Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prasatko na HradProsba o podporu - Nespokojenost mezi členy strany zemanovců roste…?! – Moudrá slova Karla Schwarzenberga

Prasátko NA HRAD. Jedná se o boj za sebereflexi (vepřové) hlavy státu a proti stále narůstajícímu vlivu V.Putina v ČR, sluncem a zrcátkem. Hlavní je vykřesat v lidech, poklidnou a zábavnou formou protestu, zpět jiskru zájmu o svůj stát a věci začít řešit jinak než po hospodách a u počítače. Za dobrých slunečních podmínek, pomocí zrcátka, může každý z nás hodit prasátko na hrad, stejně jako to udělali, zřejmě zmatení občané, při volbách prezidenta ČR, když hodili na hrad Zemana s jeho zlodějskými poradci a Putinem v zádech.

Prosba o podporu!

Prasatko na Hrad skupinaDobrý den, jmenuji se Jirka Záveský (Zaman) a rád bych Vás, jako bojovníka poprosil o podporu a spolupráciPrasatko na Hrad TGM na projektu Prasátko NA HRAD. Jedná se o boj za sebereflexi (vepřové) hlavy státu a proti stále narůstajícímu vlivu V.Putina v ČR, sluncem a zrcátkem. Hlavní je vykřesat v lidech, poklidnou a zábavnou formou protestu, zpět jiskru zájmu o svůj stát a věci začít řešit jinak než po hospodách a u počítače. Za dobrých slunečních podmínek, pomocí zrcátka, může každý z nás hodit prasátko na hrad, stejně jako to udělali, zřejmě zmatení občané, při volbách prezidenta ČR, když hodili na hrad Zemana s jeho zlodějskými poradci a Putinem v zádech. Proto prosím sdílejte FB Prasatko NA HRAD, posílejte dál info o akci a hlavně, přijďte si taky hodit!!! Na Prasátko NA HRAD Vám stačí pouze půl hodiny času, zrcátko a trochu odvahy. Přijďte Vy, co se sami umíte podívat do zrcadla…

Akce  PRASÁTKO NA HRAD  se koná(za slunečného počasí) na Hradčanském nám.u sochy TGM.

TERMÍN: SOBOTA 31/8 2013 SRAZ 10:30h, VRH 10:45h.

Info a foto: Facebook  Prasatko NA HRAD - https://www.facebook.com/prasatkoNAHRAD

Pokud na to budete mít čas a náladu, rád bych Vás poprosil o podporu.

 

Díky Jirka Zaman Záveský

Tel.: +420 604 113 180

Prasátko NA HRAD

* * *

Nespokojenost mezi členy strany zemanovců roste – viz reportáž TV NOVA (od 28 min.) – TN 26.8.2013

 

Jan Šinágl, 27.8.2013

 

 

… Já ctím prezidentský úřad. Já jsem se narodil několik měsíců po smrti Tomáše Garrigue Masaryka. Vyrostl jsem ještě v jeho stínu a v nesmírné úctě před Hradem a prezidentským úřadem. Je mi velice líto, že tento odkaz je v těchto dnech ničen.

 

 

My máme prezidenta, který tento Masarykův odkaz ničí, neboť pan prezident Masaryk měl sám někdy chuť vykonávat silnější prezidentské pravomoci. Když se vracel z Ameriky, tak doufal, že československá ústava bude podobná ústavě Spojených států. Nicméně pražští politici to už tehdy nedovolili. Prezident Masaryk se s tím stavem smířil a jednal v rámci prvorepublikové ústavy a v duchu její ústavy. Najednou to všechno neplatí a pohybujeme se úplně opačným směrem.

 

 

To všechno je ta volba, která před námi dnes stojí. Chceme se zase jednou ponížit, míti ohebnou páteř a poklonit se před Hradem? Nebo máme ještě vlastní vůli, máme vlastní rozhodování v tomto státě?

 

 

Já bych si velice přál, aby při následujícím hlasování neproběhlo hlasování podle spíše fetišům podobné hranici údajné pravice, údajné levice.

 

 

Dámy a pánové, to je opravdová volba, která před námi stojí, nikoliv volba mezi pravicí a levicí. Bez toho víme, že vláda, která je teď ustanovena, může vládnout přinejlepším jen osm měsíců. A ten krásný program nemůže ani uskutečnit. To všechno je divadlo pro české voliče, pro novináře, aby se něčím zabývali. Pro komentátory, aby měli o čem psát. To není obsah této politiky, kterou teď pozorujeme.

 

 

Nechci vás déle zdržovat. Chtěl bych vás jen upozornit na to, že jsme opravdu na rozhodující křižovatce parlamentních dějin České republiky. O to jde. A citoval-li pan prezident předtím Aloise Rašína, který ovšem sám citoval dávné starořímské přísloví Salus rei publica sei suprema lex. To nebyl citát Rašína, neboť citoval staré římské přísloví, tak musíme říct, kdo definuje sálus kdo definuje blaho. A někdy mám obavy, že se spíše klaníme k jinému citátu. To byl říšský ministr spravedlnosti začátkem 40. let Tiriac, jehož citát byl, že nejvyšší zákon je blaho německého národa. Tím můžete veškeré základy odstranit, nedbat o ně. Neboť předstíráním, že bojujete o blaho a nedodržujete pravidla, právě tím rozvážete ruce veškerým zločinům. Což ovšem diktátoři první poloviny 20. století všichni velmi dobře věděli. Neříkám, že tady bude zavedena diktatura, ale jsem zděšen z postupů vlády, které mi strašně připomínají dobu mého dětství a dokonce i dobu před tím.

 

 

Když už jsme tady citovali římská přísloví, tak mi dovolte končit jiným. Caveant consules ne quid res publica detrimenti capiat. Ať konsulové dbají, aby stát neutrpěl škodu. Děkuji mnohokrát za pozornost.

 

 

 

Karel Schwarzenberg

 

7. 8. 2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #1 Vitezslav Haramule 2013-08-27 19:07
hotair.com/.../...

A proc nemit prasatko na hrade, kdyz rusove si to mohou take dovolit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)