Vyhraje Ukrajina Eurovision?

Ani trochu ne. Sice se domnívá, že by onen měl být nadosmrti vyškrtnut se seznamu advokátů, ale to vůbec neznamená, že by k němu pociťoval cokoli jako zášť, nepřátelství nebo jinou formu nelásky: vždyť přece složil soudcovský slib a soudce podjatý prostě být nemůže! Nevěříte-li, přečtěte si onu nehoráznost sami. Řízení o ústavní stížnosti, které se tím mění ve frašku, dále na tomto blogu sledovat nebudeme, a procesně reagovat, bude-li to nezbytné, budeme pouze v takové míře, aby to Petru Kočímu nemohlo způsobit další šikanu; rozhodnutí o ústavní stížnosti, přirozeně nepříznivé, posléze na znamení úcty k Pavlu Rychetskému vytiskneme na jemný papír a rozděleno na vhodně dimensované díly zavěsíme k použití do nejmenší z místností v mém bytě. Osobně jsem si P. Rychetského z doby jeho vládního působení vážil a proto naprosto nechápu, proč se nyní sveřepě odmítá vyloučit již z druhé kausy, v níž je osobně zainteresován a nemůže být proto nestranný: prvním byl případ vítkovských žhářů, ve kterém poškozené zastupoval Pavel Uhl, Rychetského protégé a advokát jeho vlastní kanceláře Rychetský, Hlaváček, Krampera a partneři.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/pavel-rychetsky-neni-vuci-petru-kocimu.html

* * *

Rozkaz zněl jasně

Ano, jasně: antisemitských incidentů musí být ve výroční zprávě pražské židovské obce víc než vloni, pokud možno výrazně víc. A tak musel přijít na pomoc malý podvod: projdete-li přehled počínající na str. 11 a budete pozorní, nemůže vám ujít, že až do 2. května 2013 je vše zdánlivě v pořádku, ale pak se uděje zázrak přírody, a užaslý pozorný čtenář sleduje, že se mezi incidenty loňské přimíchaly, jakoby nedopatřením, ty z předloňska. Jen podle data v URL je jejich celkem třicet, přičemž to, že je u nich uvedeno správné, o rok posunuté datum, usvědčuje Obec z vědomé a záměrné lži a podvodu.

Zázračnými počitadly Věry Tydlitátové to začíná, a podvody podobného kalibru – na tento, mimochodem, naletěla všechna česká media – to končí.

Kontrolní otázka: domníváte se, že se židovská obec za nyní toto faux pas omluví a zprávu opraví? Jsem asi naivní, ale přese všechny špatné zkušenosti s ní si myslím, že ano.

Aktualisováno.
Obci jsme napsali a napjatě očekáváme odpověď.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/rozkaz-znel-jasne.html

* * *

A. B. Bartošovi s láskou věnuje Česká televise

Nevesel, ba žalostiv byl by předvolební život v této skutečnou demokracií nenavštívené zemi, kdyby nebyl aspoň jeden předvolební spot ředitelem příslušné veřejnoprávní sdělovací instituce zakázán. Původci zakázaného díla si obvykle nemají důvodu stěžovat, neboť tato forma propagace je levná a účinnější než cokoli, co by to televisního nebo rozhlasového vysílání dokázali sami vpravit.

Před evropskými volbami, touto škraboškou zakrývající demokratický deficit Evropské unie (jež, jak jako přesvědčený eurofederalista již dlouho tvrdím, se buď zreformuje nebo v bolestech zanikne, ale neodbíhejme), připravila takový spot skupina podivínů okolo novináře Adama B. Bartoše a Ladislava Zemánka; přesný název jejich truchlivého spolku po mně, prosím, vědět nechtějte, schopnost vybrat název snadno zapamatovatelný není oné skupině stejně jako jiným, notabilně např. Pravým Cibulkovcům, vlastní.

Vidíme pot pourri všech zel, co jich soudobé konspirační theorie znají: přistěhovalectví, islamismus, svobodné zednáře, sionismus, surveillance state, povinné očkování, euro, chemtrails, 911, Matrix a nakonec přirozeně pereniální ikonu všech antisemitů, Leopolda Hilsnera podřezávajícího košeráckým nožem naši modrookou holku Anežku.

Osobně soudím, že takto pojatý volební spot je spíše než pro politologa materiálem pro psychiatra, avšak klíčová otázka je tu jiná. Totiž: je přijatelné, aby se ředitel rozhlasu a televise stali v předvolebním období garanty zákonnosti nebo dokonce politické korektnosti k odvysílání předloženého materiálu?

Jsem přesvědčen, že nikoli, takovou roli musí plnit nezávislý orgán veřejné moci, např. Nejvyšší správní soud, a své ingerence do volebního procesu by při tom měl omezit na naprosto nezbytné minimum. Jestliže dosavadní případy proskribovaným spotům a jejich tvůrcům spíše dopomáhaly k popularitě, jak dlouho bude trvat, než některý příliš iniciativní (nebo, jak prostý lid praví: předposraný) ředitel pocítí nutkání pomoci svému volebnímu favoritovi a zakáže spot jeho konkurenta?

Jestliže mám všechny dosavadní zákazy za excesivní a v demokratické společnosti neodůvodněné (a ten poslední, v tomto textu traktovaný, asi ze všech nejvíc), za daleko větší nebezpečí pokládám samotnou možnost takové předvolební selekce, soustředěné do rukou dvou lidí, ředitelů veřejnoprávních medií.

Jistě lze namítnout, že bude-li kontrola spotů svěřena soudu, dostane při známém soudcovském alibismu rozhodování o výsledku voleb do rukou znalci na extremismus kvality Svoboda, Mazel nebo Papiežová, avšak i to je lepší, než praxe stávající, kdy je garantem naší správné volby sám rozhlas nebo televise.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/05/a-b-bartosovi-s-laskou-venuje-ceska.html

* * *

Chorobný lhář, podvodník a manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové si pro změnu hraje na velkého příslušníka židovské obce. Podařilo se dostat do seznamu jistého aktivisty Adama B.Bartoše jako č. 148. Jako je všechno kolem něho fejk, tedy i to popisované studium, tak úmrtí jeho biologické matky v Osvětimi, kdy musela asi vstát z hromu a porodit jej v roce 1959:-) Jeho „židovství“ tak bude zřejmě snahou dostat se do obce, nejspíš jako pokladníkJOpět se povedlo vecpat lživá tvrzení o jeho studiu na Vysoké tankové škole v Nitře. To je opravdu jednoduché, jak se dá studovat vysoká škola, prostě se to někde napíše a hotovo. Byla to asi ta VŠ s maturitou, jak píše ve své knize, že musel odjet do Prahy. Další novinka je, že byl učitelem v autoškole. Martin Michal stíhá prostě všechno:-) Tato věta je další „perla“: V současné době je jednatelem Agentury MM, která zastupuje Helenu Vondráčkovou. Prohlašuje o sobě, že je velmi hrdý a slušný Žid. Pro neinformované připomínám, že Agentura MM byla dávno „prodána“ do USA. Než k tomu došlo, stihla mne zažalovat na částku 3.650.000,-Kč. Její odvolání proti rozsudku KS Praha (JUDr. Vojtěch Cepl ml.) bude brzy projednávat Vrchní soud v Praze. Pokud chcete znát více, stačí zadat na www.sinagl.czAgentura MM, Martin Michal, Antonín Michal, Helena Vondráčková apod.

Připomínám rozhodnutí Ústavního soudu, kdy se o populárních osobnostech může říkat nějaký ten osobní soud, protože jako „populárové“ si na to musí zvykat a očekávat to. A tento spor vyhraje člověk, který se všude soudí, že někdo něco napsal o něm a o „Helence“ a vidí to jako důvod k žalobě. Docela vtipné, že?! Populista a antisemita Adam B. Bartoš (dle Václava Klause jeden z nejlepších novinářů?!), tak dal na svůj seznam člověka, jehož charakter se od jeho moc neliší. V té slušnější verzi se takovým lidem říká „Baroni Prášilové“, tu méně slušnou si doplňte už sami.

* * *

Putin couvá, situace se prozatím uklidňuje. Nepochybně je v pozadí zhoršující se hospodářská situace Ruska a hrozící další zhoršení ekonomickými sankcemi EU. Ukrajina a Rusko se zúčastní nejpopulárnější písničkové soutěže Eurovision. Ukrajinská zpěvačka prohlásila, že bude zpívat za 46.000.000 lidí. Budou jí nepohybně držet všechny palce. Stejně tak ji bude držet palce i nemalá část zemí EU. Evropa tak má možnost ukázat svoji duchovní sílu. Má velkou šanci zvítězit. Byla by to nádherná odpověď na počest obětí všech nevinných na Ukrajině, ukázka smyslplnosti existence EU a nádherné poselství humanity. Nic lepšího bychom si jako Evropané nemohli přát a vzdát tak i dík statečným Ukrajincům, bojujícím za svoji svobodu a nezávislost. Také budu hlasovat! Ostatně Ukrajinci mají nádherné lidové písněJ

 

Jan Šinágl, 8.5.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.25 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)