Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

K Tipp Pharmafirmen im Goldrausch 1 25.8.2021K Tipp Pharmafirmen im Goldrausch 2 25.8.2021Moderna & Co. už propagují novou vakcínu, ale odmítají nést  jakoukoliv odpovědnost

Výrobci koronavakcín zaznamenávají obrovské zisky. Z akcionářů se stali během krátké doby miliardáři  - přestože není jisté, jak spolehlivě vakcína chrání a s jakými vedlejšími účinky je nutno počítat. 

Vakcíny proti koronaviru byly Modernou a Bioentech/Pfizer vyvinuty v rekordně krátké době. Mnoho médií jejich vakcíny kvapně slaví jako vědeckou revoluci.

Vakcíny mají základ v poprvé použité mRNA-technice. Jinak než při dosavadních vakcínách není sám budič dáván v malých dávkách. Injektován je gentechnicky připravený stavební návod pro část patogenu – jednoduše řečeno: informace, jak má tělo koronavirus porazit.

Objednávka za 800 milionů

Prodej obou vakcín ve Švycarsku podávaných, je pro US koncern Moderna a Pfizer, jakož i německou menší firmu Biontech, obchod s obrovskými zisky.

Sídlo Biontechu se nachází na adrese  An der Goldgrube (Zlatý důl) 12 v Mainz (Mohuč) ve SRN. Švýcarsko objednalo u Biontech/Pfizer 6 milionů dávek, u Moderny 13,5 milionu. Další dodavatelé jsou výrobci Astra Zeneca, Curevac a Novavax. Celkem bylo objednáno 34 milionů dávek. Podle Spolkového úřadu pro zdraví je k dispozici 800 milionů franků.

Pohádkové zisky

Smlouvy se státním objednavatelem jsou pro farma-firmy extrémně lukrativní: Biontech si zapsal v 1.čtvrtletí 2021 čistý zisk 1.1 miliardy Euro, ve 2.čtvrtletí to bylo 2.8 miliard. Ke srovnání: Za celý  minulý rok, byl čistý zisk firmy 15,2 milionů Euro.

Kurs Biontech akcie byl na podzim 2020 na burze ve Frankfurtu ještě 50 Euro – dnes je to 400 Euro. To je odvislé od jedinečné rendity: V 1. čtvrtletí 2021 tvořil 80%  z příjmů čistý zisk.

Moderna zveřejnila v 1.čtvrtletí 1921 zisk 1.2 miliardy USD, ve druhém vystoupil už na 2,8 miliard. V minulém roce byla firma ještě v mínusu 747 milionů USD. Cena akcie se zdesateronásobila od začátku roku 2021 na burze v New Yorku z 50 na 500 USD. Pohádkové zisky nejsou žádným bleskem z čistého nebe. Dle lékařů, epidemiologů a bývalého poslance Bundestagu, sociálního demokrata Wolfganga Wodarda, slouží výrobcům vakcíny vakcína proti chřipce jako vzor. „Většina lidí neví, že očkování proti chřipce nechrání proti všem virům, ale když má člověk štěstí – jen proti několika chřipkových virům. A sice proti takovým, které byly nalezeny a analyzovány výrobci. Proti mutaci chřipkových virů mohou tak farma-koncerny vyrábět a prodávat nové vakcíny každým rokem.“

Tak tomu bude, pravda, i u nových koronavirů. Když Moderna svoji vakcínu uvedla na trh, hovořila firma o ochraně proti onemocnění Covidem-19 ve výši 94,5%, Biontech/Pfizer hovořil o 95%.

Zda tato číslo souhlasí, neví ještě nikdo. Pochybnosti plynou ze skutečnosti, že u zemí většinově proočkovaných jako např. Izrael, který už propaguje třetí očkování. Podle aktuálních čísel od Moderny má ochrana očkováním po šesti měsících být ještě 93%.

Dan Staner, šéf Moderny v Evropě v deníku BLICK z 19. srpna už hovoří o třetím očkování pro všechny. Tyto „Boster“ vakcíny by měly „pravděpodobně být lepší a chránit proti novým variantám, také při Deltě“. Moderna očekává povolení ve 4.čtvrtletí tohoto roku. Žádost o povolení ale nebyla ještě podána. Přesto si už vláda zajistila 7 milionů dávek.

Devět nových miliardářů

Pro výrobce nadále pokračuje zlatá horečka. Dosud jich „udělala“ min. devět, jak vypočítala mezinárodní organizace pro rozvoj OXFAM. Obchodní ředitel Bientechu, Ugur Sahin, už dosáhl jmění ve výši 4 miliardy USD, ředitel Moderny, Stepfane Bancel, dosáhl 4.3 miliardy USD. Také tři zakladatelé činského výrobce vakcín CanSino Biologics jsou dnes miliardáři. Dohromady mají čisté jmění 19,3 miliardy USD.

Dalším osm osob s bohatým vlastnictvím akcií v Covid-19 firem, mohly nahromadit jmění ve výši 32,2 miliardy USD. Mezi nimi se nachází i německá dvojčata Andreas a Thomas Strüngmann. V roce 2008 investovali při založení Biontechu 150 milionů Euro. Dnes jsou s účastí 50% největší jednoakcionáři.  

S novým obchodním modelem chce Moderna svůj vakcínový obchod ještě více posílit: Země, které se ve vlastních zemích budou podílet na výstavbě nových podniků, mohou jako první obdržet vakcíny. Moderna se dohodla v srpnu s vládou Kanady, že stát – rozuměj daňový poplatník, bude stavbu nové fabriky spolufinancovat. Spolkový rada Berser potvrdil na tiskové konferenci, že v tomto směru probíhají rozhovory i mezi Modernou a Švýcarskem.

Spolková rada jako nositel reklamy

Nejsilnější nositelé reklamy výrobců vakcín jsou úředníci zdravotních úřadů mnoha zemí – ve Švýcarsku spolkový úřad pro zdraví. Trvale prohlašuje, že užitek je větší než možné vedlejší účinky. Možné škodlivé účinky po dlouhé době nejsou dosud přece známy. Normálně trvá, dle švýcarské expertní platformy  INFOVAC 10 až 20 let, než je vakcína dokonale protestována a dodána na trh. U korona-vakcíny to bylo jen pár měsíců. Povolení ve Švýcarsku bylo uděleno ve zrychleném řízení.

K tomu je třeba ještě dodat: Výrobci jako Biontech a Moderna dávají data svých studií k dispozici jen úředníkům odběratelských zemí, nikoliv nezávislým vědcům. To je o to důležitější, když výrobci takřka všechny studie ohledně vedlejších účinků provádějí sami.

Do úřadu pro schválení a kontrolu Swissmedic došlo do 10. srpna 5304 hlášení o vedlejších účincích, z toho 1838 byly vyhodnoceny jako velmi závažné. 133 pacientů zemřelo, přitom není jasné, zda příčinou bylo oočkování. Swissmedic doporučuje, pokud nutno, provést obdukci zemřelého pacienta. Nařídit to ale nemůže. Je to věcí lékařů, kantonů a pozůstalých.

Přesto by takovéto pitvy měly být centrálně řízeny, říká Petr Schirmacher, šéf patologie na univerzitě v Heidelbergu. Vedle zemřelých na koronavirus, by měli být také častěji pitvány mrtvoly zemřelých, které zemřeli krátce po očkování. Varuje před vysokými, temnými čísly zemřelých po očkování a stěžuje si: „O většině pacientů, kteří zemřeli po očkování, či bezprostředně po něm, nedostávají patologové žádné informace.“  

Pro výrobce nejsou následky očkování žádný problém. Ve smlouvách odmítají nést odpovědnost. To ukazuje návrh smlouvy Pfizer/Biontech s Albánií, jak ji zveřejnila Transparency Interarnational na internetu. Kupci vakcín by museli dokonce platit soudní výlohy, pokud by pacienty koncerny žalovali.

Max Fischer    

K-Tipp Nr. 13, 25.8.2021, Švýcarsko

***

Rozhovor s německým právníkem Markusem Haintzem, organizátorem nenásilných demonstrací v Německu s cílem spustit globální hnutí za svobodu. Motto: Dochází nám čas?

***

Toto video bylo zcenzurováno po 22minutách na Youtube. O demokratuře, bioterorismu a cestě k pravdě jako zábraně otroctví

 

J.Š. 25.8.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Jan Šinagl 2021-08-28 12:27
„U nás to s covidem dopadlo poměrně tragicky. Máme 36 tisíc obětí počítáno od začátku epidemie, na jejím vrcholu jsme měli až 300 mrtvých denně, což je největší vlna umírání od druhé světové války. Jednou z příčin je, že jsme velmi silně podléhali dezinformacím a hoaxům,“ konstatuje prorektor UK pro vědeckou činnost a vedoucí výzkumné skupiny Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd ČR Jan Konvalinka.
0 #2 Jan Šinagl 2021-08-28 11:46
Dovoluji si snad trochu poupravit předchozí zprávu v tom, že trestní oznámení proti prof. Flégrovi dosud odloženo nebylo. To, že výklad norem trestního práva doznal za poslední rok velice nebezpečných změn, to, že kriminalizace pojmů jako “dezinformace” apod. otvírá cestu k potlačování nezbytné plurality názorů, je fakt, který (jak pevně věřím) veřejně nezpochybní žádná významná osobnost z právnické obce.

Tomas Nielsen, partner
Nielsen Legal, advokatni kancelar, s.r.o.
0 #1 Jan Šinagl 2021-08-28 11:45
Z pohledu právního jen dodávám, že je to o to tragičtější, že proti jiným osobám, které dost pravděpodobně skutkovou podstatu trestného činu šíření poplašné správy naplnily (Flégr, Hořejší, Kubek, a spol.) orgány trestní stíhání ani nezahájily, ač podněty k tomu byly opakovaně podávány. Rozdíl spočívá pouze v tom, že tito podporují současný mainstream. Začínají se nám tu vytvářet nedotknutelné elity a osoby nepohodlné je snaha veřejně zastrašovat. Už jen čekám, kdy do ulic vyjdou lidové milice a začnou se formovat místní lidové soudy.

O.D.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)