Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 22.05.2024 18:58
    Protokol o hlavním líčení z 1.10.2020 u OS Ostrava... Vyhlášeno ...

    Read more...

     
  • 22.05.2024 12:37
    Ruce pryč od Xavera Veselého! Je kvalitním a legitimním ...

    Read more...

     
  • 22.05.2024 11:28
    Protokol o hlavním líčení z 1.10.2020 u OS Ostrava... Vyhlášeno ...

    Read more...

     
  • 17.05.2024 16:43
    Vážení přátelé zahrádkáři, vážení sympatizanti Zelené brány do ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Treti odboj

Obávám se, že země je dnes zralá na založení IV.odboje

Ad Orientace LN 28.3.: Výroba třetího odboje Článek pana Zídka vychází z podivných úvah o tom, jak pánové Stehlík a Žáček za vydatné podpory paní Kavalírové ovlivňují práci ÚDV a ministerstva obrany a vytvářejí jakési odbojáře.Ano, odbojáři byli „vytvářeni“ a to velmi účinně zločineckým režimem po celou dobu komunistické diktatury. Byli vytvářeni justičními vraždami, kradením majetků, zbavováním svobody. Kolik lidí bylo zavražděno v procesech? Kolik lidí bylo vězně­no a zabito bez rozsudku, kolik jich bylo zavražděno na hrani­cích, kolik jich bylo ubito v kriminálech a na nucených pracích? Kolik jich bylo vyhnáno z vlastního domova, kolik jich bylo vy­hnáno ze škol, kolik jich bylo vyhnáno z práce? Kolik jich bylo pozavíráno za vykonstruované případy, kolik jich bylo na nuce­ných pracích u PTP? Kolika jejich nejbližších se tohle „vytváře­ní“ třetího odboje týkalo?

Od roku ’ 89 uplynulo čtvrt století a nikdo jejich vrahy a věznitele ani nepojmenoval, natož aby je odsoudil. A já do téhle kate­gorie gaunerů a vyvrhelů počítám všechny komunisty, kteří tak sami činili, kteří s tím souhlasili, kteří tomu svou prací napomá­hali, kteří svou nečinností tohle umožňovali, kteří formou člen­ských příspěvků tohle spolufinancovali. Nemohu do toho ale po­čítat ty komunisty, kteří se svým obětem osobně omluvili a kteří se zaviněnou škodu alespoň trochu snažili napravit. Bohužel ne­znám ani jednoho, naopak, všichni se tváří jako kdyby to nelid­ské zlo z nich vycházející bylo zapříčiněno jejich oběťmi.

Paní Kavalírové a pánové Stehlík a Žáček - a doufám, že řada dalších - možná spěchají na to, aby pojmenování věcí a lidí přes­nými jmény - tohle byl zločin, tohle byl zločinec, tohle byl hrdi­na, tohle byla oběť - netrvalo další čtvrtstoletí. A je potřeba jim za to poděkovat. Každý další odklad relativizuje skutečnost, od­souvá ji v zapomnění, oběti zpochybňuje, vrahy očišťuje.

Petr Mrázek, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

LN, DOPISY REDAKCI, 1.4.2015 - Nebýt zločineckého režimu, nebylo by odboje

* * *

Skuteční hrdinové nemají potřebu být vyznamenáváni a ponižovat se žádostmi o uznání svého hrdinství, natož být za to ještě finančně odměněni. Sám žádat o ocenění je ponižující a urážející. Své hrdiny zná a oceňuje každý vyspělý národ způsobem tomu odpovídajícím bez toho, že by mu hrdinové své hrdinství oznamovali. Je potom na nich, zda ocenění přijmou či ne. Obávám se, že většina skutečných hrdinů by ocenění od země tak prorostlé korupcí a dědictvím totality, nepřijala tím spíše, že zločinci z doby totality nebyli dosud potrestáni. Naopak se jim daří stále materiálně mnohem lépe, než jejich obětem a politickým vězňům. Mnoho skutečných hrdinů proto důstojně mlčí a zůstává v anonymitě. Pro ně je největším oceněním, že za totalitního útlaku se dokázali chovat čestně, statečně a neselhali mravně a morálně. Nepochybuji, že by hrdinů-žadatelů bylo mnohem méně, kdyby nebylo vidiny 100.000,-Kč, což samo od sebe je urážející. Za službu vlasti se neplatí!

Je zvláštní, že po boji bylo u nás vždy více hrdinů než v boji, kdy jich byl nedostatek. Jejich množství po boji zázračně naroste Obávám se, že těch prvních MO ocenilo nemálo! Už jen ta dlouhá zjišťovací procedura zda byl či nebyl někdo hrdina, je nedůstojná a morálně zvrácená.

Pány Stehlíka a Žáčka znám osobně roky. Nikdy jsem neměl nejmenší důvod jim nedůvěřovat. Zato o paní Naděždě Kavalírové, předsedkyni KPV ČR, mohu značně pochybovat. Byla odsouzena v 50-tých letech, po rozhodnutí tzv. „stranické pětky“ propuštěna po polovině trestu, kdy krátce nato nastoupila na komunistické ministerstvo, kde pracovala 18 let!!! Jiní političtí vězni šli po odpykání trestu na zcela jiná pracoviště. Kavalírovou vedla StB pod přezdívkou „zpěvačka“. V dochovaném spisu se nic pěkného o této paní nepíše (viz mé články dříve). Rozsudek je uložen v archivu KS Praha. Chtěl jsem si ho přečíst, ale paní Kavalírová (členka několika komunistických organizací včetně SČSP - Svaz Československo-sovětského přátelství) mi odmítla dát souhlas. V rozhlase prohlásila, že byla „agentka“? Asi hodně důležitá, když se to musí dodnes tajit. Obávám se, že to s tajnými službami nemá mnoho společného. Mimochodem její otec pracoval jako právník na MsP v 50-tých letech.

Podobně místopředseda KPV ČR a pokladník František Šedivý, předseda Klubu dr. Milady Horákové. Ten byl zaměstnán v Melantrichu za totality. O tom si také mnoho politických vězňů mohlo nechat jen zdát. U pokladny těžko pracoval, ale u té z KPV ČR už ano. Tam docházelo k rozkrádání a machinacím – viz např. Emingerův fond (dar kanadského krajana 1 milion dolarů). Pro jistotu ho vedení KPV ČR přejmenovalo na Sociální a zdravotní, aby se na dárce, podvody a krádeže zapomnělo. I takovýto lidé dostávají ocenění a navrhují nepochybně i sobě „rovné“.

Nepřekvapuje, že Kavalírové udělil prezident Klaus Řád TGM I.třídy. Dobré mravy to měly v Čechách vždy těžké, odvážní a stateční lidé proto o to více. Jiní v tom uměli a stále umějí chodit. Tato země stále nezná stud a hanbu - obávám se, že země je dnes zralá na založení IV.odboje!

Český národ své skutečné hrdiny znal a zná od dávných dob až po dnešek, stejně jako komunisté, za které se styděl a stydí. Ti a jejich pohrobci jsou na vině, že nejsou připomínáni mladé generaci, která žije bez potřebných vzorů a přebírá jako vzory hrdinů často jejich pravý opak.

„Zákony nevychovávají když za nimi stojí úplatní lidé. Upřednostňováním příkladných občanů typu Joachim Gauck, Petr Pavel, TGM a dalších dostane národ předlohu a příklady, které táhnou. Jaké příkladní jedinci táhnou v ČR? Jedni táhnou hot a druzí čehý.“ … „Zpřísňovat zkoušky, abych získal povolení k držení, nebo nošené zbraně je zbytečné. Záleží více na stavu společnosti – viz Švýcarsko, kde si aktivní vojáci i záložní, ponechávají zbraně doma včetně ostrých nábojů.“ Karel Mrzílek

Proto nahrazujeme vlastní nevyspělost zákony, které ji nemohou nikdy nahradit, ale jenom ji dále prohlubovat. Teprve až začne zákonů ubývat, začneme se stávat vyspělými občany a národem.

Jan Šinágl, 3.4.2015

* * *

Aktualizováno:

Teror rozpoutali komunisté, ne odbojáři

Ad LN 28.3.: Výroba třetího odboje

Vláda komunistů představuje jed­no z nejhrůznějších období v ději­nách naší země. Ve jménu tzv. tříd­ního boje komunisté fakticky vy­hlásili válku všem těm, kteří s nimi nesouhlasili, a ty také nemilosrdně likvidovali. Tedy jakýkoliv odpor proti tomuto režimu byl legitimní a je hoden úcty. A to i ozbrojený odpor jako v případě bratrů Mašínů nebo skupiny, která je popisová­na v uvedeném článku. Domoci se spravedlnosti právní cestou nebylo tehdy možné. Dá se diskutovat o tom, jakým způsobem si tyto sku­piny opatřovaly prostředky a zbra­ně, i o tom, jakou šanci měly na úspěch, ale pořád tady zůstává je­den nezpochybnitelný fakt. Teror v tehdejším Československu roz­poutali komunisté, ne ti, kteří měli odvahu se jim postavit. A že to po­řádnou dávku odvahy chtělo, o tom není sporu. Tresty, které vy­nášely soudy v padesátých letech, byly drastické. Zlehčovat činy dnes už starých lidí je nehoráznost. Národ, který si neváží svých hrdi­nů, jednou bude trpce litovat, žežádné nemá, až je bude potřebo­vat. Ale pak už bude pozdě.

Josef Morkus, Jihlava, LN, Dopisy redakci, 4.4.2015

P.S.

Naprostý souhlas! Otázkou je, kolik z oceněných obsah tohoto komentáře skutečně naplnilo?! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)