Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 07.05.2024 17:30
    Die Linke begrüßt es, es steckt sicher ein Stück Wahrheit in ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 17:27
    Levice vítá, kus pravdy v projevu jistě je. I pravda ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 11:20
    Důvod? Vždyť se to týkalo cikánů, Romů a Sintů. Ale hlavně ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 10:04
    No řekněte, není ten pán opravdu zábavnej? Nejdřív si hraje na ...

    Read more...

     
  • 07.05.2024 09:52
    I bez odstranění penisu může být muž úředně ženou a žena bez ...

    Read more...

     
  • 05.05.2024 16:44
    Je to prostě tak, ač se to mnohým nelíbí. Právní stát ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PARIS (Reuters) - Evropa musí přehodnotit svůj otevřený schengenský prostor, včetně důkladnější ochrany vnějších hranic této zóny, uvedl ve čtvrtek prezident Emmanuel Macron po mnoha islamistických útoků ve Francii a Rakousku.

K omezení tajné imigrace je zapotřebí přísnějších kontrol, uvedl Macron a dodal, že zločinecké gangy nelegálně obchodující s migranty do Evropy byly často spojeny s teroristickými sítěmi."Jsem pro hlubokou revizi Schengenu, abychom přehodnotili jeho organizaci a posílili naši společnou bezpečnost hranic pomocí vhodných pohraničních sil," uvedl Macron na návštěvě francouzsko-španělských hranic. Macron uvedl, že na prosincovém summitu předloží návrhy partnerům Evropské unie.

Francie do té doby podpoří iniciativu a doufá, že Německo svůj plán pojmenuje, uvedl vládní úředník a jako další možné spojence uvedl Nizozemsko a Rakousko.

Evropa se vzpamatovává ze dvou útoků z minulého týdne, které zahrnovaly útočníky, kteří se volně pohybovali mezi členskými státy Schengenu.

  1. října zabil tuniský muž v kostele v Nice tři lidi. Brahim Aouissaoui přijel na italský ostrov Lampedusa, který leží u severní Afriky, o pět týdnů dříve. Poté, co byl Aouissaoui převezen na pevninu, cestoval do Francie vlaky před zahájením útoku.

Džihádista, který v pondělí zabil ve Vídni čtyři lidi, odcestoval v červenci na sousední Slovensko ve snaze koupit munici, uvedli rakouští představitelé. Macron uvedl, že nedávné útoky byly varováním pro Evropu, že „teroristické riziko je všude“.

„PŘÍLIŠ ZRANITELNÝ“

Italský ministr zahraničí Luigi Di Maio tento týden také naléhal na Evropu, aby posílila svou obranu proti terorismu, a znovu zdůraznila potřebu předělat imigrační zákony EU. V souvislosti s útoky řekl ve středu deníku Corriere Della Sera: „Kdokoli může vstoupit do členského státu a překročit Evropu. Riziko je příliš vysoké, evropská zranitelnost příliš velká. “

Francie nechtěla omezovat svobodu pohybu, uvedl vládní úředník. Místo toho budou její návrhy založeny na Macronově loňském požadavku na silnější pohraniční síly EU a na povinnostech členských států poskytovat informace o lidech pohybujících se za evropskými hranicemi.

Francouzský prezident také požaduje, aby EU měla jednotnou azylovou politiku, která by ukončila fronty, které během let trvající migrační krize paralyzovaly její vývoj. Podle údajů Eurostatu bylo v roce 2019 nelegálně přítomno téměř 628 000 občanů ze zemí mimo EU, což je o 10% více než v předchozím roce. Macron uvedl, že Francie zdvojnásobí počet policistů na svých hranicích"Musíme posílit náš boj proti nelegálnímu přistěhovalectví a obchodníkům s lidmi, kteří jsou stále častěji napojeni na terorismus," uvedl prezident.

Schengenskou zónu tvoří 22 z 27 členských států Evropské unie, dále Island, Norsko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko.

https://www.reuters.com/article/us-france-borders-macron/europe-must-strengthen-border-controls-after-attacks-says-macron-idUSKBN27L1P0

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.11 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)