Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Benes EdvardODTAJNĚNO NND 760050, ČESKÝ NÁRODNÍ VÝBOR, LONDÝN, 25 Rosedew Road W.6, S uctivými pozdravyPrchala Lev generálního tajemníka

… Od roku 1945 dr. Beneš a Jan Masaryk, jeho ministr zahraničí, utajovali před názory veřejnosti doma i v zahraničí skutečnost, že již od konce války byla politika poválečného Československa řízena Moskvou prostřednictvím komunistické strany, v jejímž čele již v té době stál Klement Gottwald. … Dr. E. Beneš nemůže uniknout přímé zodpovědnosti za to, co se stalo. Již v roce 1943 osobně uzavřel se Sovětským svazem dohodu, jež byla později českými a slovenskými komunisty v Moskvě doplněna a jejímž výsledkem byl tzv. Košický vládní program, též nazývaný „Gottwaldova Magna Charta“. Tímto se rozhodujícímu komunistickému vlivu otevřely dokořán dveře nejen v poválečném Československu, ale i v západní Evropě. …

Dne 26. února 1948 došlo v Praze ke komunistickému převratu a byl zaveden nový protektorát. Český národ byl zrazen podruhé. Poprvé k tomu došlo na podzim roku 1938, kdy prezident Československé republiky přijal proti jednotné vůli českého národa Mnichovskou dohodu, která o několik měsíců později nevyhnutelně vedla k okupaci českých zemí Němci a ke vzniku „Protektorátu Čech a Moravy“. Druhá zrada se odehrála v únoru 1948, kdy dr. Edvard Beneš, navzdory evidentnímu antikomunistickému postoji většiny českého národa, znovu kapituloval.

V obou případech přivedla Benešova kapitulace zemi do područí cizího totalitního režimu. V českých zemích panoval celé roky německý nacionálně socialistický teror a ten nyní vystřídal teroristický režim komunistů.

V roce 1938 měl prezident Beneš alespoň odvahu postavit se Henleinově páté koloně a když pak nakonec kapituloval, bylo to před samotným Adolfem Hitlerem. Nyní se bezpodmínečně vzdal Klementu Gottwaldovi, předsedovi Komunistické strany Československa, která je zase servilní vůči Moskvě.

Od roku 1945 dr. Beneš a Jan Masaryk, jeho ministr zahraničí, utajovali před názory veřejnosti doma i v zahraničí skutečnost, že již od konce války byla politika poválečného Československa řízena Moskvou prostřednictvím komunistické strany, v jejímž čele již v té době stál Klement Gottwald.

V srdci Evropy byl představen nový politický systém nazvaný „lidová demokracie“ s cílem zastírat skutečné záměry Moskvy. Tento systém dokonce využívali sovětští propagandisté jako důkaz neexistující tzv. železné opony. Nezkušení čeští voliči, stejně jako naivní veřejné mínění v zahraničí, se nechali výroky a ujišťováním obou těchto ústupkářů před sovětskou rozpínavostí ukolébat do falešného pocitu bezpečí. Celosvětová udržovaná propaganda zdůrazňující jména Beneše a Masaryka se zdála být uspokojivou zárukou pravdivosti a spolehlivosti jejich zavádějících tvrzení.

Nyní se Moskva rozhodla, že v Československu dozrál čas uchopit veškerou moc. A tak předseda vlády Klement Gottwald učinil k tomuto cíli patřičné kroky, využil záměrně vyvolanou krizi kabinetu a dal dr. Benešovi ultimátum. Dr. Beneš, k úžasu podvedeného národa a oklamané světové veřejnosti, kapituloval a byla nastolena diktatura komunistické strany jednající podle příkazů cizí mocnosti.

Dr. E. Beneš nemůže uniknout přímé zodpovědnosti za to, co se stalo. Již v roce 1943 osobně uzavřel se Sovětským svazem dohodu, jež byla později českými a slovenskými komunisty v Moskvě doplněna a jejímž výsledkem byl tzv. Košický vládní program, též nazývaný „Gottwaldova Magna Charta“. Tímto se rozhodujícímu komunistickému vlivu otevřely dokořán dveře nejen v poválečném Československu, ale i v západní Evropě.

Dr. Beneš se nemůže vymlouvat ani na to, že tento vývoj nemohl předvídat, neboť byl varován včas a ještě před svojí cestou do Moskvy v roce 1943, jak na dotaz uvedl v poslanecké sněmovně tehdejší ministr zahraničí Anthony Eden. Moskevská dohoda byla v Londýně okamžitě zavržena Benešovými vlastními krajany, kteří – pod vedením generála Lva Prchaly – veřejně protestovali a prohlásili, že dohoda poškozuje český národ a je neplatná.

Později, před koncem války, byl proti prokomunistické politice dr. Beneše v Londýně ustaven Český národní výbor. Výbor protestoval Memorandem předaným britské vládě proti metodám použitým komunisty v Praze v květnu 1945 k zajištění dominantního vlivu v záležitostech státu a ve všech oblastech veřejného života.

Český národ byl o tomto Memorandu informován letákem s názvem „Zpráva naší vlasti“, tajně dopraveným do českých zemí. Za toto jednání byli v Praze členové Českého národního výboru v Londýně označeni za zrádce. Dnes se stejné označení dává všem – dokonce i Benešovým nejbližším spolupracovníkům, jež se odvážili postavit proti komunistické diktatuře.

My, Český národní výbor v Londýně, jsme se nenechali zastrašit hrozbami pražských uchvatitelů tehdy, a nemohou nás zastrašit ani dnes.

Bojovali jsme a budeme i nadále bojovat proti komunistickým diktátorům, proti terorismu policejního státu a proti sovětskému protektorátu v naší vlasti.

Bráníme tisícileté tradice naší české národní kultury vybudovaných na křesťanských základech a tvořících součást západní civilizace.

Bráníme přirozené právo českého národa na svou vlastní státní suverenitu a nezávislost. Jedině tak může být zajištěna jeho svoboda a demokratický vývoj.

LONDÝN, 27. února 1948

Český národní výbor, Londýn

25 Rosedew Road, W. 6

Generál Lev Prchala, předseda

Dr. Karel Locher, tajemník

Též za: České národní skupiny v Británii, Belgii, Francii, Itálii, Německu a Rakousku

i za: České národní hnutí za svobodu v českých zemích (Čechy, Morava a Slezsko)

* * *

Překlad Hana Catalano

* * *

FOIA Benes Soviet Protectorate 1948

P.S.

FOIA je americká forma zákona o právu na informace: "Freedom of Information Act."

http://en.wikipedia.org/wiki/Freedom_of_Information_Act_%28United_States%29

* * *

J.Š. 6.7.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Mrzílek 2014-07-09 03:59
Proč pan Beneš se svým plánem aeroplánem neemigroval do SSSR, když v něj tak doufal a v něj věřil.
-2 #1 Pete.s 2014-07-07 07:12
Benes byl zradce ....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)