Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Deti ockovani… Stát nařizuje povinné očkování 9 vakcín, dává sankce za neuposlechnutí, /pokuta rodiči 10 000 Kč/, ale odpovědnost za vedlejší účinky stát nepřebírá. Zodpovědnost za vedlejší účinky nemá ani lékař, který injekci aplikuje, ba ani firma, která vakcínu vyrábí. Zodpovědnost a následky nesou na svých bedrech pouze rodiče. …

V Německu byla zrušená poslední povinná vakcína v roce 1983, očkování tam mají jen doporučené. Rodiče mají možnost po dohodě s lékařem se rozhodnout, co naočkují a žádné sankce jim nehrozí. Zákony chrání v Německu rodiny a děti, vláda může povinné očkování nařídit jen určité skupině obyvatel v určité oblasti po dobu nezbytně nutnou. Nežádoucí účinky po očkování stát odškodňuje. U nás jde vše opačným směrem. Nejen že povinných vakcín přibývá, ale některé jsou aplikovány podle vyhlášky MZ častěji, než v jiných zemích. / např. Hexavakcína 4x i když v příbalovém letáku je uvedena možnost podání 3x jako plnohodnotná. / Dítě v 5 letech je naočkováno proti tetanu 5x, zatímco dospělí se očkují jednou za 15 let. Ve vakcinách pro děti je několikrát násobně větší množství adjuvans, tedy látek, které mají nabudit imunitní systém: hliník, formaldehyd a další. Ne všechny děti snášejí očkování v pohodě, některé mají vážné vedlejší účinky, ty ale většinou s očkováním vůbec nejsou dávány do souvislosti.

Stát nařizuje povinné očkování 9 vakcín, dává sankce za neuposlechnutí, /pokuta rodiči 10 000 Kč/, ale odpovědnost za vedlejší účinky stát nepřebírá. Zodpovědnost za vedlejší účinky nemá ani lékař, který injekci aplikuje, ba ani firma, která vakcínu vyrábí. Zodpovědnost a následky nesou na svých bedrech pouze rodiče. A nyní si bere stát jako rukojmí a prostředek k vymáhání očkování nejen mateřské školy včetně těch soukromých, dětské skupiny, dětská centra, soukromé chůvy ale i všechna sdružení a spolky, které organizují volnočasové aktivity pro děti a také školy, které pro své žáky organizují vzdělávací akce jako škola v přírodě, kurzy lyžování, ozdravné pobyty. Sankce doléhají i na provozovatele ubytovacích zařízení. Všem těmto subjektům hrozí likvidační pokuty, pokud dají prostor dítěti, které není naočkované podle povinného očkovacího plánu, i administrativní chybou. Pokuta pro lékaře, který zanedbá očkovací povinnost hrozí ve výši až 3 miliónů. Je otázka, komu tyto sankce mají prospět? Nesouhlas s postupem vlády a politiků můžete vyjádřit i vy podpisem petice: Podpis je platný, až když potvrdíte kontrolní e-mail, který obdržíte. Pokud souhlasíte s obsahem petice, prosím o její šíření a sdílení.

Poslanecká sněmovna v těchto dnech projednává vládní návrh novely zákona o ochraně veřejného zdraví. Novela v oblasti očkování opět upřednostňuje represi namísto vysvětlování a individuálního přístupu, naprosto se tak vzdaluje podmínkám běžným v západní Evropě. Petice bude uzavřena dne 1. 5. 2015 a předána Poslanecké sněmovně. 

http://e-petice.cz/…/petice-proti-represivnimu-pristupu-sta…

Autor: Martina Suchánková | vloženo: 10.02.2015 | 6605 podpisů

* * *

J.Š. 18.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #8 Vladimír Ochrana 2015-02-22 13:23
Cituji Jan Šinagl:
Pane Ochrano, nemám nic proti jiným názorům. V momentě, kdy přestáváte věcně hodnotit názor a urážíte emočně autory jiných názorů, kdy je nepřímo nazýváte pitomci, končí demokratická diskuse. Váš komentář byl proto odstraněn pro porušení etického kodexu tohoto webu.

Vaše výroky "... možné podvodnici JUDr. Haně Marvanové ... JUDr. Hana Marvanová Jekyll a Hyde v ženském rouše ..." jsou asi etické. Pane Šinágl, jinak, přijměte uznání za vedení webu. A pro ty pomatence (domnívám se, že termín je méně neetický, jako podvodník), co podepisují petici, procento zemřelých dětí podle některé matriky zveřejním. VO
-2 #7 Očko 2015-02-19 13:47
Co je ale hlavním problémem a na ten se upozorňuje v článku. Proč se dnes očkuje takovým šíleným způsobem? Hexavakcíny a to do dětí, které nemají ještě vyvinutou svojí vlastní obranyschopnost ??? Zkuste si sehnat formaldehyd, pánové, uvidíte ty problémy. A vy ho necháte hrdě stříknout do malého mimina. Dobrou chuť.

Nejde o to zakázat, ale o celý způsob jak očkovat, tj. proti čemu a kdy a v jakém množství.
-2 #6 Očko 2015-02-19 13:45
Pro pana Vladimíra Ochranu: já bych zase doporučil Vám, se nad tou matrikou pozastavit a dát si to do širších souvislostí. To, co jste udělal s matrikou/kronik ou, je zářný příklad vyvozování závěrů z nedostatečných vstupních informací. Vy jste se spokojil s jednou. Ale ono je to komplexnější. Podívejte se, kdy ty nemoci nejvíce útočily. Dozvíte se, že to koresponduje s obdobím válek a hladomorů - viz I.SV a II.SV (nemusíme ani chodit daleko, že). No jistě že to spolu koresponduje, protože v těchto dobách utrpení je lidské tělo nejnáchylnější k onemocnění, strádá a ještě min. hygiena - jedná se o celé masy strádajícího obyvatelstva a to je pak zaděláno na epidemii, jen lusknout prstem. Ne nadarmo to je v kronikách popisováno jako hlado-mor.
-3 #5 Očko 2015-02-19 13:45
No ne, konečně normální téma. Dokonce snad i shodný postoj.
S očkováním je to trochu složitější, než jak se nám farmacie a masáží zfanatizované davy snaží vnutit. Strach je mocný pomocník při ovládání mas, tak to je.

Pro pana MP: proč se bojíte neočkovaných, když jste proočkováni? To oni by se měli bát mezi sebou, ale vy? Nebo tomu očkování moc nevěříte? I kdyby byla pravda o tom parazitování, pak stále platí otázka, čeho se bojí ti proočkovaní a "údajně!" chránění a v bezpečí? Bát se mohou pouze ti neproočkovaní.
-3 #4 Zdeněk 2015-02-19 13:24
Cituji MP:
Postoj lékařů: Rodiče neočkovaných dětí "parazitují" na zodpovědnosti rodičů naočkovaných dětí, díky kterým je výskyt jmenovaných nemocí minimální.
Pokud by se zrušilo očkování, opět bychom bojovali s dávno vymýcenými nemocemi.
Naprosto souhlasím s tím,aby neočkované děti nebyly umisťovány do dětských skupin. Toto nařízení platí i v jiných zemích.


Lékaři jsou zločinci.
Problém není v tom, zda očkovat či ne, ale v tom, že s vakcinou je dětem do krve vpravena i rtuť a hliník v mnohonásobně vyšším množství, než je přípustné a výrobci léčiv je z důvodu snížení svých zisků odmítají nahradit jinými dražšími látkami. Tím poškozují nervovou soustavu dětí a způsobují nevratné změny na celý život - např. autizmus aj. Za vše tedy může nenažranost farmaceutických firem a také českých politiků, kteří jim jdou v zákonech za úplatek na ruku. Jen vzpomeňme např. na příjemce úplatku Dolejše z KSČM.
-3 #3 Jan Šinagl 2015-02-19 13:14
Pane Ochrano, nemám nic proti jiným názorům. V momentě, kdy přestáváte věcně hodnotit názor a urážíte emočně autory jiných názorů, kdy je nepřímo nazýváte pitomci, končí demokratická diskuse. Váš komentář byl proto odstraněn pro porušení etického kodexu tohoto webu.
+1 #2 Vladimír Ochrana 2015-02-19 12:43
Pro podepisovatele petice jsem včera na toto místo vložil komentář. Podepisovatelům jsem doporučil, aby si vyhledali některou ze starých matrik a podrobně si prohlédli, kolik muselo zemřít dětí i ostatních členů rodin v době, kdy neexistovalo očkování. Komentář zmiznul, proto jej obnovuji. Bylo by pro mne zlým zjištěním, že i na těchto stránkách, snažících se o objektivitu, někdo s myšlenkami manévruje. VO
0 #1 MP 2015-02-19 08:40
Postoj lékařů: Rodiče neočkovaných dětí "parazitují" na zodpovědnosti rodičů naočkovaných dětí, díky kterým je výskyt jmenovaných nemocí minimální.
Pokud by se zrušilo očkování, opět bychom bojovali s dávno vymýcenými nemocemi.
Naprosto souhlasím s tím,aby neočkované děti nebyly umisťovány do dětských skupin. Toto nařízení platí i v jiných zemích.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)