Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Berlin Corona Proteste 010820„Angelo, lid je tady!“ volalo mnoho účastníků velké demonstrace na opatření proti Covidu-19 v sobotu v Berlíně. - „Koronavirus, falešný poplach“ - „Jsme nuceni nosit náhubky“ -Berlin Corona Proteste DK te potrebuje 010820 „Přirozená imunita místo očkování“ - „Roušky dolů“ – „Demokracie Tě potřebuje“.

Každý účastník včerejší velké demonstrace v Berlíně odvedl dobrou práci pro Německo a demokracii. 1. srpna 2020 se zviditelnil spektakulárním způsobem odpor země proti formování koronové demokratury.

Této akce se zúčastnily stovky tisíc účastníků, kteří mohou svým rodinám, přátelům, kolegům a všem těm, kteří zůstali doma dosvědčit, jak neuvěřitelně bezostyšně (a hloupě) konformistická média informovala a lhala o samotném počtu účastníků, jejich společenském složení a jejich motivech.

Lze nezvratně dokázat, jak úmyslně se liší zprávy a hodnocení, pokud jde o velkou demonstraci v koronavirových časech levicí a Zelenými (například 6. června na hromadných demonstracích „Black Lives Matter“ v Berlíně, Frankfurtu, Mnichově a Kolíně nad Rýnem) nebo liberálně kritických občanů.

1. srpen 2020 je tedy dnem, kdy musel být konečně pohřben zbytek víry ve vzdělávací funkci médií v Německu, která je tak důležitá pro každou demokracii. Jak slabý, rozpadlý a lživý musí být politický a mediální systém, který se odváží šířit tak falešná čísla, která jsou snadno vyvratitelná a zdokumentována tisícekráte účastníky?

Jak asi musí tento systém opovrhovat lidmi, aby se jim na stovkách kanálů pokusil vtloukat do hlavy  dezinformace, že demonstranti byli většinou blouznivci, pravice a osoby odmítající nosit roušky?

Nebyly to stovky tisíc demonstrujících v Berlíně první den v srpnu, které tento systém lži zahanbily, ale sám systém to důkladně a působivě dokázal!

Těsně před Berlínem se šéf federální vlády RKI Lothar Wieler pustil do provokace, která ukázala, jak pohrdavě a autoritářsky si mocní lidé mysleli, že dokážou manipulovat s národem, který byl z nemalé části po měsíce udržován ve smrtelném strachu: Wieler přikázal tónem megalomanské armády: „Budeme muset dodržovat tato pravidla pro nadcházející měsíce, musí být standardem, o tom se nebude diskutovat - nikdo by to už nesměl a neměl zpochybňovat, měli bychom to jednoduše udělat“.

Tomu musel a byl nyní ve jménu demokracie, základního ústavního zákona a zdravého rozumu, odporováno. Skutečnost, že tento odpor byl tak četný, působivý, přátelský a proběhl nekonfliktně - to je na udělení medaile, kterou si může každý účastník symbolicky připnout na svoji hrud.

Beze slov

Policejní akce proti shromáždění a jednotlivcům jsou důkazem bezmoci, ale také projevem hněvu těch, co na koronaviru profitují. Také se nedalo očekávat, že (stále) mocní jednoduše zvednou bílou vlajku a vzdají se. Jak však ukázaly události v NDR na konci 80. let, policejní a politická represe nestačí proti mírové moci mas.

Shromáždění v Berlíně se konalo pod heslem „Svoboda“. Bohužel to není tradičně nejoblíbenější hodnotou v Německu. O to cennější je, když byla opět velkým počtem lidí potvrzena. Predikce je pravdivá: Příští velké národní shromáždění bude ještě silnější. Protože Berlín 1. srpna 2020 dal odvahu a sílu. Mnoho volalo: „Angelo, lid je tady!“ Ještě více volalo: „Angelo, lid je zpět!“

V Berlíně 1. srpna 2020 Wolfgang Hübner v PI-NEWS (2.8.2020)

Překlad J.Š.

* * *

LIstopad VN 1989Připomínám naše demonstrace před lety v Praze za odstoupení premiéra Jiřího Paroubka. Na největší na Václavském náměstí přišly desetitisíce lidí. Jednou jsme zablokovali i Magistrálu před Národním muzeem za nadšení řidičů a taxikářů. Médiím to nestálo za pozornost, jen ČT přinesla krátký rozhovor s jednou účastnicí v postranní uličce o „bezvýznamnosti“ akce. Nepochybně ČT natáčela i demonstraci jako jiná přítomná hlavní média, alespoň je zachováno v archivech… O jedné z nich informovala iDNES (13.6.2006). Jiří Paroubek chce kandidovat do Senátu.

Jan Šinágl, 4.8.2020

* * *

V Německu přibývá nakažených, lidé v Berlíně protestují proti opatřením

… Lidé přesto na demonstraci v centru Berlína v sobotu nesli transparenty s nápisy jako „Koronavirus, falešný poplach“, „Jsme nuceni nosit náhubky“ nebo „Přirozená imunita místo očkování“. Podle agentury DPA někteří z nich na lidi s ochranou nosu a úst pokřikovali „Roušky dolů“.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.60 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)