Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Peter de Vriese kvetiny 7 2021Tato organizace je hlavním podezřelým ze zastřelení novináře Petera R. de Vriese

***

„Nebojím se, ale Nabilův bratr a jeho bývalý právník byli zabiti, takže je lepší, abyste si nedělali hysterický dojem, že by se něco mohlo stát. Je to součást práce,“ řekl De Vries nizozemskému časopisu Vrij Nederland.

***

Nizozemský novinář Peter R. de Vries v úterý odpoledne bojoval  mezi životem a smrtí, protože byl pětkrát střelen, včetně jedné střely do hlavy, na ulici v centru Amsterdamu. Policie zadržuje dva podezřelé (včetně pachatele útoku), zatím však nezveřejnila jejich totožnost. V každém případě se všechno zaměřuje na Mocro Maffia, skupinu zločineckých organizací, které založily své podnikání na obchodování s drogami (zejména s kokainem) a které se v posledních letech staly terčem novinářských vyšetřování De Vriese. Tyto gangy, složené převážně z lidí marockého původu, mají epicentrum v přístavu Rotterdam (prostřednictvím kterého dovážejí látky, které poté distribuují v Evropě) a působí především v Nizozemsku a Belgii, ale jejich chapadla se dostávají do Latinské Ameriky a také Costa del Sol, jeden z tradičních vstupních míst pro drogy v Evropě.

***

Takto jsme nechali uprchnout mezinárodního obchodníka ze zbraněmi, nepochybně s následky tisíců mrtvých, včetně žen starců a dětí...

***

V čele hlavního klanu Mocro Maffia, známého jako Andělé smrti, je Ridouan Taghi, muž dvojí nizozemské a marocké národnosti, který byl před svým zatčením v Dubaji v roce 2019 považován za nejhledanějšího zločince v Nizozemsku. Taghi je souzen za údajné zapojení do 11 vražd, včetně obžaloby právníka Derka Wiersuma, který byl zastřelen v září 2019, když opouštěl svůj domov v Amsterdamu. Wiersum byl právním zástupcem Nabila B., kajícího se člena Mocro Maffia, který souhlasil, že bude svědčit proti Taghimu, a stal se tak klíčovým hráčem v procesu. O dva roky dříve byl také zabit bratr Nabil B., který neměl žádné vazby na organizovaný zločin, a byl zabit.

De Vries má také velmi blízký vztah s Nabilem B.: byl jeho „důvěryhodnou osobou“, právní osobností, jejímž cílem bylo poskytovat právní poradenství osobě během soudního procesu a dělat z něj mluvčího. V roce 2019 novinář odhalil, že jeho jméno se objevilo na černé listině Taghi jako osoba, která má být vyloučena, přestože to údajný zločinec popřel. „Nebojím se, ale Nabilův bratr a jeho bývalý právník byli zabiti, takže je lepší, abyste si nedělali hysterický dojem, že by se něco mohlo stát. Je to součást práce,“ řekl De Vries nizozemskému časopisu Vrij Nederland.

Více než sto obětí

Mocro Maffia (pojmenovaný nizozemským spisovatelem Marijnem Schrijverem ve stejnojmenné knize o těchto gangech publikované v roce 2014) začal fungovat v 90. letech, ale od roku 2012 upevnil svou moc. V tomto roce byla krádež zásilky 200 kilogramů kokainu v belgickém přístavu v Antverpách počátkem konfrontace mezi gangy, kdy tekla krev v Amsterdamu a dalších nizozemských městech a jejich intenzita poklesla až v roce 2017, kdy začal vzestup Taghi. Počet obětí této války (která překročila hranice a dokonce dosáhla Barcelony, kde došlo v červenci 2018 k vraždě spojené s Mocro Maffia) přesahuje sto a zahrnuje několik nevinných lidí, kteří byli zabiti omylem. Jednou z nejstrašidelnějších kauz této bitvy byl vzhled odříznuté hlavy u baru v centru Amsterdamu.

https://en.ara.cat/international/mocro-maffia-dutch-mafia-stains-streets-amsterdam-with-blood_1_4047614.amp.html

***

NOVINKY SÍTĚ WHISTLEBLOWER: Pražská mlha: Čeští úředníci v odvetě proti informátorovi

Ve věci skandálu na ambasádě ČR v Rabatu, už přes rok médii utajovaného před veřejností, jsem oslovil ministra zahraničí ČR Jakuba Kulhánka

J.Š. 18.7.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)