Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

„Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří jí říkají.“

George Orwell

MFD 1 KZ 250200… Na základě této výzvy Platforma předkládá mezinárodnímu společenství dvouciferný počet komunistických zločinců, kteří jsou ještě dnes na svobodě. Jedná se o zločiny proti lidskosti, které jsou nepromlčitelné. Jde o žijící klíčové představitele komunistického státu a další pachatele v počtu asi třiceti, které Platforma jmenovitě i s fotografiemi zveřejňuje. U nich je zároveň uveden počet obětí zabitých během jejich působení ve funkci. Zdůrazňuje se, že uvádění pachatelé jsou pouhou špičkou ledovce odpovědnou za zabíjení v bývalém Československu. Důvody nedostatečného stíhání: Soudy nebyly očištěny od bývalých soudců a kolaborantů. Z toho plyne nedostatek vůle a odvahy na národní úrovni situaci změnit. V takovém případě dosažení a uplatnění mezinárodního práva a spravedlnosti je jediná cesta za pomoci mezinárodního společenství.

Rehabilitovaní vojáci, pořádající výstavu SRPEN ´68, přidali další panel s údaji a textem z MFD ze dne 25.2.2000 (viz tři přiložené kopie článku). Na kolika místech se na veřejných shromážděních k 50.výročí okupace hovořilo o těchto zločinech proti lidskosti komunistického režimu na lidech a zemi, veřejnoprávní média nevyjímaje?! To nebyly žádné „dopravní nehody“, ale cílené vraždění a mrzačení bezbranných civilistů! Proč se mlčí o akci „KRKONOŠE“ (chystané přepadení PLR vojsky ČSLA), nebo akci „NORBERT“ (chystané likvidaci „antikomunistických živlů“, typu Kambodža s připravenými koncentračními tábory, tedy genocidě elit)?!

MFD 2 ZK 250200Média výstavu SRPEN ´68 ignorují, pomoc pořadatelům odmítána s tisíci výmluvami?! Jediný kdo z oslovených politiků v oblasti výstavy přispěl byl senátor za ODS Miloš Vystrčil (1000,-Kč), který se z účasti na vernisáži výstav omluvil kvůli jednání Senátu. MiroslavaMFD 3 ZK 250200 Němcová z ODS a Jan Bartošek z KDÚ-ČSL vůbec nereagovali, ačkoliv jsou mediálně hodně slyšet jako kritici okupace? Rehabilitovaní vojáci tak vše táhnou ze svých kapes, kdy i regionální média se bojí na výstavu upozornit! V únoru bylo požádáno o finanční podporu a pomoc i MO ČR – do dnešního dne nereagovalo.

Proč asi na Václavském náměstí neřekl nikdo z řečníků ani slovo o tomto barbarství?! Tato putovní výstava jako jediná s nejvyšší pietou uctívá památku nevinných obětí. Vernisáže výstav zahajují už i kněží. Kardinál Dominik Duka poděkoval hlavnímu autoru výstavy plk. Josefu Musilovi osobním dopisem, kdy zdůraznil, že je to jediná akce z mnoha, která pojímá tuto okupaci v celé její šíři a hloubce. Primitivní zneužívání památky obětí před ČRo k prosazování politických zájmů, bylo urážkou všech obětí okupace i slušných občanů naší země.

Zločiny komunistů je třeba připomínat stejně jako zločiny nacistů, zločiny cizí stejně jako vlastní, nechceme-li si jen po generace vyprávět o stále nových zločinech. Výstava SRPEN ´68 bude instalována i na půdě Karlovy University doufejme ještě do konce srpna. Najdou-li se další odvážní pořadatelé, bude jim výstava zapůjčena bezplatně.

LN DR komunista 220818Báli jsme se bojovat se zbraní a končíme „bojáctvím“ pořádat výstavy. Jsme opravdu zemí takových srabů a poserů, kteří umí mluvit jen o ničem a při nebezpečí zmlknou, v tom lepším případě?! Stále máme možnost volby, nebude věčná. Mlčení a nečinnost slušných zlo vždy využilo, využije a bude využívat. Pokud budeme dávat přednost „knedlíkům před demokracií“, nové chomouty v jiném balení si zasloužíme. Tak daleko jsme tak snad ještě nedošli a neklesli…?! Připomínat zločiny komunismu jen 50.lety stále dokola už nikoho nezajímá. Je třeba postavit zeď komunistům zamlčovanými fakty z nedávné minulosti, která je usvědčují, že jsou stále stejní, resp. budou, pokud by se opět dostali k moci. Nemohou být jiní.

 

Jan Šinágl, 24.8.2018

* * *

Pohrobci v parlamentě

Ad.: Lidové noviny 23. srpna 2018.  Poslední nacista.

Žalobci posledního nacisty, dozorce v nacistickém táboře Trawniki Jakiva Paliji  podle agentury AP naznačili, že asi nebudou mít po sedmdesáti letech dostatek důkazů k odsouzení přes devadesát let starého dozorce, který se skrýval v Queensu USA v sousedství řady židovských rodin.

Platforma evropské paměti a svědomí zabývající se mezinárodními zločiny komunistických zločinců už v roce 2015 oznámila, že 25 let po pádu komunismu k žádnému procesu podobnému jaký proběhl v Norimberku nedošlo. Jako důvod uvádí, že komunistické režimy nebyly poraženy vojenskou silou. Jejich kriminální  nepromlčitelné zločiny, ale nebyly potrestány. Přežívající pachatelé vedou pohodlné životy. To má za následek, že se postkomunistické společnosti nemohou dobře usmířit. Přežívající oběti komunismu z devíti zemí vydalo Deklaraci, ve které žádají zákonodárné sbory postkomunistických zemí a orgány EU, aby přijaly účinné právní normy, které by umožnily potrestání komunistických zločinců a zrušení jejich výhod, které stále užívají.

Na základě této výzvy Platforma předkládá mezinárodnímu společenství dvouciferný počet komunistických zločinců, kteří jsou ještě dnes na svobodě. Jedná se o zločiny proti lidskosti, které jsou nepromlčitelné. Jde o žijící klíčové představitele komunistického státu a další pachatele v počtu asi třiceti, které Platforma jmenovitě i s fotografiemi zveřejňuje. U nich je zároveň uveden počet obětí zabitých během jejich působení ve funkci. Zdůrazňuje se, že uvádění pachatelé jsou pouhou špičkou ledovce odpovědnou za zabíjení v bývalém Československu.

Důvody nedostatečného stíhání: Soudy nebyly očištěny od bývalých soudců a kolaborantů. Z toho plyne nedostatek vůle a odvahy na národní úrovni situaci změnit.

V takovém případě dosažení a uplatnění mezinárodního práva a spravedlnosti je jediná cesta za pomoci mezinárodního společenství.

 

K.Mrzílek, 24.8.2018

* * *

Toto napsal 25. srpna 1968 na titulní straně The Washington Post Zbigniew Brzezinski, polský imigrant, který radil prezidentu Lyndonu Johnsonovi: „Současné sovětské vedení se chová spíše jako fašistická než jako komunistická vláda. Je třeba mít na paměti, že fašismus bylo radikální, socialistické, nacionalistické a imperialistické hnutí. Invaze do Československa urychlí nejen proces dezintegrace mezinárodního komunismu, ale velmi pravděpodobně i vnitřní rozklad sovětského politického systému. Osvícenější části sovětské společnosti jsou totiž nepochybně rozhněvány a znechuceny stejně jako zbytek světa. Nebude to trvat dlouho a nákaza svobodou, která byla dočasně přidušena v Praze, se rozšíří do Kyjeva i Moskvy.“

 * * *

„Nejtemnější místa v pekle jsou vyhrazena těm, kteří zachovávají nestrannost v časech morální krize.“

Dante Alighieri, Božská komedie

 * * *

„Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří jí říkají.“

George Orwell

 * * *

„Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic.“

Edmund Burke

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)