Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Vera ND JS Rejzek 150916Aktualizováno:  Dopis gen. řed. ČT Petru Dvořákovi ze dne 20.září 2016

… jeden z nejsilněj­ších emocionálních zážitků, který mě v životě potkal od pohřbu Vác­lava Havla. Na závěr programu a po posled­ních promítnutých záběrech doku­mentu Olgy Sommerové přítomní povstali a nejméně deset minut tles­kali. Pomalu padala opona, když tu se náhle na druhé galerii, kde jsem seděl, vztyčil známý úporný aktivista Jan Šinágl a strhnul účastníky ke zpěvu české hymny. Rychle se přidalo se slzami v očích veškeré obecenstvo. A k tomu ještě pak Nad Tatrou sa blýská! Veřejno­právní Česká televize si toho neráčila povšimnout ve zpravodajství ani vteřinou, a její ředitel Dvořák přitom dřepěl v parteru. … Je­diná režisérka Sommerová ovšem vyslovila nejdůležitější věc: „V době, kdy je demokracie ukra­jována kus za kusem, je Věra Čáslavská inspirující. Svobodu si musíme při vzpomínce na ni nebo na Václava Havla uhájit.“ 

LN, Poslední slovo, Jan Rejžek, 15.9.2016

P.S. Po dozpívání hymny jsem řekl: "Věra Čáslavská žila, sportovala a bojovala za Českolsovensko. Děkuji vám!". Věra Čáslavská usilovala o svobodné Československo - následujme ji! 

* * *

Toto video natočila Libuše Maděrová z Liberce, dlouholetá kamarádka Věry Čáslavské. Divácké centrum ČT mi na telefonický odpovědělo dne 14.září, že to "nebylo ve smlouvě a už nebyl čas"?! Až se jednou zpozdí pohřeb prezidenta, také bude přerušen přímý přenos, protože to "nebylo ve smlouvě"?! To není o hlouposti, či neschopnosti, ale o vědomém záměru. Všude dnes porušují pietu podporovatelé marx-leninismu. Dělají to instinktivně, pudově. Jsou tam připouštěni těmi, co mají ohnuté hřbety. Máme stále na co navazovat v odkazu Věry Čáslavské!

 


Jan Šinágl, 15.9.2016

* * *

* * *

Sbohem paní Věro a odpusťte nám…

Černošice: zádušní mše za Věru Čáslavskou

* * *

Vážený pane Šinágle,

velice Vám děkuji jménem celé mojí rodiny za krásně zazpívanou hymnu, kterou však ČT už neodvysílala a nebýt Vašich  web. stránek, tak bych o tom nevěděla ani já. Pozvání od Olymp. výboru jsem předala mému vnukovi, jelikož sama už skoro v 80 letech se nemohu moc pohybovat. Ten mi jen potvrdil, že Vaše hymna bylo to nejdůstojnější z celého programu. S Věrkou se znám už 45 let a myslím si také, že to vzpomínání, až na p. Kůrku, by se jí taky moc nelíbilo. Scéna s Husákem byla úplně vedle, kdo tu hru neviděl, neví o čem to je. Hru jsem viděla v Brně, čekala jsem tedy, že tam bude nějaký trefný dialog a ne komentář sport.redaktora. V pozvánce také je psáno, že Věra milovala balet, ano, ale ten klasický a krásnou hudbu.no, už se stalo...........

Dnes je bohoslužba Usmíření v Černošicích, věřím, že tam budete i Vy a doufám, že ve svém dalším bulletinu o tom zase pěkně napíšete.

 Přeji Vám hodně zdraví, hodně trefných postřehů, které se jinak běžně z medií člověk nedozví.

 

Děkuji ještě jednou za vše        

 

Zdena Vitulová

20.9.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #10 Václav 2016-09-21 14:45
Nezapomeňme, že zloduch z Hradu opět odjíždí do USA, aby tam před pár spícími
na Valném shromáždění OSN pronesl nesmrtelnou a závažnou řeč ze země, o níž se zase tak málo ví.Obama mu ale dveře nezavře jako Zeman Shapirovi.A Zemanova podpora kandidáta na prezidenta USA přes malý výběr jménem nás uráží nás všechny,Zeman opět projevil sympatie k ruskému usurpátorovi. Nikomu to však nevadí a nadšení pro něho stále roste.
+2 #9 Bořivoj Holínek 2016-09-21 13:02
"Připustí-li země, aby na odpovědných místech sloužili cynikové, egoisté, zbabělci a všehoschopní, potkáme v budoucnosti minulost rychleji než tušíme. Přítomnost už opět varuje..." - tolik citace slov pana Šinágla.

Tak pod tato Vaše slova, pane Šinágle, se rád podepíši... včetně toho magora Zemana na Hradě.
-6 #8 Jan Šinagl 2016-09-21 08:30
Připustí-li země, aby na odpovědných místech sloužili cynikové, egoisté, zbabělci a všehoschopní, potkáme v budoucnosti minulost rychleji než tušíme. Přítomnost už opět varuje. Chování veřejnoprávních médií a TV programy tomu napomáhají stále více. Právě se začíná opět opakovat magor Zeman, pardon major Zeman!
+6 #7 Bořivoj Holínek 2016-09-20 22:35
Musíte mít chvíli strpení, pane Šinágle.

Čas ještě nedozrál, ale soudnému a informovanému člověku je již nyní zřejmé, že AB nemůže skončit jinak, než jak skončil Krejčíř či Mrázek, ale tento úsudek Vám - coby nebojácný a bohabojný důchodce - nikterak nevnucuji. Ne každý má na to, aby byl schopen vnímat realitu.

Já osobně to nechávám volně plynout a svůj čas a energii věnuji vnoučatům, což v současnosti považuji za duchaplnější činnost, než sloužit oligarchovi s estébáckou minulostí.
-12 #6 Jan Šinagl 2016-09-20 21:49
Pane Holínku, když už cynicky vnášíte témata tam kam nepatří, prosím sdělte alespoň Vaše úřednické činy a úspěchy veřejnosti, když jste zjistil podvody? Jinak si bude veřejnost myslet, že jste byl jedním z mnoha neschopných státních úředníků, při vší uctě k těm, co za peníze občanů dělají co mají, slouží zemi a občanům. I poslední úředník bez pravomocí má možnost konat, pokud chce, nemá strach a obavy.
+9 #5 Bořivoj Holínek 2016-09-20 20:27
"Kdo málo ví, soudí o to snadněji a nezodpovědněji. .." - tolik citace slov pana Šinágla.

Inu, pane Šinágle, těch více jako dvacet let mého působení v NKÚ mi přeci jen umožnilo něco vědět.
Mohu Vás již nyní ujistit, že pokud vyjdou na světlo světa veškeré podvody se státními prostředky, které se děly v režii AB, pak nějaká padesátimiliono vá dotace na "Čapí hnízdo bez majitele", bude jen obyčejná bžunda.

A věřte mi, že to nebude "O Babišovi bez Babiše"...
-10 #4 Jan Šinagl 2016-09-20 11:02
Doporučuji panu Holínkovi, aby si přečetl knihu "O Babišovi bez Babiše", zejména vyjádření paní Věry Čáslavské. Doplnit si může chybějící informace i z mé odpovědi (uveřejněné v LN), jako reakci na článek zástupce šéfredaktora LN o mém "podléhání kouzlu Babiše". Kdo málo ví, soudí o to snadněji a nezodpovědněji. Omluva je prvním krokem k nápravě. Kolik z nás tak rádo "napravuje" druhé a zapomíná přitom na sebe? Nenávist zaslepuje rozum - a že ji tu po komunistech zůstalo!
+3 #3 Charles N.Wiener 2016-09-19 10:50
Když sportovní přenos (např. kopaná či tenis) trvá déle než bylo předpokládané, další pořady se prostě posunou a nějaký pozdější lehčeji zkratitelný se zkrátí. Praxe, se kterou nemá ČT žádné problémy.
Když dnes úspěšný sportovec vyhraje pro svou zemi, zde Českou republiku, zlatou medaili či první cenu, ČT neopomene vysílat vyhlašování výsledků, popř. hraní národní hymny.
Odpověď Diváckého centra ČT na nepřenos zpěvu národních hymen je tedy hloupá a dotyčný pracovník, který toto vysvětlení dal, by měl být přesunut na nějakou intelektuálně méně náročnou práci. Nebo tato odpověď byla chtěná a plánovaná vedením ČT a pak totéž by mělo platit i na ty, kteří tak rozhodli.
Pokud se červenými trenýrkami namísto prezidentské standarty zabýval soud, tímto nedostatkem úcty k národním symbolům a zemřelé by se měl přinejmenším zabývat orgán, dohlížející nad činností ČT.
+2 #2 Bořivoj Holínek 2016-09-19 07:21
Po letech Vás opět zdravím, pane Šinágle a současně Vám sděluji, že oním Vaším impulsem ke zpěvu československé hymny, jste v mých očích alespoň částečně odčinil to, co jsem Vám opakovaně písemně vyčítal v letech 2012 až 2014 v souvislosti s Vaší veřejnou podporou nekalých a zavrženíhodných aktivit soudruha Andreje Babiše-Bureše.

Čest památce Věry Čáslavské a budiž ji země lehká!

S přáním všeho dobrého
Bořivoj Holínek, Zábřeh (nyní již Postřelmov)
+4 #1 K.Mrzílek 2016-09-15 20:43
Dnes už nemůžeme jako Národ sobě zazpívat si svobodně vlastní hymnu tak aby se to dostalo národu přes televizi. Pánové to národu zatrhnou .A tak zbyl pouze pozlacený nápis NÁROD SOBĚ. Formalita jako na presidentské vlajce PRAVDA VÍTĚZÍ. U nás se ZASTÍRÁ. Česká společnost si nemůže chovat na veřejnosti podle svého i když se chová slušně dokonce příkladně.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)