Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Krym vuz a civilistaBude třeba více úsilí v otázce ruských špionů v NATO a orgánech EU (proč má EU nezvykle vysoký počet sekretářek z Ruska a východoevropských zemí?). Pro Česko to znamená jedno: rychle a důrazně se vypořádat s ruskou „PÁTOU KOLONOU“ a jejími chapadly v politice, státní správě, policii, justici, médiích a v businessu. Zejména by bylo žádoucí odstranit konečně z naší politiky „živoucí zkamenělinu“ – KSČM, jejímž jediným důvodem existence je rusofilství a nenávist k Západu. …

„Tak nám zabrali Krym,“ řekla by paní Müllerová. Někdo řekne „Krym je daleko“, nebo „Stejně tam žije spousta Rusů“... Jenže Rusko se ze dne na den rozhodlo vojensky obsadit část sousedního evropského státu s Hitlerovsky prostou záminkou „ochránit svoji menšinu“… Nakonec proč ne? V Gruzínské Abcházii mu to už prošlo... A který stát je na řadě teď? Estonsko? Lotyšsko? Litva? Moldávie? Kam ještě Stalin nasadil ruské enklávy? A co Karlovy Vary? Nebo Polsko, Bosna, Hercegovina? Kde končí ruská „sféra vlivu“? A jak bude vypadat svět, až se např. Čína, Indie nebo Írán rozhodnou nerespektovat mezinárodní právo? Putinovské Rusko se vydalo na nebezpečnou cestu za OBNOVOU SVÉHO IMPÉRIA. Jasná zpráva pro celý svět: Rusko je nespolehlivý a záludný partner...

Nyní je na mezinárodním společenství, aby se Rusku ani jiným státům takový postup krutě nevyplatil. Pro EU by to mělo znamenat radikální přehodnocení „ruského partnerství“, především závislosti na ruském plynu a naftě. Stojíme zřejmě na energetické křižovatce. Taky by to mělo znamenat přehodnocení obranné doktríny NATO, které se posledních 20 let vyhýbalo jakýmkoliv plánům proti hrozbě z východu. Výsledek? V případě ruského útoku konvenčními zbraněmi má dnes NATO jen několik dní na rozhodnutí, zda kapitulovat, nebo odpovědět jaderným útokem... Na překvapivý útok jsou schopny zareagovat pouze USA….

Zdá se, že jediný způsob, jak se vyhnout válce s Ruskem, je být na ni dobře připraven… Rusko rozumělo vždy pouze síle, na tom se nic nezměnilo. Není třeba ale hned myslet na novou totální nebo studenou válku, škála sankcí je dnes široká: od hospodářské blokády přes válku informační po válku idejí. Země, která se chová barbarsky, nepatří do Evropy 21. století.

Bude třeba více úsilí v otázce ruských špionů v NATO a orgánech EU (proč má EU nezvykle vysoký počet sekretářek z Ruska a východoevropských zemí?)

Pro Česko to znamená jedno: rychle a důrazně se vypořádat s ruskou „PÁTOU KOLONOU“ a jejími chapadly v politice, státní správě, policii, justici, médiích a v businessu. Zejména by bylo žádoucí odstranit konečně z naší politiky „živoucí zkamenělinu“KSČM, jejímž jediným důvodem existence je rusofilství a nenávist k Západu.

Události na Ukrajině by mohly mít jeden pozitivní výsledek: urychlení Evropské integrace.

V Gruzii šlo „jen“ o trasy jižních plynovodů do Evropy, na Krymu „jen“ o přístup k Černému moři, na Ukrajině by šlo o plynovody a ropovody a v  Pobaltí o přístup k Baltu… Agresoři milují salámovou metodu... Opravdu tohle chceme dopustit?

 

Ing.arch. Lubomír Bombík

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

2.3.2014

 

Literatura:

Revoluce 1989 – utajené informace ze zákulisí (Robert Buchar)

Operace Listopad 1989 (Vladimír Čermák)

Neznámé špionážní akce KGB - Mitrochinův archiv (Christopher Andrew, Vasilij Mitrochin)

Klam, špioni a lži, aneb jak Rusko obelhává západ (Edward Lucas)

Operace Srpen 1968 (Vladimír Čermák)

* * *

Putinova psychologická válka

Timothy Snyder, přední americký expert na Rusko a východní Evropu v článku „Nezapomeňte na Čínu, varuje expert Moskvu“ (LN 3.3.2014ú – Na východní Sibiři žije už dnes mnohem více Číňanů než Rusů na Krymu. Čína tak může v budoucí energetické a surovinové nouzi použít stejný „recept“ jako Putin na Krymu. Čína nemá zatím důvod být nespokojena s vývojem situace na Ukrajině. Putin pro své plány nepotřebuje demokratickou zemi. Proto Moskva podporovala snahy Janukoviče směřovat k diktatuře. Petr Kamberský v článku Mocná Evropa (LN 3.3.2014) připomíná „jednotnou“ evropskou diplomacii, která „stojí jako opařená“. Hranice evropské síly se v klíčových situacích blíží nule. Pouze NATO a USA jsou schopny bránit svobodu, nikoli EU. Co je to za unii, jejíž jednotlivé státy sjednávají separátní dohody na úkor ostatních i v tak klíčové oblasti jako je energetická bezpečnost. Nejednotná EU nemůže jednat jednotně. Ta se nyní dohaduje o vyslání pozorovatelů, zatímco ruští vojáci jsou už na místě!

Jan Šinágl, 3.3.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.92 (13 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Mrzílek 2014-03-03 11:50
Kéž by nešlo zase jen o pouhé řeči.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)