Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SmolenskFilm ze „Smolenska z katastr…“ Účet You Tube spojený s tímto videem byl zrušen z důvodů opakovaných oznámení třetích stran ohledně porušování autorských práv Jefim Fištejn v pořadu Hyde Park 7.března: „Nikdo neudělal více pro jednotu Ukrajinců než Putin.“ Zatím zdaleka nejlepší pohled na dění na Ukrajině a na Krymu.

V souvislosti s děním na Ukrajině připomínám článek na ukrajinském blogu z 10.4.2010. Novinář Melenko, který fotografie odeslal do Polska byl dvakrát postřelen, po operaci v Rusku zemřel. Bylo mu vypnuto umělé dýchání. Faktické důkazy Rusové nikdy neodevzdají (včetně letadla). Je jejich majetkem. Škoda, že polská strana nejeví o letadlo zájem. Proč asi? Proč komando bylo na místě zřícení letadla hned a zůstalo tam jenom jednu minutu? Co ještě dodat? Letadlo bylo polským majetkem a těsně před zřícením bylo na opravě ve Voroněži. Jak vyplývá z přepisu hovorů, polský prezident Lech Kaczynski přežil havárii letadla, byl ještě naživu, když ho komando FSB usmrtilo. Fonetický přepis rozhovorů na místě katastrofy je jasný a jednoznačný. Teď už jen chci, aby v zájmu nás všech příslušná ministerstva nechala udělat odbornou analýzu videa.

Tolik ze zpráv z Ukrajiny z jara 2010. Překladač google celkem srozumitelně přeloží článek z ukrajinštiny do češtiny. Přepis byl proveden polskými krajany žijící v Austrálii. Pravdu se těžko dozvíme, znají ji asi jen některé oběti tragédie, pachatelé budou mlčet.Při tom všem co nám nyní Rusko ukazuje čeho je schopno na Krymu, nelze vůbec vyloučit, že tragédie ve Smolensku nebyla náhoda či souhra nešťastných okolností, ale teroristický akt při kterém zahynula značná část polské, protiruské elity. Moskva z toho těžko byla nešťastná…

Mimochodem „zvací dopis“ Janukoviče Rusko ze dne 1.3.2014 uznalo a o několik dní později už na TK Putin ohlašuje, že Janukovič nemá žádnou politickou budoucnost, navíc prý bývalý prezident Ukrajiny v Rusku bojuje v nemocnici o život…?!

„Nikdo neudělal více pro jednotu Ukrajinců než Putin.“ - Jefim Fištejn v pořadu Hyde Park 7.března, zatím zdaleka nejlepší pohled na dění na Ukrajině a na Krymu.

 

Jan Šinágl, 8.3.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.58 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #4 pepa 2014-03-11 23:04
Co to má být? Stačí se podívat v Google Earth na terén kolem letiště a je jasné, co se stalo.!
-3 #3 Vlad. Kebrle 2014-03-09 20:29
Tak 3.část: Polská prokuratura, zejména vojenská prokurátora Seremeta se snažila likvidovat důkazy, totálně zpochybňující závěry Millera i Anodiny. Stav dnes? Šetření není uzavřeno, ale je to výsledek důkazů takového kalibru, že se i prokuratura může bát, že by v případě vítězství opozice ve volbách mohla nést odpovědnost, i trestní. Víceméně prokuratura byla pod tlakem obou stran: I opozice i režimu. Volby budou 2015, a vítězství opozice je dnes jisté. Motivem odklonu voličů jsou nekvalifikovaná hospodářská rozhodnutí vlády, nesoucí s sebou fatální následky v hospodářství, zaměstnanosti, sociální politice a zdravotnictví, a také provalené obrovských zlodějských afér velikosti našeho H-systému. Také se v Polsku daří udržovat nemanistreamová media, mají značný vliv - to je výsledkem boje nejen politického, ale i lidského, petice, lidé protestují. Proruská politika Tuskova režimu se po událostech na Ukrajině zprofanovala - pozdním otočením rétoriky o 180° si už důvěru nezíská
-3 #2 Vlad. Kebrle 2014-03-09 20:17
Nezbývá, než pokračovat, toto je část 2. Bylo tedy účelem odevzdat celé vyšetřování Rusku. K tomu, aby výplod ruské "vyšetřovací" komise staré KGBačky T.Anodiny, že ledadlo se převrátilo a spadlo po nárazu na břízu, byl považován za nesmysl, stačí základy středoškolské fyziky a mechaniky: Představte si více než 70 tun letících skoro 300 km/h, když narazí na vrchol mokré poloshnilé břízy! Poslední archeologické nálezy: Kusy ostatků obětí, hluboko do země "zatlučeny" výbuchem ve vzduchu. Režim svolal vládní komisi, která se snažila odůvodnit blábol Anodiny a Macierewiczivu komisi zpochybnit.Rozh ořela se proti ní mediální válka, Tuskův režim usiloval dokonce i o delegalizaci opozice. To by bylo na dlouhé líčení, co se dělo. Snažil se zpochybnit i experty parlamentní komise, mezinárodně uznávané a atestované v branžích týkajících se věci, zatímco vládní vedená bývalým komunistou Leszkem Mülerem měla experty z jiných než věci se týkajících branží.
-3 #1 Vlad. Kebrle 2014-03-09 19:43
Co je dnes jasné, a co doložila parlamentní Macierewiczova vyšetřovací komise, do které byli povoláni experti z Poslka, USA, Dánska a Austrálie, to je, že ledadlo roztrhaly na 60000 fragentů dva výbuchy, které se udály ve vzduchu. Tzn. že se jednalo o teroristický čin. Na podrobné popisování zde není místo, jenže Bohužel redaktor požadoval psát jen krátce, a ...přitom detailů je o této věci tolik, že se sem nevešly. Jedním z nich je i to, že před den odletem na varšavském letišti zkolaboval celý IT systém letištní kontroly, takže umístit bombu bylo snadné. Viděno s odstupem času,je dost indicií vyslovit podezření, že se jednalo o součást puče s cílem nastolit v Polsku proruský režim. To se sice povedlo, ovšem je to pro Putina i jeho přisluhovače v Polsku vítězství Pyrrhovo. Technické prostředky jsou totiž dnes na takové úrovni, že zahlazení stop se stává stále více obtížnějším. Ještě do přepadu východní Ukrajiny režim Tusk&Komorowski jevil veřejně snahu "normalizace styků s Ruskem"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)